שאלה

לאב12

New member
שאלה

קודם כל רציתי להגיד תודה, הגעתי לפורום הזה די מבולבלת לאחר ששמעתי על כך שיתכן ואצטרך תרומה.
קראתי חודשים המון חומר בפורום זה, שאבתי המון כוחות מנשים חזקות כאן בפורום וראיתי ששום דבר זה לא סוף העולם, ממשיכים קדימה וצריך להגיד תודה על כך שבימינו יש פתרון מה שלא היה לפני עשרות שנים. תודה בנות - בקרוב אצל כולכן - תאמינו ותראו שזה יגיע. אני לא מאמינה שאני כותבת את זה, אני המבולבלת, החוששת.
תזכרו רק דבר אחד שגם אם יש כשלונות אף פעם לא להתייאש, תאמינו שיהיה טוב.

רציתי לשאול מי מהבנות שבהריון או שילדו, האם ניגשתן לבדיקת מי שפיר, למרות שבדיקת שקיפות העורפית והדם היו תקינות.
כידוע לתורמת צעירה אין צורך לעשות בדיקת מי שפיר ולכן אין אינדיקציה רפואית לגשת לבדיקה זאת.
אשמח לשמוע וגם האם מישהי עשתה בדיקת דם במקום מי שפיר והאם זה אמין והאם אפשר לסמוך על זה?
תודה

אני כרגע בהתלבטות... יכולה להגיד שההתלבטות לא פשוטה בכלל. הרופאת נשים שלי הציעה שאעשה את ההחלטה אחרי החלבון העוברי אותו אעשה השבוע אבל אני משערת שעד שאקבל את התוצאות אגיע לשבוע 19 וזה מתחיל להלחיץ...
השאלה היא כמה צעירה התורמת, התורמת שלי בת 32, הרבה יותר צעירה ממני אבל לגבי מי שפיר- לא בטוח.
ההתלבטות היא לאו דווקא בגלל מה שצריך, אלא בגלל מה שלא ידוע....

לאב12

New member
אמרת משהו נכון

"... אלא בגלל מה שלא ידוע". אצלי זאת תרומה כפולה וההריון הזה לא בא לי בקלות בכלל. עברתי הרבה והפחד לסכן את ההריון במי שפיר עושה אותי חולה רק מלחשוב על זה. יחד עם זאת, תרומה כפולה כאשר אני לא מכירה את 2 הצדדים קצת מפחידה אותי.
התייעצתי עם 5 רופאים ועוד גניטקאית ביה"ח.
הגניטיקאית אמרה שהיא לא ממליצה לעשות מי שפיר.
שאלתי עוד 4 רופאים אשר לא המליצו לעשות מי שפיר, אבל ציינו שכמובן זאת ההחלטה שלי בלבד.
רק רופא מדקר אחד שחשבתי ללכת אליו באופן פרטי והוא יודע את זה התחיל להפחיד אותי ששקיפות העורפית היא בדיקת סקר.
את החלבון העוברי עדיין לא עשיתי.
בגלל שעשיתי שקיפות + ב. דם במעבדות זר אז אם אעשה את החלבון העוברי בקופ"ח הם לא ישכללו לי את התוצאה.
לכן אין לי ברירה אלא לגשת שוב למעבדות זר לבדיקת תבחין מרובע.
מדקר אחד אמר לי לחשוב במונחים של מה הייתי עושה אם הייתי בגיל התורמת 25 האם הייתי עושה דיקור, הוא לא המליץ לעשות במיוחד בגלל שההריון הזה הגיע בגיל מאוחר מאוד וגם אחרי דרך לא קלה, אך הוסיף ואמר שהוא עושה בדיקות מי שפיר גם לנשים שלא צריכות וזאת לבקשתן ואם אחליט לעשות אז רק אם אעשה את הצ'יפ הגנטי (בדיוק מה שאמרה גם הגניטקאית).
וגם אמר שאני צריכה לעשות את השיקולים שלי שאם לא אעשה את המי שפיר אז איך ארגיש כל ההריון, אולי החמצתי משהו... בקיצור החלטה קשה

אני בדיוק באותה ההתלבטות.... גם תרומה כפולה..... והרופא שלי הגדיל ואמר מה אחשוב אח"כ כשהילדה כבר תהיה, לא רק בהריון.... האם לא אחפש כל הזמן דברים
וזאת בדיוק שאלתי והמחשבה כן ללכת על מי שפיר.

לדעתי צריך להרפות

כשגילו אצלי בהריון הקודם את המום ההתפתחותי לא היו מגלים זאת במי שפיר. פשוט תחשבו עליכן בגיל התורמת: 25-35 ותחשבו אם הייתן עושות.
הרופא שלי ממש לא המליץ. התוצאות היו מצויינות גם בשקיפות וגם בחלבון העוברי.
ההריון שלנו יקר וצריך להרפות. ממש כך. אני זוכרת שד'ר באום אמר לי תעשי כמה שיותר בדיקות גנטיות ולא עשיתי. עשיתי מה שנראה לי. אין גבול לבדיקות.

די ברור לי שהייתי עושה.... והיה לי ברור לאורך כל השנים שאעשה לכן לא פשוט להרפות כאן....

spirt20

New member
וואו זה לא פשוט

אני חושבת שרחרי כל כך הרבה סבל שעברתן עד שהגעתן לרגע הזה כל דבר מפחיד אתכן. אני חושבת שכדאי שתרפו אם בכל הבדיקות שחייב לעשות ובמעקבי אולטראסונד הכל תקין, אז הכל תקין. ואם זה לא מרפה מימכם אז תעשו מי שפיר... בננות אתן עומדות להיות אימהות איזה כיף ואיזה אושר ... תשמחו , אגב זה ילד ראשון?

היי אני ילדתי תאומות ולא הסכמתי לעבור מי שפיר

לדעתי אם התורמת צעירה אין סיבה ולכן אני קבעתי עובדה שלא ההעבור את הבדיקה.

לאב12

New member
תראו

תראו מה זה, התקשרה אלי קרובת משפחה בת 30 נשואה +
שאלתי אותה אם היא עשתה מי שפיר ואמרה שלא כי היא צעירה.
קצת התחיל ליפול האסימון, פשוט קשה לחשוב במונחים של צעירה כי אני כבר מזמן עברתי את הגיל. אבל היא אמרה גם אחיות שלי (יותר צעירות ממנה) לא עשו.
הענין הוא אחר, תסמונת דאון אפשר לראות באחוזים בבדיקת השליש הראשון אבל שלא נדע אוטיזם לפי מה שאני יודעת ניתן לגלות רק בצ'יפ הגנטי, לא? או שאני נכנסת כבר לסרטים?

אוטיזם לא רואים לפני הלידה

אוטיזם זה כמו שהילד שלי עושה כשמתלבש בעצמו בבוקר (רק בהפוך כמובן) : הפתעההה!
לא יודעים עדיין לזהות אוטיזם. יתכן שיהיו בעיות מוחיות אחרות שהילד יתנהג כאוטיסט ואותן ניתן לראות בבדיקות שונות, אבל לא זיהו עדיין גנים לאוטיזם. מה שכן ניתן לעשות באופן חלקי עם הצ'יפ: חברה שלי אם לילד אוטיסט היתה בהריון בשנה שעברה (וילדה תינוקת עירנית ומתוקה מאוד) הציעו לה להשוות DNA של הבן עם הצ'יפ של העוברית ולראות האם יש מאפיינים דומים. יש ב-DNA הרבה חלקים לא ידועים שלא יודעים מה הם עושים. אז אני מכירה את זה גם בהיפך שמישהו שמצאו משהו מוזר ב-DNA ואח"כ ראו שבעצם גם לאב שהוא נורמלי ותקין יש את אותו דגם. אז את זה יכולים לבדוק, אבל לא זיהו דגם ספציפי שאופייני לאוטיזם. (אני, עם ידיעותי המצומצמות, מאמינה שהסיבה היא שהאוטיזם מורכב מכמה בעיות שונות וע"כ צריך למצוא סט גדול בכרומוזומים שונים כדי לאתר אוטיזם, וזה לפני שמתיחסים לקשת הגדולה ולשונות הגדולה בין האוטיסטים).

אני חייבת לספר סיפור בהקשר הזה, שעשיתי די הרבה בדיקות לפני הלידה פרט למי שפיר. אחרי הלידה הייתי צריכה לבדוק בעצמי שאכן ברור שאין לו לא תסמונת דאון ולא עוד טריזומיה נוראית שחששו ממנה ואמרו לי שכנראה הסיכוי לה הוא נמוך אבל רציתי לראות בעיניים שאכן אין אותה. אבל לגבי האוטיזם, זה דבר שלוקח הרבה זמן עד שמתברר והייתי די בלחץ מזה. לקח לי זמן להבין שיהיה מה שיהיה - זמן ההפלה עבר (כי הוא נולד), ונתמודד עם מה שיהיה כי זה הילד שלי. רק אז שחררתי לגמרי. קיויתי דאגתי (הוא איחר בדיבור) אבל הרשיתי לעצמי להיקשר כי זה הילד שלי. לשמחתי תפילותי נענו ויש לי ילד בלי עין הרע.
סרטים יש ויהיו כי זו תמצית האהבה. אנחנו דואגים ומתפללים למי שאנחנו אוהבים. לא מטריד אותנו אם לנאסראללה יש ילד חולה, נכון?

ובכל זאת כדאי לבדוק את מה שניתן ומה שלא ניתן נתמודד בעתיד.
סיפרה לי חברה שעברה עכשיו טיפול בספרד שעשו בדיקה לעוברים שהיא לא PGD אלא סוג של קריוטיפ. המעניין הוא שהם לא הוציאו תא מהעובר והם עשו זאת תוך צפיה במיקרוסקופ מיוחד, בלי לפגוע בעובר. כמובן שזה בודק רק כרומוזומים (כגון תסמונת דאון, Xשביר וכד' ולא את רוב המחלות. בדיקה מעניינת, לא זוכרת איך קוראים לה, כדאי לבדוק אם יש את הטכנולוגיה גם בארץ.

מה הקשר לאב 12 לתאומים לא יכולים להיות מומים

מה בגלל שזה תאומים הם מחוסנים ממומים שטויות.

בטנונית

New member
אני הריתי מתרומה כפולה והחלטתי לעבור מי שפיר,

היות ואני יחידנית ורציתי לדעת עד כמה שניתן, שהילדה בריאה ונטולת בעיות כרומוזומליות.
התורמת לשי היתה בת 31, כל הבדיקות המקדימות שעשיתי היו תקינות, ובכ"ז החלטתי
לעבור מי שפיר, כמובן אצל אחד מהרופאים הטובים והמנוסים בתחום, כדי לצמצם את הסיכוי לנזק.

האוצרית שלי בת שנה :))

לאב12

New member
עברת על דעת עצמך, או שהמליצו לך לעבור

מי שפיר? האם עשית גם צ'יפ גנטי?
ומזל טוב ליום ההולדת ה- 1 - עד 120

לאב12

New member
ומשהו נוסף -

האם לעבור בשלום את בדיקת מי השפיר קשורה יותר למדקר
או לגוף האשה?
כלומר יכול להיות מצב שיהיה המדקר הכי מעולה והגוף יגיב חלילה אחרת?

בטנונית

New member
אף רופא לא יעץ לי לעבור מי שפיר. רופא המעקב

שלי בהריון, לא נקט עמדה. הוא אמר שזו החלטה בלבדית שלי, ורק ציין שכל הבדיקות
תקינות לגמרי, ובאף מקרה הוא לא מנחה אשה לגבי בדיקה שכזו, רק במקרה של תוצאות
לא תקינות.
התייעצתי רק עם עצמי ולקח לי לא מעט זמן להחליט, ולהיות שלמה עם ההחלטה.
לרופא המדקר בהחלט יש משמעות. נסיונו ומקצועיותו מצמצמים את הסיכוי לפגיעה
בעובר. לגבי התחושה של האשה במהלך הבדיקה ואחריה, אני מניחה שגם לאשה
יש השפעה. עד כמה היא רגישה למחטים, לכאב, וכד'.

למעלה