שאלה

סתםםם

New member
שאלה

שלום! אני צריך להתגייס עוד שנה מה אני צריך לעשות בשביל להתקבל לממרם? אני חושב שיש לי סיכוי כי תהיה לי תעודת מקצוע בטכנאות ותחזוקת מחשבים (טכנאות כבר עברתי נותר רק רשתות) ואני לומד לבד בבית VISUAL BASIC, ++C, והנדסאות רשתות מה אני צריך לעשות (למי לשלוח מכתבים, למי להתקשר וכו) בבקשה בפרוט אני לא יודע הרבה בנושא תודה מראש

aviad333

New member
זה תלוי..

מה הפרופיל שלך? אם 64, סביר להניח שתקבל במנילה את האפשרות הזו, אולי אפילו כאפשרות יחידה ואז תוזמן למבחנים. אם מעל, אין לי מושג. אתה תצטרך גם פרוטקציה סביר להניח.

זה תלוי בקב"א.

אבל אם אתה לא תקבל את זה במנילה, אתה יכול לשלוח פקס ללשכת הגיוס. בכל אופן, יש יחידות מחשבים בצה"ל ש(לדעתי) יותר טובות ממרמ"ם, אז אל תינעל על זה.

סתםםם

New member
שאלות ופרטים נוספים

1. קנראה נדפקתי-פרופיל 97 ולא רוצים להוריד :( 2.מה זה מנילה? 3.איזה עוד יחידות מחשבים יש (נראה לי יש לי קב"א גבוה)

ET2k

New member
ממממ,אז ככה.

1) קשה לי להאמין שעם פרופיל כזה זה יהיה קל,אבל זה אפשרי.עטלף 77 (אני חושב),אמר בעצמו שקשה להתקבל לתפקיד לא קרבי עם פרופיל כזה.למרות שחבר שלי אמר לי שהוא מכיר ...(כן,שמועות),מישהוא שגם שומר,וגם עובד במחשבים. 2)מנילה זה שאלון של אפשרויות שיבוץ שנשלח אליך לפעמיים לפני הגיוס. (לי ולעוד הרבה,לא נשלח). 3)יש כמעט לכל חיל יחידת מחשבים.מה שעולה לי בראש זה יחידת האינטרנט של דובר צה"ל,ובטאון חיל האוויר.

כוכבית8

New member
האפשרות הבטוחה

היא יחידות המחשבים של חיל המודיעין. הם מקבלים אנשים ללא שום קשר לפרופיל שלהם, ואם אתה טוב, הם יפנו אליך. פנה לאיתור חמ"ן בפקס או בטלפון ובקש זימונים למיונים. בהצלחה,

סתםםם

New member
תודה לשניכם וכוכבית עד משהו

הלכתי לבחינה למודיעין אלקטרוני והם "מצאו מועמדים מתאימים יותר" אז מה הסיכוי שיקחו אותי ליחידת המחשבים אחרי שנכשלתי לתפקיד אחר במודיעין?

כוכבית8

New member
האמת היא

שאין לי מושג
השאלה היא למה נפלת: בגלל השאלון 300 או בגלל המבחנים המקצועיים. ייתכן שאם זה בגלל המבחנים המקצועיים, היחידות המתעסקות במחשבים במודיעין יכולות לשלוח לך מיונים נוספים (במידה ואין קשר - אני לא בטוחה). אם נפלת ב-300 אז גם אם תקבל זימון תיפול... תתקשר לאיתור חמ"ן ותשאל אותם - הם מבינים הכי טוב

סתםםם

New member
נראה לי במקצועי

היה לי כאב ראש ובמבחן זיכרון יצא לי ממש אבל ממש גרוע (הצלחתי 5-6 מספרים)

Slartibarfast

New member
אולי לא,

אהם, עד כמה את בטוחה בעניין השאלון 300? הייתי עייף ומבולבל שעשיתי אותו, ואכן לא התקבלתי למסלול מסויים, אבל קיבלתי עוד זימונים, למסלולים אחרים. את טוענת שהוא ימשיך לדפוק אותי? אררג!

כוכבית8

New member
שוב -

אני לא בטוחה, אבל מי שלא מצליח בחלק האישיותי (שאלון 300) - לא עובר. לך תדע אם זה בגלל ה-300 או בגלל המבחנים המקצועיים במקרה שלך... אפילו אם קיבלת זימונים, כשתגיע תצטרך למסור מספר תעודת זהות (כי עשית כבר את השאלון, ולכן לא יתנו לך לעשות אותו שוב), ואפילו אם תצליח במבחנים המקצועיים (והשאלון 300 הוא זה שמהווה את הבעיה) - תצא מהמסלול. מודיעין לא מתפשר על החלק האישיותי (כך לפחות שמעתי)...

aviad333

New member
לא תמיד מדויק

אני עשיתי פעמיים שאלון 300. בהפרש של שבועיים בערך! פעם אחת במיונים של שחקים, פעם אחת בחובלים. אמרתי להם שעשיתי כבר אבל בכל זאת עשיתי שוב. ובקשר לזה ששאל: עם פרופיל 97 כמעט בלתי אפשרי להגיע לממרמ. ניסית לחמן שחקים?

כוכבית8

New member
התכוונתי

למבחנים בתוך חיל המודיעין בלבד. כלומר שלמבחנים בתוך מודיעין צריך לעשות שאלון 300 רק פעם אחת. אבל - טוב לדעת

aviad333

New member
נזכרתי בעוד משהו

אתה לומד בבית ספר מקצועי או פשוט במגמה מיוחדת? כי חבר שלי הרחיב רובוטיקה אבל הצבא החשיב לו את זה בהתחלה כבית ספר מקצועי וזה הרס לו במידה מסוימת, הוא לא קיבל זימונים בהתחלה והיה צריך להסביר לצבא מה ואיך ואיפה. תבדוק שהפרטים שלך מדויקים, נסה להתקשר לחמן שחקים וללשכת גיוס. אין לך שום דבר להפסיד. ותזכור - לפעמים הצבא לא שולח במקרה (נולדת בזמן מסוים), לפעמים הזימון נאבד בדואר וכו´. בהצלחה

סתםםם

New member
אז אתה אומר ש

בית ספר טכנולוגי זה פחות טוב? כי אני בבית ספר כזה

NBG

New member
אין לי מושג למה הלינק לא עובד.

הוא עבד עד עכשיו... בקיצור, הכתובת היא www.idf.il/kesher הדואל- [email protected]

למעלה