שאלה ....

וכל משחק הוא בימי הביניים???!!!!

ספר את זה ללידי קרופט (הדמות הויקטוריאנית שלי) היא תשמח לחדד את לשונה ולספר לך באיזו תקופה היא חיה

דרגורן

New member
חשבתי בזמנו על סכיזו...

ולדעתי אפשר לשחק דמות כזאת (ללא שליטת ה-DM) אם משתמשים בכללים הבאים: 1. מספר הפיצולים צריך להיות מצומצם (2-3 לא יותר) - זה נחמד שיש לך 100 פיצולים, אבל בתכ´לס זה סתם מיותר. 2. לכל פיצול צריך להיות אישיות מלאה, כולל כל ההגדרות, כך שהשחקן יכול לשחק את הדמות רק בפיצול המסוים. 3. השחקן צריך להגדיר סיבה, תפקיד וטריגר לפיצול - א. סיבה - ארוע טראומתי בילדות, חשיפה לקרינה וכו´ ב. תפקיד - מהו תפקידו של הפיצול? האם הדמות הייתה ילדה קטנה, והפיצול הוא של אדם בוגר שמגן עליה? ג. טריגר - מתי ההשתנות מתרחשת? - האם זה בכל פעם שהדמות מתעצבנת? האם בכל פעם שהיא חשה חסרת אונים? ניקח לדוגמא את אחת מהדמויות עם פיצול האישיות המוכרות ביותר: The Hulk - הענק הירוק יש שני אנשים בגוף אחד. השינוי נגרם בעקבות חשיפה לקרינה. הטריגר הוא שברוס מתעצבן הוא הופך ל-HULK וכאשר ה-HULK נרגע הוא הופך לברוס. לכל אחד יש אישיות שונה. מה דעתכם?

יש לנו אי תאימות בהגדרות

ההאלק אינו מהווה פיצול אישיות במובן שעליו אני מדברת (קליני) ההאלק הוא פיצול גופני, כאשר יש מידה מברוס בתוכו, למרות שהזכרון ההכרתי שלו לא נשאר. יש לכך הרבה התיחסויות לאורך הסדרה, ואם תרצה סימוכין מדויקים יותר, אני אציק לזייגון ואביא לך אותם. אני מדברת על הפרעה נוירוטית מוגדרת היטב שבה אין קשר מודע בין האישיויות השונות בשום צורה שהיא, וגם אין שינוי פיסי בגוף הנושא אותן. יש מקרים שבהם תריגר מסויים יפעיל את ה"סוויץ´" בינהן, אבל זה לא הכרחי. מצב נפשי כללי יכול לגרום לזה באותה מידה. אפשר ליישם את הכללים שבנית כאן לסוג ספציפי של פיצלו"ש, ועדיין, זה לא יהיה טריויאלי לשחק את הדמות. בנוסף - ומעצבן הרבה יותר (או מאתגר- לבחירתך) - כשאתה משחק אישיות מפוצלת - את נדרש לשחק בעצם שתי דמויות שונות. לא הרבה יכולים לעשות זאת טוב, וזה דורש כפליים השקעה בדמות שלך. במקרה שלי - בהתחשב בזה שאני משקיעה בדמויות שלי כמות אדירה של זמן מחקר - זה מגרעה רצינית.

DDN

New member
השינוי בהאלק הוא לא רק תוצאה מקרינה

כל אחד מחשופי הקרינה בעולם של מרוול (ויש הרבה כאלה) התמודדו עם זה בדרך אחרת: הFANTASTIC FOUR לדוגמא, אנשים שפויים ונחמדים קיבלו את הכוחות שלהם בסבבה. באנר הופך להיות האלק, אתם יודעים למה? כשהוא היה קטן, הוא היה ילד מוכה, הוא גדל בפחד, וסגר בתוכו כמות אדירה של כעסים. ההאלק משחרר את כל זה. סטייל ד"ר ג´קיל ומיסטר הייד. כל הכעס והרצון להיות חזק כדי לא להיפגע שוב ממומשים בפרסונה של ההאלק. באנר נשאר אדם "טהור" וטוב. וכמובן, בסופו של דבר, הוא וההאלק מצליחים "לאחד" את עצמם שוב, ויש לנו את באנר השקול והרגוע בגוף של ההאלק. עד 1995 ז"א. שהם התפצלו שוב. בכל מקרה, הנקודה שלך הייתה מובנת, וההאלק באמת לא כ"כ יתאים פה. רק רציתי לתרום את חלקי לדיון עליו.

צר לי לתקן אותך

הכל מתחיל מהנסיון שלו לשחזר את כוחות העל שמפגינים אנשים בצרה או בעת צרה של אנשים קרובים להם. הקרינה היא טריגר לכוחות האלה, יחד עם מצב נפשי מאוד מסוים. אין כאן עניין של גוק´ ג´קיל ומסתר הייד, כי יש בהאלק חלק מהאישיות הטובה של באנר. למרות שבאנר לא זוכר, יש כמה מקומות שבהם ברור שיש מהבאנר בהאלק. בגדול ההאלק הוא ילד טוב בן שנתיים בערך שתקוע בגוף של גוריללה ירוקה גדולה במיוחד

DDN

New member
על איזה האלק את מדברת?

על הגירסה ה1 ה2 או ה3? אני מדבר על הגירסה ה1 וה3 שהן תואמות, והן ה"גירסה הרשמית" של מארוול. והמידע שלי בא מחוברות שמארוול עשו בשם EARTH-X.

DDN

New member
הסדרה המצולמת? !

קראתי אותך נכון? המצולמת, לא המצויירת? הסידרה המעאפנה המצולמת, שבה הם קראו לו דיוויד, כי לדעתם ברוס הוא שם "נשי" מדי? לסדרה הזאת את מתכוונת???? בכל מקרה, הבנתי אותך. עדיין, הקומיקס הוא המקור.

למעלה