שאלה

• פותח הנושא idv
  • פורסם בתאריך

idv

New member
שאלה

בכל אומנויות הלחימה שאני מכיר (למעט אולי קפוארה) הדגש הוא על הלוחם הבודד. רוב הקאטות הן של אדם אחד ובמקרים בודדים יש קאטות לשנים. גם האימונים מתבססים על לוחם בודד והתרגול העצמי שלו. אבל בעיקרון היות והאומנויות הללו פותחו לשדה הקרב, המצב הזה לא תופס. בשדה הקרב יש מצב של רבים לרבים. במצב זה צריך להתחשב בעובדה שאתה עומד מול כמה יריבים התוקפים בו זמנית ואיתך יש מס´ עמיתים העוזרים לך ותוקפים את היריבים יחד איתך. השאלה היא האם אומנויות לחימה שמות דגש על העניין הזה בכלל (אם זה יהיה אני מניח שזה יהיה ברמות הגבוהות) או שהן משאירות את הלוחם להתמודד עם מצב זה בשטח.

amir_aikido

New member
התיחסות מאוד חלקית

אני מכיר התייחסות מאוד חלקית לנושא של לחימה כחלק מקבוצה בקאטות ג´ו-ג´יטסו מסורתי שנלמדות אצלנו בתחום של כלי-הנשק. ההתייחסות היא בעיקר בביצוע של טכניקות כך שהן ישארו בתחום צר מהצדדים, ולא יפגעו בלוחמים האחרים שמסביבך. גם אם אתה אוחז במקל ארוך או בנאגינטה, שלא לדבר על הקן (חרב) והג´ו. להתייחסות כזו יתרונות נוספים במקרה שנלחמים בסביבה צפופה. באופן טבעי, הדברים הללו נלמדים בעיקר בתחום המסורתי של לחימה עם כלי נשק. כיוון שלתחום זה יותר רלבנטי הנושא של לחימה ב"שדה קרב", שהרי חלק מהלימוד הזה הוא העברת מסורת. אמיר

trener

New member
שלום,

ס.ז.א. בנויה בכוונה לנהל קרב נגד מספר אויבים. ז"א - כל מכה מראש מכוונת לשני ויותר (עם נשק) יריבים. התרגילים בנויים כך שאחרי שתקפת אחד אתה בעמדה להמשיך התקפה הצידה או אחורה.

WhiteBear

New member
ניראה לי שמדובר ב"עוד יישום"

בכל מקרה, אני יוגע שבטאי צ´י יש (אצל המתקדמים...) קאטה די רצינית של שני בני זוג. ובכללי ניראה לי שאם יש לך עקרונות על איך להתמודד עם תוקף אחד, אמור להות מצב שתוכל להתמודד עם כמה. (למרות שכנראה צריך "לפתוח" את המחשבה על הנושא, אולי להתאמן על עבודה של כמה בעבודת זוגות) אני יודע גם שחלקנו בטאי צ´י מתרגלים לפעמים פושינג הנדס עם שלושה אנשים ביחד... כשחושבים על זה, איזה תירגולים של הרבה משתתפים יש בשיטה שלכם

idv

New member
אצלנו

עד כמה שאני יודע, ממה ששאלתי בשיטה שהתאמנתי עד עכשיו (גוג´ו) יש קאטות לשני לוחמים וזה ברמות הגבוהות.

amir_aikido

New member
יחיד מול רבים, האימונים שאני מכיר

באייקידו מאוד מקובל תרגול של משחק קרב מול מספר משתתפים. הרעיון הוא שאחד נמצא במרכז ומספר תוקפים (נע בין 2 ל-4 בד"כ) תוקפים אותו. טכניקות ההתקפה בד"כ מוגבלות ברמות הבסיסיות, אך ככל שעולים ברמה, זה מתקרב יותר ויותר לקרב של הכל מותר, כולל תוקף שינסה לאחוז ברגלייך אחרי שהטלת אותו כדי שחברו יתקוף אותך ביתר קלות (תרגיל מלוכלך ובעייתי ביותר). עקרונית, סוג התרגול הזה אמור להיות מבוצע לא רק בידיים ריקות אלא גם עם כל כלי-נשק וכן כשתוקפים עם נשק ואתה בלי, או מול מגוון כלים (כלים לא זהים). לצערי, עדיין אי לנו במועדון מספיק אנשים ברמה מתאימה לתרגילים כאלה (מלבד המורה). פעם ניסיתי לשחק בתרגול כזה באופן קליל עם בוקן ועם ג´ו ואפילו כשהוחלט מראש שהתוקפים לא ילחצו יותר מדי זה היה קשה ביותר. כל הללו שונים מאימון של קבוצה מול קבוצה, אותו אני לפחות לא זוכר שבצענו באייקידו בשנים האחרונות. בטקוואנדו, במסגרת אימון הגנה עצמית, לעיתים משחקים ב"קרב סטירות" של קבוצה מול קבוצה. המורה לעיתים גם בונה במכוון קבוצות לא שוות כדי לאלץ אנשים לחשוב על האסטרטגיה. אישית אני חייב להודות שכנראה שהאימון באייקידו הספיק כדי לפתח לי את המחשבה הטקטית למצבים כאלה, למרות שלא תרגלתי דווקא מצבים כאלה. אני רואה הבדל ניכר בין גישתי המחשבתית לזו של רוב המתאמנים האחרים: אני נוטה לחשוב על יצירת מצבים "לא הוגנים" של "שניים על אחד" בקרב שכזה ומעבר מהיר מיריב ליריב, בעוד שרוב האנשים שם בד"כ חושבים על את מי להעמיד מול מי. לדעתי הגישה שלהם היא הרבה יותר ספורטיבית ושלי הרבה יותר קרובה ללחימה ברחוב. אני אעדיף שהקבוצה שלי תרביץ לכולם מהגב או תעמוד בפינה ולא תכנס למערבולת של כולם מכים את כולם. אבל זו כמובן דעתי. אמיר

budoka

New member
יש בבודו טאיג´יצו

בכמה מהשיטות בבוג´ין קאן ישנן קאטות העוסקות בעבודה כצוות כנגד יריב/יריבים. בנוסף, בשיעורים מועבר מפעם לפעם הנושא כתרגול של סיטואציות של צוות נגד בודד, צוות גדול נגד צוות קטן, צוות קטן נגד צוות גדול ויחיד נגד רבים. חלק גדול מהסיטואציות הן דווקא לא כל-כך לקוחות משדה הקרב, ששם התרחשו או קרבות אחד-על-אחד בהתאם למסורת היפנית, או קרבות שבהם ללוחם הבודד היה צורך בתרגולת פשוטה בלבד וההכרעה הושגה ע"י פיקוד נכון. בד"כ אנחנו מתרגלים סיטואציות יותר "עירוניות", כגון היכרות עם טקטיקות בסיסיות של אבטחת אישים, התנקשות, חטיפה, מרדף וכו´ (מתרגלים את שני הצדדים).

idv

New member
שדה הקרב

א. אני לא מכיר כלכך את הסמוראים ביפן ןאת אופן הלחימה שלהם. אבל ממה שהבנתי לכל אדון היו כמה סמוראים שהגנו עליו מפני שודדים/תוקפים מזדמנים ואדונים אחרים. במצב כזה של כמה תוקפים כנגד קבוצת סמוראים יש חשיבות לאופן הלחימה. כאשר יש לצידך עוד לוחם/ים האופן בו אתה נלחם משתנה הן בגלל העובדה שאתה צריך להזהר מלפגוע בעמית ולשמור עליו מפגיעות של אחרים והן מכיוון שהדבר פותח מגוון אפשרויות נוספות. לדוגמא כאשר אדם לוחם לבד הוא צריך לעשות את הכל להגן על כל הצדדים שלו ולתקוף חזרה. לעומת לחימה בצוות שבו חלק מהצדדים של הלוחם מוגנים ע"י אחרים אפשר לחלק "משימות" בין אנשי הצוות וכד´.

budoka

New member
ה-HATAMOTO

זה השם של המשמר האישי. הם היו מאבטחים, ואכן ציינתי שנושא זה מכוסה אצלנו. עכשיו בעקרון, כשאתה עובד עם כלי-נשק בשדה הקרב, בין אם זה אחד-על-אחד או בצוות, אתה לא מנפנף בנשק שלך. אתה שומר על תנועות נשק מאד-מאד ממוקדות, כשכל הזמן הנשק מכוון לפגיעה במינימום תנועה (עד כמה שאפשר) ביריב שמולך. את הטקטיקה אתה עושה באמצעות הרגליים, וזה מה שבאמת צריך לתרגל במסגרת עבודה בצוות.

yanivtil

New member
ארנבים יקרים,

האם אתם מתאמנים בגמל שלמה דרומי? כמה זמן? היכן?

ארנבים

New member
בגמל שלמה מתאמנים

לפי ידיעתי אך ורק במקום אחד, אצל ספיר טל בפ"ת (עכשיו בסירקין). נדייק: בגמל שלמה ג´וק לאם. אני מתאמן שם כבר 6 שנים בקרוב.

yanivtil

New member
אמרת ג´וק לאם,...

אבל לא הסברת מה זה אומר...האם היית ממליץ להצטרף לאימונים שם? האם תוכל לספר קצת על מאפייני השיטה ועל המכון?

ארנבים

New member
אתה יכול לקרוא קצת

באתר שלנו (הקישור למטה). בכל אופן זו שיטה בעלת עמידות צרות וגבוהות יחסית, כיוון שזה סגנון דרומי. זהו סגנון פנימי שמלמד שימוש בצ´י שלך ושל היריב כדי להגן ולתקוף, כמו גם בתצורת גוף ועבודת רגליים (Ma Bo Sun Yen) אופיינים. אני יכול בפירוש להגיד שמה שמשך אותי בשיטה הזו הוא שמצד אחד כדי להתחיל לעבוד אתה לא צריך להיות גמיש\חזק\בכושר וכו´ (מלבד גמישויות ספציפיות שמפתחים בזמן יחסית קצר) אבל כדי להיות טוב ולהתמיד צריך לעבוד בהתמדה גדולה מאוד. אם יש לך שאלות, שאל. יש לך נסיון קודם?

yanivtil

New member
אוקי,קראתי והשכלתי...

1.האם ידוע לכם שאינכם מופיעים בחיפוש באף אחד ממנועי החיפוש הישראליים? האם ידוע לכם שאין הפניה לאתר בלוחות המידע של הפורומים? 2. האם יש קבוצה למתחילים בימי א´ ו/או ג´?

ארנבים

New member
בנוגע לפרסומים

ידוע וגם ידוע. תראה, אנחנו בי"ס משפחתי שבו כולם מכירים את כולם וכולם עם כולם, ולרוב אין לנו צורך בפרסום או עניין שיבואו מאסות של אנשים כי המורה שלי הוא אחד וגם אנחנו הבכירים לא מדריכים עדיין באופן סדיר. פייר, אישית, לא לחוץ לי שיהיו מאתיים איש בביה"ס, אבל אני מכבד את הרצון של המורה שלי להתפרנס ולכן מדבר על זה מדי פעם. למרות זאת יש דרכים להתקשרות באתר. בנוגע לקבוצת מתחילים אני לא יודע על ראשון ושלישי, לדעתי יש בשני וחמישי אבל בכל מקרה הסיפו שלי ימצא לזה פתרון, אני מאמין. איפה אתה גר?

yanivtil

New member
אני

גר בכפר סבא ונמצא עכשיו בתהליך של חיפוש מורה להתאמן אצלו (לאחר שעזבתי מכון גוג´ו ריו בו התאמנתי...). מסתבר שבאזור השרון אין כמעט מורים (חוץ ממכם ומצחי שוחט,בערך...) כולם, אבל כ-ו-ל-ם בתל אביב, איזה דיכאון!

ארנבים

New member
אני לא רואה את זה כבעיה

קודם כל זה בכלל לא מדויק, אלא אם כן אתה מתכוון לאומנויות לחימה סיניות בלבד, ואז זה נכון. בכל מקרה, החלופות הקיימות טובות וכדאי לך לרחרח קצת לפני שאתה נכנס לדיכאון: צחי שוחט עשה עלי ועל רבים אחרים רושם של מורה מעולה, התלמידים שלו ברמה גבוהה והקונג פו שלו מעניין. מצד שני יש את ביה"ס שלנו שמציע קונג פו אחר, אלו שתי שיטות בעלות אוריינטציה שונה לחלוטין (מבחינת ההפעלה הפיסית של הגוף). כלומר כרגע אתה נמצא במצב מצוין לבחור מה מתאים לך יותר מבחינה אישית. חוצמזה, בטח יש איזה סניף של ירון בנימיני בסביבה, ומכוני קראטה רציניים יש הרבה, במיוחד המכון הראשי של רוני קלוגר שיש בו גם שיעורי אייקידו ועוד כמה דברים טובים.

neko

New member
ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש

חבל לי לשמוע שעזבת. באמת תהיתי לאן נעלמת. לא אהבת את השיטה?

yanivtil

New member
אהבתי גם אהבתי,אבל...

חיפשתי קבוצה שבה א.אתאים יותר לטווח הגילאים וממילא גם ארגיש בנוח יותר ב.השיעורים יהיו ארוכים יותר (כשמורידים את זמן החימום בהתחלה והסיום נשארים עם 25 דקות,זה קצר לי מדי...) בכל מקרה, המון תודה רבה על העזרה והיחס ובהצלחה בהמשך!

למעלה