שאלה..

miopenr

New member
שאלה..

אהלן

אני מחפשת כבר זמן- מה את הנוסחא המושלמת בשבילי לארוחות צהריים ואשמח לעזרה מיודעי דבר

סדר הארוחות שלי:
- א.בוקר אני אוכלת לחם עם אבוקדו/ ממרח שקדים ועגבנייה.
- ארוחת ערב לרוב סלט גדול עם טונה/ טחינה/ משהו מבושל (אורז עם עדשים/ אורז עם דג) / סלט עם חביתה..
הבעיה שלי היא ארוחת הצהריים. כיוון שאני לומדת במהלך כל היום (ממש מהבוקר עד הערב) אני מוצאת את עצמי כבר הרבה זמן לא מביאה אוכל ללימודים. הסיבה היא ששמתי לב שקבוע אחרי שאני אוכלת הגוף שלי מתעייף ואז קשה לי לחזור ללמוד כי אני חייבת מנוחה של 40 דקות לפחות, במיוחד אחרי אכילת פחמימות מבושלות/ קטניות (שעועית, עדשים,חומוס..)
ואני יודעת שלאורך זמן אי אכילת א.צהריים זה פתרון גרוע. לקחתי איתי סנדוויץ' כמה פעמים אבל שמתי לב שהוא לא משביע אותי כלל, אלא רק פותח לי את התאבון, אז במקום אני מעדיפה "לסתום" את הרעב ולא לאכול כלום עד הערב ( אבל אז אני מגיעה הביתה רעבה ועצבנית ולעיתים עם כאב ראש).
ד"א אני נמנעת מלאכול מוצרי חלב.

אשמח לרעיונות

תודה!!

שתי אסכולות

האסכולה הראשונה (אני מצדד בה) תאמר שההרגשה שאת מרגישה מקורה בהתמכרות לפחממות. כשאת אוכלת פחממה בבוקר (לחם) עולה הסוכר בדם , גופך משחרר אינסולין כדי להוריד את הסוכר ואז הוא יורד יותר מדי וגורם לרעב ולתופעות העצבנות וכאבי הראש שהזכרת (בהנחה שאת שותה מספיק וכאבי הראש אינם בגלל התיבשות )
לכן, ההמלצה היא, לא לאכול ארוחת בוקר, ואם ממש חייבים, לאכול רק את ממרח השקדים או האבוקדו ואת העגבניה.
האסכולה השניה (אותה יצטטו הדיאטיקאיות) גם היא אומרת שהסיבה לתופעות היא ירידת סוכר בעיקבות עליה באינסולין ולכן ממליצה על ארוחות קטנות מרווחות במשך היום, כלומר, חלקי את ארוחת הבוקר ל 4 לדוגמה בבוקר איכלי עגבניה בלבד (או רבע עגבניה עם רבע סנדוויץ) ובמהלך היום כל 3 שעות איכלי רבע סנדוויץ כך שלא תרגישי עייפה לאחר הארוחה.
אם תוסיפי ארוחת צהריים כלשהיא, ללא קיזוז בכמות הקלוריות בארוחה אחרת שאת אוכלת במהלך היום, זה יגרום לך להשמנה.

miopenr

New member
הי

אז לדעתך העייפות שנובעת לאחר אכילת אוכל נגרמת מהתמכרות הגוף לפחמימות?
בבוקר אני אוכלת לחם מלא ולא לבן.
אני חשבתי שהעצבנות וכאב הראש נגרמים מחוסר אכילה והגוף נכנס למצב שבו הוא מורעב. ולפי מה שאת/ ה מציע/ה זה כמעט ולא לאכול, האם סנדוויץ ועגבנייה אמורים להספיק לגוף עד הערב (יש לציין שהראש במאמץ רב כל היום כי אני לומדת אינטנסיבי למבחן) ?
וגם 3 פעמים בשבוע אני מתעמלת בערב, כך שבעייתי מבחינתי לאכול מעט במהלך היום ואז עוד בערב להתעמל.
אז מה ניתן לעשות עם א. צהריים? ככה שלא תעייף אותי אבל שכן תזין את הגוף

תודה.. !!

הצעות

א. אני מסכים שההרגשה שאת מתארת נובעת מרעב. רעב הוא מצב זמני שבו הגוף מאותת לנו שהוא חש מחסור. הטענה שלי שהמחסור הוא כתוצאה מעודף מיותר בארוחת הבוקר שבעקבותיו חלה ירידה ברמת הסוכר בדם. ואם תחלקי אותה אחרת הרעב והתופעות אותן את מתארת לא יורגשו.
המצב ההתחלתי שהצגת, היה, שאינך אוכלת ארוחת צהריים. לא אמרת שאת נמצאת בחוסר קלורי ולכן מרזה ולכן אם אייעץ לך להוסיף קלוריות לצריכה היומית זה יגרום לגופך להעלות במשקל עד להתיצבות במשקל מעט יותר גבוה.
אין קשר בין אכילת ארוחת צהריים או לא, לבין יכולת התפקוד המנטלית או הגופנית כל עוד כמות הקלוריות היומית לא משתנה. גם אם לא תאכלי בבוקר או תחלקי את ארוחת הבוקר לארוחות יותר קטנות (לאחר תקופת הסתגלות של בערך שבוע) לא יהיה הבדל ביכולות הקוגניטיביות או הגופניות שלך.
ההצעה שלי היא שתנסי לפחות את אחת משתי הדרכים (קל יותר להתחיל מההצעה השניה) ותחליטי מה מתאים לך יותר. מה שאפשר לומר בברור הוא שאם תחליטי (שלא על פי ההמלצות) לאכול ארוחת צהריים נוספת על הארוחות שאת אוכלת ובמיוחד אם היא תכיל פחממות ואו הרבה חלבון את תחזרי לחוש את הרגשת הכבדות והעייפות עליה התלוננת. אם זו תהיה ארוחת צהריים קלה עם מעט פחממות ולא הרבה חלבון או שומן זו גם יכולה להיות פשרה סבירה.

למעלה