שאלה

שאלה

איני יודעת אם זה הפורום המתאים אך אנסה.
הייתי במערכת יחסים מאוד ארוכה. הרבה מאוד שנים. כן יותר מידי.
המערכת היחסים הזו לא היתה טובה באף קנה מידה.
במהלכן של השנים ידעתי שאני נמצאת במקום שלא טוב לי, היה לי עצוב הרבה מאוד שנים. ולא עזבתי.
נשארתי שם למרות שעברתי התעללות מאוד גדולה, הפורום קטן מידי על מנת להכיל את הכאב והצער. הייתי בוכה המון, וידעתי בלב שלם שהבחורה הזו לא טובה לי.
נפרדנו ועברה 8 חודשים מאז, טוב לי, אני שמחה, מאושרת, השתנתי בהמון מובנים. אני בנאדם אחר. לטובה כמובן.
יחד עם זאת, יש בי המון כעס - על עצמי - איך נתתי לעצמי להשאר כל כך הרבה שנים במקום כזה? אני לא מצליחה להבין מאיפה זה נובע ומה גורם לאישה להשאר במקום כל כך רע ואכזרי ?
אני מנסה להשוואות זאת לאישה שעוברת אלימות פיזית - שבעלה מכה אותה. והיא עדין נשארת ואוהבת אותו. מהי הסיבה?

בימים האחרונים הכעס כלפי עצמי הוא מאוד גדול ומאוד קשה לי להבין זאת.
ולא אין לי רגשות לאותה אישה שנואה ואכזרית -
בטח שלא געגועים.
בדיעבד - שנים שלא אהבתי אותה ועדין נשארתי.
מדוע?
האם נשים הן טיפשות? האם אני טיפשה?
קשה לי להבין את זה. אולי כאן בפורום אוכל קצת לסדר את זה.
תודה.

שלום אחת אחת 8

מצער לשמוע על סבלך ארוך השנים.

מן הסתם אני מניח שברור לך שכל מענה שינתן לך מעל דפי הפורום יהיה בגדראפשרות בלבד ולא תשובה ממוקדת וקולעת לחייך האישיים, שכן אין לעונים היכרות אישית איתך. קיימות שלל סיבות מדוע אנשים נשארים שנים במערכות יחסים שאינן מיטיבות עימם, בין אם זה בגלל הרגשה ש׳אני אשם במצב ומגיע לי להיענש׳, חוסר בטחון שאח״כ תבוא מערכת יחסים טובה יותר ופחד מבדידות, או, פשוט, אהבה שמסרבת לדעוך כלפי המתעלל.

כשם ש׳הפורום קטן מלהכיל את סבלך׳ כך גם עם תשובתי. מומלץ לפנות לטיפול פרטי.

מסכימה עם אלון

תוך כדי שקראתי אותך חשבתי איך, כשהיית במע' יחסים גרועה, היה לך כתובת לכל הכעסים שלך ועכשיו פתאום אין.

באמת מומלץ טיפול כדי לעשות סדר בכל זה.

מסכימה עם אלון ויעל :)

סיבה אפשרית נוספת היא חוסר ביטחון עצמי וחוסר אמונה ש"מגיע לי משהו יותר טוב". ועוד, שלפעמים אנחנו נמשכים לאנשים שרעים לנו כדי ללמוד משהו חשוב על עצמנו, ואנחנו נשארים במקום הרע כל עוד לא פיתחנו בעצמנו את היכולת להתנגד למקום הרע הזה ולצאת לדרך חדשה ובריאה יותר.
אני חושבת שמגיע לך כל הכבוד על היכולת שפיתחת, לצאת מהמקום הזה, אנשים (כן, גם גברים),נשארים שנים במקומות רעים ואת הצלחת לצאת משם, בדיעבד מה שחשוב זה שאת במקום טוב עכשיו, הרבה פחות חשוב חשבון השנים, אלא התוצאה והחיים שאת חווה היום. היי גאה בעצמך :)

למעלה