שאלה

siriusgirl

New member
שאלה

צפיתי עכשיו בסרטון לגבי "המיתוס הצמחוני" עם לייר קית' והוא הותיר אותי קצת מבולבלת.

אני טבעונית מטעמי מוסר, אבל הקטע הבריאותי שהיא מציינת שם (בסרטון)? הוא לא מרגיע במיוחד. די חשבתי שהתזונה שלי עושה טוב לגוף, אבל אין לי די ידע אישי כדי להתמודד עם מה שהיא טוענת שם.

מישהו ראה את הסרטון ן/או שמע על הטענות שלה ויודע משהו בנידון?

תודה מראש

הלינק:
http://www.youtube.com/watch?v=mwci3ePYG50

M a b e l

New member
האישה הזו היא שקרנית ובורה

שקרנית - כי עם כל ההצהרות שלה על זה שהיא כביכול הייתה טבעונית היא הודתה בסופו של דבר שהיא כן צרכה דברים מהחי (נדמה לי שזה היה אחרי שעימתו אותה עם הוכחות).
הסרטון הזה מלא בכל כך הרבה שטויות ובורות שממש חבל להתחיל אפילו... היא אומרת בצורה מאוד בטוחה בעצמה כל מיני גיבובי "עובדות". נניח שבגלל שהמוח צורך הרבה מהאנרגיה, אי אפשר בצורה צימחית לצרוך מספיק אנרגיה
- האם הייתה לך פעם בעיה לצרוך מספיק קלוריות כטבעונית?... או שהחלבון הצימחי לא נספג כי הוא מכוסה בתאית...באמת שזה כל כך מגוחך שקשה אפילו למצוא איך לענות. זה שהמהפכה החקלאית פגעה בבריאות היחסית של האוכלוסיה לא קשור בשום צורה לטבעונות (הרי זה לא שאנשים הפכו לטבעונים או אפילו לצמחונים לאחריה... להיפך הם רק העלו עוד ועוד את צריכת המזון מהחי), את יכולה לקרוא על זה בספר "קיצור תולדות האנושות".

לגבי הבריאות האישית שלה - נדמה לי שהבעיה הייתה פשוט עניין של חוסר ב-B12 שהיא לא לקחה בתוסף (אם אני זוכרת נכון) - אז כמובן שחשוב להקפיד על זה.
כמובן שיש כאן היבט כלכלי - היא עשתה המון כסף מהפרובוקציה של "לחשוף את השקר" - הפליאוליטים וסתם כל מי שנוח לו להאמין שהוא חייב בשר כדי לחיות בריא הפכו אותה לנושאת דגל.
תזונה טבעונית לא נופלת בממוצע מתזונה קרניסטית (אפשר לטעון שהיא עולה עליה - אבל נניח שזה שנוי במחלוקת). היא יכולה להיות גרועה ויכולה להיות מעולה - תלוי כמה מקפידים על תפריט בריאותי. אם את מוטרדת את יכולה תמיד ללכת להתייעץ עם תזונאי/ת שמבין בטבעונות - אבל אל תדאגי בגלל השטויות של האישה הזו.

מרב נוב

New member
לא צפיתי בזה עד הסוף

נגמרה לי הסבלנות מהר מדי.
אני נזכרת בסרטונים של גדעון רון שהם כמובן הפוכים.
כשהחלטתי להיות טבעונית, לפני 7 חודשים, צפיתי בו והשתכנעתי.

הגיון הרגשה אינסטינקט אישי

זה מה שכדאי לך להשתמש בו בתזונתך בנדיבות.

יש הרבה 'תזונאים' ברחבי העולם והרשת
רבים מהם בעלי כושר רטורי משכנע מאוד
אז למי להאמין? לעצמך. לגוף שלך.
(בתוספת בדיקות תקופתיות כמובן:)

כך אני מרגישה.

מסכימה עם מי שמעלי

שההקשבה לגוף היא חשובה מאוד בהקשר הזה, יחד עם בדיקות תקופתיות.
הגוף שלי מאותת: "את אוכלת נפלא!" כשאני אוכלת נפלא [הרבה ירקות חיים, קצת פירות, דגנים וקטניות מגוונים ומעט ג'אנק], ומאותת: "את אוכלת לא טוב!" כשאני מתבססת בעיקר על פרכיות וחיטה על מוצריה, עם מעט ירקות ומעט מדי דגנים.
הברזל שלי עלה לנורמלי מאז שאני טבעונית [כ-3 שנים של יציבות מדהימה בנורמה אחרי 10 שנים של אנמיה די קשה]. הגוף שלי מאותת על טבעונות- אני בריאה כשכולם חולים, חזקה, אין לי בעיות בריאות שלאחרים יש בעקבות הצבא [אנשים ששירתו איתי באותו מקום, כמובן], אני עירנית וחדה רוב הזמן... אם משהו מזה לא קורה ואני נהיית חולה או עייפה או משהו אני ישר מוצאת את הבעיה בתזונה [אכלתי תקופה לא טוב או משהו או שכחתי לקחת B12].

למעלה