שאלה

  • פותח הנושא idv
  • פורסם בתאריך

deep ocean

New member
אם אתה רציני בקשר ללימודים,

אז נסיעה עד תל אביב היא כלום לעומת התרומה שתקבל.
 

yanivtil

New member
ידוע,זה בסדר,

זה לא דבר שימנע ממני לנסוע למורה טוב, אבל תסכימי איתי שתמיד יותר נחמד כשזה קרוב הביתה,לא?!
 

deep ocean

New member
ברור שזה נחמד שזה קרוב לבית

גם אני היית שמחה אם המורה שלי היה מלמד קרוב יותר לבית שלי, אבל אם אין מורים באיזור שלך, אז נוסעים לתל אביב. מה האופציה האחרת? לחכות עד שיהיו מורים באיזור שלך?
 
עד כמה שאני יודע על שיטות "צבאיות",

הרבה מהן היה תרגילי סדר. עד שהופיע המבנה הקבוע, כמו הפאלאנקס של אלכסנדר מוקדון והלגיון הרומאי, רוב הקרבות כללו בעיקר קבוצות של אנשים שרצו אחד אל השני ונלחמו אחד בשני בצורה לא-מאורגנת. אבל השיטות הצבאיות נעלמו, ומה שנשאר עוסק בלחימה במצבים לא-מלחמתיים. היום גם לא לומדים להטיל מצור, לטפס על קירות, להתגונן מהשמן ששופכים מלמעלה, לבנות קטפולטות, מגדלי-מצור, חומות... מי שזה מענין אותו, יכול להתגייס להנדסה קרבית
 

idv

New member
אני במקרה קה"ן לשעבר

ברור שאין צורך ללמוד להטיל מצור ולהתגונן משמן אבל כשאתה נלחם צמוד לעוד עמית הלחימה שלך משתנה אתה לא "זורק" מכות לכל מי שבטווח שלך אלא שומר על העמית שלך והוא עליך. דבר זה גורר מאפייני לחימה שונים מאשר לוחם בודד.
 

idv

New member
כשאתה נלחם בקבוצה

אתה לא צריך לשמור על כל האגפים שלך מכיוון שמישהו אחר עושה את זה בשבילך ואתה יכול להתרכז רק באגף אחד בלבד. בקבוצה אתה יכול לחלק "משימות" אחד שיבצע הטעיות ובכך יפתח פתח לאחרים לתקוף בנק´ תורפה של היריב/ים לדעתי דוגמא טובה לעניין תהיה השוואה לצבא רגיל של ימינו: חייל חי"ר לומד היום תרגולות פרט - לחימה של אדם בודד אבל הוא לומד גם לחימה בצוות/כיתה/מחלקה ומעלה. כשאתה לוחם בודד האפשרויות שלך מוגבלות בעוד לחימה עם כיתה שלמה מאפשרת לבצע הטעיות/רתק/איגוף וכו´.
 
למעלה