שאלה

sam8888

New member
שאלה

שלום לכולם!!

אני מעוניין להתחיל ללמוד בשנה הבאה באקדמיה ואני בהתלבטות רצינית בין שני מסלולים שאני יכול להתקבל אליהם:
לימודי פסיכולוגיה בבן גוריון או לימודי פסיכולוגיה + ביולוגיה באונ' חיפה.

חשוב לי מאוד שלאחר התואר הראשון תהיה לי אפשרות בחירה בין להמשיך לתואר שני בפסיכולוגיה או ללכת ללימודי רפואה ארבע שנתית בצפת או ת"א. אני נמשך מאוד לשני המקצועות ואני לא יודע איך אני ארגיש בעתיד.

היתרונות בלימודים בבן גוריון: נראה שחווית לימודים הרבה יותר כיפית(חשוב לי מאוד). ובנוסף אני מעריך גם שיהיה יותר זמן לעבוד תוך כדי(קצת פחות חשוב). ומוסד קצת יותר נחשב(הרבה פחות חשוב).

היתרונות בלימודים בחיפה: אני אוכל להשלים את כל קורסי הליבה של הקבלה לארבע-שנתי עוד במהלך התואר, דבר שיקל עליי מאוד אם אני ארצה להמשיך לרפואה. ובנוסף אני חיפאי.

הייתי רוצה לשמוע מה אתם ממליצים במיוחד בקשר לחווית הלמידה והחיים החברתיים בכל אחד מהמוסדות האלו, כי אני לא יכול ללכת לימים הפתוחים כרגע ואני מרגיש שאני ממש הולך על עיוור

oromer

New member
מנהל
הייתי מציעה לך

לבקר בקמפוס בלי קשר ליום פתוח...
במקומות יחסית מרוחקים יש חיים חברתיים חווית לימודים משמעותית מאוד, ושמעתי שסטודנטים נהנים ללמוד בבן גוריון.

אני לא יודעת אבל אם זה שווה את זה במקרה שלך. גם לך יכולים להיות חיים חברתיים משמעותיים מאוד. הרבה תלוי בכך ומי שילמד איתך.
בטכניון למשל, אומרים שיש אווירה ממש.

אתה תכיר עוד חברה שילמדו איתך תוכלו ללמוד יחד למבחנים, יש אגודה יחסית טובה לטכניון ולאוניברסיטה...

דרדסית85

New member
אני יכולה להעיד באופן אישי על אב"ג

ומיד ראשונה על חיפה-אין ספק שבב"ש יותר כיך ללמוד.התשתית פה מוכוונת סטודנטים (מגורים קרובים,הווי חברתי,מסיבות,עסקים),ועל חיפה שמעתי רק דברים רעים בהקשר הזה.
מצד שני,אני יודעת שמאד מאד קשה להמשיך לתואר שני בפסיכו' (המון ביקוש,מעט מקומות) ,ואפשרות של מסלול המשך לרפואה נשמעת לי יותר פרקטית והרבה יותר קוסמת.

*יש לי המון ביקורת על התנהלות אב"ג כלפי הסטודנטים בפקולטה ספציפית שהיא לא פחות ממבישה,אבל זה לא ממש רלוונטי אליך

אתה יכול להסתכל על זה משני כיוונים

אם תגור בחיפה תחסוך הוצאות של שכ"ד (וארנונה בגובה שכ"ד), ובנוסף הוצאות מחיה. כך תוכל להקדיש יותר זמן ללימודים ולבילויים, ופחות להשלמת הכנסה.
מצד שני- יש אנשים (אני, למשל), שעם כל האהבה להורים שלי, ולעובדה שהם מגניבים אש, אני לא רוצה לגור איתם באותו בית. יש להם חיים משלהם, ולי חיים משלי, וזה מקובל על כולנו.

מבחינה חברתית- יש איפה לצאת בחיפה, ורק צריך להזיז את החברים שלך למקומות האלה,
אבל בבן גוריון יש אווירה כמו בתל חי (משם אני הגעתי)- אווירת ארוחות ומסיבות דירה. כל שבוע בדירה של מישהו אחר, וזה גולש גם למסיבה לפעמים, וזה ממש כיף.

למעלה