שאלה

כמו שאחרות אמרו,זה גיל קשה מבחינה חברתית

הבת שלי באותו גיל ואנחנו באותה סירה בדיוק... הלכו לסרט בלי להזמין אותה, ישבו בארוחת צהרים מסביב לשולחן ורק לה לא נשאר מקום וכ"ו... זה שובר וקורע לב אבל חשוב לשמור את זה בפרופורציות הנכונות... מה שהציעו לי, זה להסביר לה, שגם אם עכשיו הכל נראה ענק ומייאש, בעוד 5 או 10 שנים זאת תהיה חוויה מהעבר הרחוק... לא לזלזל בקשיים האלה חלילה, כי בשבילה הם מרכז העולם כרגע, אבל להרחיק לה קצת את ספוט לייט ולהראות שיש מציאות גם מעבר לקבוצת הבנות הזאת - זה חשוב שחס וחלילה היא לא תחליט שהעולם נגמר ותנסה חלילה לפגוע בעצמה...

כרגע, אני מנסה קצת למלא את החלל החברתי שנוצר לבת שלי. אצלנו, בשנה הבאה היא תלך בין כה וכה לביה"ס אחר שיהיה הרבה יותר גדול עם הרבה יותר אפשרויות חברתיות, אז אין טעם להשקיע כרגע בנסיונות לשפר את המצב הקיים, אנחנו בקטע של טבלאת יאוש עד שהשנה תגמר... בנתיים, אני מורידה הרבה סרטים ורואה אותם איתה, מנסה לקחת אותה ל"יציאות" כמו קפה או סרט מידי פעם, בקיצור משתדלת למלא מה שאין לה כרגע עם בנות גילה... ברור שזה לא אידיאלי, ואני עושה את זה כי המצב מאוד "זמני" אבל אם את מתכננת בין כה וכה לעבור דירה אז אולי פשוט לזרום עד שהשנה תגמר עם המון חיזוקים ממך בבית ולהתחיל מחדש בשנה הבאה.

בהצלחה

1aviva

New member
לכל המגיבות תודה הבאתם לי חומר למחשבה ועזרתם

לי, שמחתי לשמוע על נסיונכם ולדעת שיש עוד כאלה העוברות את מה שעוברת הילדה וכנראה הרבה גם עברו, אומנם אני עוברת דירה אך אני לא רוצה להתרחק כדי לא לגרום לה משבר גדול מידי, וגם מבחינת החט"ב - אין לנו הרבה אופציות טובות החט"ב נחשבת לבין הטובות לימודית, אולי באמת לחכות שתגיע ותסיים את כיתה ט' ואז הכוונה להביא לתיכון אחר.

שוב שמחתי לרצינות תגובותיכן , ותודה

למעלה