שאלה

שאלה

מאיזה גיל צריך להתחיל לשלם מס הכנסה? ממתי צריך להצהיר? נגיד אם אני בן 18, ועובד משרה מלאה, אני צריך לדווח על זה למישהו?

lala182

New member
ממה שאני יודעת...

מגיל 18 אבל זה כמובן תלוי בכמה אתה מרוויח... ועל הבוס שלך חלה חובת דיווח... אתה צריך למלא טופס כזה ואז גם נותנים לך נקודות זכות וכל זה... למשל חברה שלי בת 18 ומשהו ועבדה עכשיו חודשיים באיזשהו משרד ובכל מקרה הורידו לה משהו כמו 800 שקל מס הכנסה בחודש אבל אמרו לה שהיא תקבל את הכסף בחזרה או משהו כזה... אבל אני לא ממש מבינה בזה... מאחר ואני לא בת 18 ולי לא מורידים מס הכנסה... אז נחכה שמישהו שמבין יותר ממני יענה...

uvdude

New member
תשובה

אם אתה שכיר (ואני מניח שאתה כזה) אתה לא צריך להתעסק בכלום. המקום עבודה שלך דואג לכל העניינים האלה ובסוף החודש בתלוש משכורת אתה רואה כמה ירד לך ממס הכנסה

גרופמן

New member
מס על הכנסה

כל אחד בישראל חייב להצהיר על הכנסתו! יש הכנסות פטורות ממס וזה בגין א. גודל ההכנסה. ב. סוג ההכנסה. ג. נתוני הנישום. יש לפנות למס הכנסה ולדוו"ח על הכנסה ולהגדירה לפי מיונים שונים (קריטריונים), ובהתאם יקבע מס הכנסה האם אתה חייב וכמה או פטור.

עד כמה שאני יודע

גם קטין חייב בתשלום מס. העניין הוא שתקרת המס של בגיר גבוהה יותר.

lala182

New member
קטין חייב במס רק

אם הוא מרוויח המון המון המון המון כסף... כמה המון אני לא יודעת...
וכמה קטינים כאלו אתה מכיר? (אני דווקא פעם הכרתי אבל זה לא רלוונטי...) בקיצור אם אתה בנאדם ממוצע מתחת לגיל 18 אתה לא משלם מס...

למעלה