שאלה

Elicoz17

New member
שאלה

באילו מקרים, מותר להפעיל צופר + כחולים (סירנה)? באילו ארועים? אם תוכלו בבקשה לפרט\להכין רשימה קטנה. תודה

ThEEdgE

New member
במקרה חרום שנשקפת בו סכנת חיים

במקרים של דוח או הקמת רעש אתה לא תשתמש בצופר אלא בכריזה כי זה סתם מלחיץ תושבים אלא אם כן אתה מחוץ לעיר אבל אל תיקח אותי במילה כי אני רק מתנדב נוער

מתנדב

New member
שימוש בסירנה.......

בדרך כלל, אין להפעיל סירנה בנסיעה לאירועים, וישנם מתנדבים שעושים שימוש רעה בסירנה, והם מפעילים אותם במקרים שלא צרכים, ולפעמים זה מקלקל יותר מאשר זה עוזר, כגון: באירוע של פורצים, אסור להפעיל סירנה, כי זה רק הורס לבילוש לפעול במקום. באירועים של יריות, או אירועים שיש בהם חשד גדול שיש שם מחבל, באירועים כאלו הנך יכול להפעיל סירנה, על מנת לקצר את בואך למקום האירוע, ובכל מקרה זה אירוע שהשוטרים מטפלים בהם, אני זוכר כשהייתי בקלאסי, המב"ס שלי היה אומר שאין שום אירוע שמצדיק, שאנחנו בתור מתנדבים נשתמש בסירנה, והוא היה אפילו מקפיד לתת לנו ניידות שאין בו סירנה.

הפעלת סירנה מותרת במקרים הבאים.

ב"ה ת.ד. עם פצועים - לצורך פינוי האזור למען מד"א. סכנת חיים מידית (אם כי הייתי במקרה של אדם שדיווח שאביו שיכור, נטל חרב, ואמר לו שהוא יוצא לרצוח מישהו - באנו לבצע חסימה לרחוב, יצאנו למקום עם סירנות, והק.תורן אמר לנו "תרגעו סעו בזהירות אין צורך בנסיעת חרום") צעקות מאסיביות מדירה, שזה אמל"פ קשה, לעיתים יש נסיעת חרום. בפיגועים לא צריך לציין. זה ברור. בכל מקרה של נסיעת חרום. צריך להודיע על כך!!!! שבוע טוב, לכולם ואינשאללה שיהיה גם שבוע שקט. יש גל התרעות, שחלקם קיבלתי לביפר... שוב שבוע טוב Kיציק

למעלה