שאלה

exit_from_here

New member
שאלה

דיברתי על זה עם גיל וזה והחלטתי לשאול את דעת הפורום בתור שה"מ שיש קרב גדול (בין צבאות או סתם הרבה אנשים,מאות או אלפים) ותוצאות הקרב לא משנות למשימה ויכול להיות נחמד שיצאו על המקום,איך זורקים?ליגיון על ליגיון?צבא על צבא?

Shadowmage

New member
אני לא מבין.

מתקיים במערכה שלך קרב בין מאות או אלפי אנשים, מכל סיבה שהיא, וזה לא חשוב? איך יכול להיות? אפילו אם הקרב מתנהל באחוזתו המרוחקת של הברון שלופינג המותקף ע"י הברון גורבינג ו-50 שכירי החרב שלו, זה עדיין עקרוני מי ינצח מכיוון שזה ישנה את מאזן הכוחות בממלכה הזו. זה ישנה את כל המצב הפוליטי! קרב או מלחמה אף פעם לא מתחילים ונגמרים סתם ללא קשר לכלום. אולי למלך של האזור יהיה מה להגיד בעניין? או לכהונה? או לסוחרים? תחשוב טוב על ההפשעות שיכולות להיות לנצחון ולהפסד של כל אחד מהצדדים ותחליט בהתאם לכיוון שאליו מתקדמת המערכה שלך. במקרה הכי "גרוע", כשזה לחלוטין לא קשור למה שהדמויות עוסקות בו עכשיו זה יכול להיות בסיס למערכה חדשה או סתם סיפור שיספר להם בעל הפונדק הבא שיפגשו.

exit_from_here

New member
תנסה

תוצאות הקרב מה שיהיו יהיו אני אסתדר איתם ואשנה את הסדר הפוליטי חוץ מזה שבהרפתקאה יש אפשרות לחבורה להיות בשני הצדדים או נטריילים

pumiforever

New member
../images/Emo12.gif../images/Emo24.gif סוף סוף ../images/Emo70.gif

לפני הרבה זמן, אני וחבר שלי יצרנו ממש חוקים לקרבות. אני אבדוק אם עדיין יש לי את זה, אם כן, אני אעלה את זה לפורום ~!~

shanto

New member
(*)כחכוח בגרון(*) battlesystem!!!

לכל מי שידע, ולכל מי שלא- battle system היא השיטה לקרבות המוניים ב-ad&d, חובה ללמוד!!! ולמי שרוצה אני חושב שגם אפשר לנסות להמיר קרבות לwarhammer 40,000. את ספר החוקים של battle system ניתן להוריד בקאזה (משהו כמו 3 MB).

רמץ

New member
שאלה מעניינת...

אני באופן אישי נוהג להחליט דברים כאלה בעצמי. - פחות גלגולי קוביה - משחק יותר זורם. במקרה שמדובר על קרב ענקי שבו השחקנים נוטלים חלק, אני ממליץ על השיטה המלאכותית אך היעילה של לבחון את יחסי הכוחות ומיקום הדמויות ולהחליט על מספר מסויים של יצורים מסוג מסויים מכלל הצבא הנגדי אשר מתקיף אותם ורק אותם באופן ספציפי בעוד שאר הצבא מתמודד עם שאר הצבא הנגדי. אם ממש ממש בא לך לגלגל קוביות - אולי כי השחקנים מנהיגים את הצבא ואתה רוצה לתת להם תחושה כלשהי של שליטה, תוכל להמיר את נתוני הצבא כאילו היו מפלצת בודדת הנלחמת במפלצת בודדת אחרת בעלת נתונים אחרים (הצבא הנגדי) כאשר אפשר להוסיף בחשבון "התקפות מיוחדות" של בליסטראות, חוליות מכשפים וכו´. לצבא הגדול יותר יהיו כמובן יותר נקודות פגיעה ויכולת התקפה גדולה יותר, כאשר איכות השריונות ואיכות הנשקים הכוללת של הצבאות נחשבת גם היא.

Shadowmage

New member
אני מסכים עם רמץ

עדיף להחליט דברים כאלו מראש ולא לתת לאקראיות לשלוט, במיוחד אם אתה מחשיב את ביזבוז הזמן של הפגישה שיאבד לטובת גילגולי הקרב. אתה הרי יודע שהקרב עומד להתרחש, אז תעשה את כל החישובים שלך מראש ובזמנך הפנוי.

exit_from_here

New member
התכוונתי לעשות ככה

עד שהחבורה תגיע לקרב יעבור הרבה זמן אז מפגש לפני הקרב אני אגלגל את הקוביות

או

שאפשר לעשות זאת בשיטה הפתוחה - לתאר לקבוצה את הקרב, להחליט כמה מערכות יהיו לו בעזרת הקוביה, ולהחליט (זריקה אחת לכל מערכה) מי ניצח , לתאר את זה ולהמשיך הלאה. זה קצת פחות וודאטי מללכת לפי ההגיון, קצית יותר מעניין מלתאר קרב חד מערכתי, והרבה יותר מהיר מלשחק אותו לפי כל החוקים של כל מערכת חוקי משחק קיימת

רמץ

New member
אבל exit...

אם תגלגל את הקוביות לפני המפגש ולא בזמן המפגש, לא השגת כלום. גם יצאת מגדרך להגדיר ולתרגם את נתוני הצבאות וגם השחקנים לא יזכו לשלוט בצבאות. עדיף יהיה פשוט להניח לקוביות ולהחליט מה יקרה בעצמך.

משחק תפקידים ומשחק מלחמה

בעיקרון, מדובר בשני דברים שונים, למרות שמשחק התפקידים התפתח ממשחקי מלחמה במיניאטורות. יש לך כמה אפשרויות: 1) לנהל את הקרב לפי כללי מלחמה למיניאטורות, תוך שימוש במיניאטורות אמיתיות או מאולתרות. יש כל מיני כללים כאלו "ווארהאמר", "באטלסיסטם" (שאיננה מיוצרת עוד, ככל הידוע לי) ו"צ´יינמייל" המחודשת של ויזארדס - צ´יינמייל המקורית הייתה השיטה ממנה התפתח מו"ד, ובויזארדס החליטו לחדש אותה כתואמת מו"ד 3. 2) לנהל את הקרב לפי כללים מופשטים יותר, ללא מיניאטורות. למשל, להשיג עותק של חוברת השה"מ מקופסת מו"ד למומחה (הירוקה) ולהתאים את כללי "מכונת המלחמה" הנמצאים בה לגרסת מו"ד/מ בה אתה משתמש. או לנסח כללים כאלו בעצמך, אפילו אם זה "זורקים קובייה, מי שהוציא מספר יותר גבוה - ניצח". 3) לוותר על "משחק המלחמה". בסופו של דבר, אתה משחק במשחק תפקידים - את תוצאות הקרב תקבע בהתאם למה שנראה לך מתאים לעלילה שיש לך בראש, ולפעילות הדמויות. למשל, אם אחת הדמויות מביסה בקרב יחיד את מנהיג צבא היריב, או שהחבורה מרגלת ומשיגה את תוכניות האוייב מבעוד מועד, או פשוט תכנוני הקרב שהם הכינו נראים לך הרבה יותר טובים או עלובים ממה שאתה חשבת בשביל הצד "שלך". נ.ב. גם אם תוצאות הקרב לא "משנות למשימה" (עולם המערכה הוא קצת יותר מההרפתקנים וההרפתקאות הקטנות שלהם, חשבת על זה, אגב?) הרי שתוצאות המשימה יכולות לשנות מאוד לקרב. למשל - קרבות הענק בין צבאות מורדור לעממי הארץ התיכונה היו שוליים להכרעה בהשוואה לשאלה אם פרודו יצליח להשמיד את הטבעת או לא. זה מה שעושה את ההבדל בין סיפור מלחמה בעלמא, לאפוס גבורה הרואי.

exit_from_here

New member
תראה,תשמע

המשחק הזה לא יימשך הרבה זמן ואני בכלל לא בטוח שיגיע לקרב המדובר, אבל ת´כלס אני לא רוצה שהקרב הזה יהיה עם סוף ידוע עוד לפני שהדמויות תפסו צד והכל,חוץ מזה שיכול להיות נחמד,מי שלא ינצח יש לי המשך לזה.

shaigill

New member
שתי אופציות

1. כמו שהוזכר, Battle System. גם אם השחקנים לא משתתפים בקרב, וגם אם הוא לא ממש משנה, יכול להיות מעניין לשחק קרב גדול עם מיניאטורות. לצאת מהשגרה ולעשות סשן אחד מעניין. 2. קוביות. פעם פעם, היה ב D&D Companion Set פרק שלם עם חוקים לעניין, כולל לקרבות שבהם השחקנים משתתפים, מפקדים עם וכו´. אפשר יחסית בקלות להחיל אותו על AD&D. יכול להיות שיש לי את זה איפהשהו, אם תרצה ולא תמצא, אני יכול לסרוק ולהעביר.

לא רק שתיים.

כפי שניתן לראות למעלה, יש יותר משתיים. > גם אם השחקנים לא משתתפים בקרב, וגם אם הוא לא ממש משנה אם הוא לא משנה, והשחקנים לא משתתפים בו, אז למה להשקיע בו כל כך הרבה זמן? > יכול להיות מעניין לשחק קרב גדול עם מיניאטורות. זה דווקא מסוג הדברים שזזים יותר מהר ויותר בנוח במחשב, וגם נראים יותר טוב על המסך. בניגוד למשחק תפקידים. > לצאת מהשגרה ולעשות סשן אחד מעניין. מה לא מעניין בסשן ללא קרבות מיניאטורות? אם השה"מ מריץ את המשחק כמו מלחמה במיניאטורות בלי מיניאטורות או דיאבלו בלי מחשב, אז אכן הסשנים משעממים. אבל אם הוא מריץ סיפור טוב, אז זה הרבה יותר מעניין מלהזיז חתיכות פלסטיק במשך שעות ולחשב חישובים.

משהו שמחרפן אותי

למה למה למה כל כך קשה לדמיין GM שלא מדאם פרי פורם ומסוגל להעלות בדעתו ליצור חוק או שניים לגבי איך לדאם ארוע מיוחד, במקום ללכת לחפש בכל הדברים הכתובים מראש בעולם כדי לדאם על פיהם? למה?

למעלה