שאלה

שאלה

היי.אני כמעט שנה לאחר לידה פונדקאית ומעוניינת לעשות שוב תהליך.הזוג שפגשתי אומר שאי אפשר לבקש יותר מ 160 כי עבר חוק שמגביל את הסכום.
1.האם זו המלצה או שאם נקבע יותר מהסכום הזה פשוט לא יאשרו לנו את החוזה בוועדה ?

2.החוק כבר עבר קריאות ונכנס לתוקף?

תודהה

מירבי*

New member
החוק והסכומים

החוק עוד לא עבר.
יש המלצה להגביל את הסכום ל-160000 ש"ח , עוד לא התחילו הדיונים בכנסת על נוסח החוק.

בהצלחה

פונדקאית --וגם כשהוא יעבור

יצטרכו לעבור שישה חודשים שייכנס לתוקף...אני מניחה שעד אז תחתמי כבר עם זוג.בהצלחה !!

talbensh

New member
מעניין

מעניין שהזוג כבר "רוכב" על הגל של הצעת החוק עוד לפני בכלל שאושרה על מנת לחסוך בעלויות.
אחרי שאת יודעת שהחוק עדיין תקף אני חושבת ששווה לשקול פעם נוספת המשך תהליך איתם...

160 זה מה שנהוג לשלם פחות או יותר לתהליך הראשון וידוע שלתהליך שני נהוג לתת יותר.
עם זאת, אני עדיין חושבת שזו לא סיבה לנצל את הזוג ולבקש מעל 200...

לרכב על הגל?? לחסוך בעלויות? ??

רבע מיליון שקל עולה לזוג להביא ילד לעולם וזה לרכב על הגל?
כשנפגשתי עם זוגות מיועדים ואמרתי להם שמבחינתי הסטנדרט המינימלי הוא מעולה הם כמעט התעלפו
לא מבינה את הראיה של להפוך את זה לביזנס מטורף.

עלויות

אני רוצה להגיד לך שכל הכבוד לך שאת לא חזירה
ולא מנסה לנצל את מצוקתם של אנשים
אכן קשה להשיג את הסכומים והיום החברים שלנו לוקחים משכנתא ואנחנו לוקחים הלוואה מהבנק על מנת לקבל ילד,
כמובן שאת החלום של קניית הבית וויתרתי לפחות ל15 השנים הקרובות

omnama

New member
יוצאים אל האור - אני איתך!

וגם אנחנו סגרנו על הסטנדרט המקובל - וזה לחלוטין לא כסף קטן.
נכון שזה לא סכום שקונים בו דירה אבל לא יצאתי לדרך כפונדקאית על מנת להתפרנס מזה.

talbensh

New member
רגע רגע...

גישתי היא לא להפוך את זה לביזנס...
כשפגשתי את הזוג הראשון שלי החלטתי להיות הפונדקאית שלהם ורק בפגישה החמישית שלנו האמא העלתה את נושא הסכום ואני אמרתי לה שכל סכום שהם יגידו אני איתם.
עד היום היא אומרת לי שאחרי שהיא פגשה למעלה מעשרה פונדקאיות בפונטציה אני היחידה שלא שאלה אותם על הפגישה הראשונה מה הסכום שהם נותנים.

אני כרגע לקראת חתימה עם הזוג השני וההתנהלות הייתה זהה מבחינתי. האמא כמעט נפלה מהכסא כשאמרתי לה שאני איתם ולא משנה לי מה הסכום שהם רוצים לתת.

בנוגע למה שכתבתי קודם - אכן זה נראה לי "ניצול" של חוק שטרם עבר/אושר וכו' לבוא לפונדקאית ולהגיד "אסור" לתת יותר מ160 כי זה בניגוד לחוק. לי זה היה מדליק נורה אדומה בכיוון של כנות ואמינות של הזוג...
אפשר בפשטות ובכנות לבוא ולהגיד אנחנו נותנים סכום מסויים ולא "להשתמש" בחוק שטרם אושר.
תאמינו לי שאני יודעת כמה זה עולה ואני יודעת מה הורים צריכים לעשות כדי לגייס את הסכום הזה, זו אחת הסיבות שאני לא דורשת סכום גבוה ונותת לזוג את האפשרות לשלם את מה שהוא יכול ומסוגל.
זו הראיה שלי וזו כוונתי...

omnama

New member
אני כמובן לא חושדת במניעים שלך

או של כל אחת אחרת ומתנצלת אם כך נקראו הדברים.
מצד שני - אסור לנו לחשוד גם במניעים של הזוג. כולנו יודעות שהרבה פעמים דברים מוצגים בתקשורת כעובדה מוגמרת הרבה לפני שזה אכן כך.
"אושר החוק" זה הרבה פעמים לפני הקריאה השניה והשלישית והרבה לפני שהחוק נכנס לתוקף ואנשים שרק התחילו להתעניין ולקרוא נתקלים עכשיו בהרבה תיקונים שאולי ואולי לא יאושרו בתיקון שיכנס לתוקף מי יודע מתי.
אז יכול להיות שהם, מתוך הידע שנאסף ממקורות לא מהימנים (ואולי גם מתוך חשש שתהיה דרישה גבוהה ממה שהם יכולים להרשות לעצמם) התנסחו בצורה לא מדוייקת.
מציעה שננקה את החשדות מהפורום ונאמין שכל מי שעושה זאת מגיע ממניעים טהורים ורוצה רק תהליך מוצלח וטוב.
לא נחשוד בפונדקאיות שהן רוצות להפוך את העניין לביזנס וננקה גם את המיועדים מהחשדות בנוגע לכנות ואמינות...

talbensh

New member
ועוד דבר...

שימי לב לניסוח המדוייק של פותחת האשכול: "הזוג אמר שאי אפשר לבקש יותר מ160 כי עבר חוק שמגביל את הסכום"...
לא נראה לכם שזה קצת לרכב על הגל?

אצלי זה היה מדליק נורא אדומה ובסך הכל רציתי להעביר את המסר לפותחת האשכול מה נכון, מה נהוג ומה בוודאות לא נכון...

למעלה