שאלה:)

enbarshi

New member
שאלה:)

היי:)
אולי תוכלו לעזור לי. אני מחפשת (לא יודעת אם קיים כזה דבר בכלל אני לא מעולם הכימיה) שני חומרים שנמשכים אחד לשני שהם לא מגנט ורצוי שגם לא ימשכו לחומרים נוספים. לפחות לא כאלו שאנחנו נתקלים בהם ביום יום..
קיים כזה דבר??

BigBadWolf

Member
חשבתי על זה קצת, אבל אין לי תשובה.

קודם כל, משיכה היא תופעה פיזיקלית ולא כימית. יש לכך שתי משמעויות - קודם כל שזו תופעה אוניברסלית ואיננה שמורה למערכת בודדת זו או אחרת ושנית כל שאולי עדיף לשאול בפורום פיזיקה :)
יש בעולם 4 כוחות לפי התאוריות הנוכחיות:
-הכח האלקטרומגנטי אותו כבר הזכרת, כח זה פועל בסדרי גודל אותם אנחנו יכולים לחוש והוא כולל את הכח המגנטי והכח החשמלי (לדוגמה משיכה אלקטרוסטטית).
-כח המשיכה הוא הכח החלש ביותר הידוע לנו. הוא פועל בסדרי גודל גדולים בהרבה מאלו אותם אנו חווים ביום יום, על כוכבי לכת, כוכבים וגלקסיות. לצורך העניין כדור הארץ כולו מושך אותנו כלפי מטה ואנחנו עדיין יכולים לקפוץ...
-הכח החזק שפועל בסדרי גודל של הגרעינים ואנחנו לא יכולים לחוש ביום יום.
-הכח החלש שפועל בסדרי גודל של הגרעינים ואנחנו לא יכולים לחוש ביום יום.

אופציה אחרת כמובן היא משיכה ביולוגית בה גירוי חיצוי גורם לפעילות מכאנית בכיוון הגירוי. לדוגמה ענף של צמח ימשך לכיוון האור ונמלה תמשך לכיוון הריח המתוק ולכיוון ריח הסמנים שהנמלה הקודמת השאירה.
אם נקח את המילה 'להמשך' בפרשנות קצת פחות קשיחה ניתן את המשיכה לגירויים חיצוניים צעד אחורה מהביולוגיה לכימיה. לדוגמה, גביש יגדל לכיוון בו יש ריכוז גבוה יותר של החומר המתגבש ותגובת פולימריזציה תתרחש בכיוון בו יש זרז.

למעלה