והוא שואל שאלות ואחר כך נותן פתק והולכים איתו למעבדה ושם עושים את הבדיקה והתוצאות נשלחות לרופא ואז פוגשים אותו שוב או מתקשרים אליו בטלפון והוא אומר אם הבדיקות בסדר או לא ואם לא אז לוקחים ויטמינים. וכדי לחסוך את זה ניגשים לבית המרקחת וקונים ויטמינים בכמה שקלים וזה לא מזיק.
קופות החולים לא עושים בדיקת וויטמינים (לפחות לא הקופה שלי) ולכן שאלתי איפה עושים את זה. לקחת וויטמינים? יש אנשים, ואני ביניהם לצערי, שהוויטמינים עושים להם שילשול, (ואם תשאל אז מה יעזור אם אני אדע שחסר לי, אז התשובה שאני אעשה מאמץ לברר אחרי כל מיני חברות של וויטמינים ואולי תמצא הגלולה שאינה גורמת לי לשלשול).
למעט ויטמין B12 וחומצה פולית, אין בדיקות ספציפיות לויטמינים. וגם לא ידוע על בדיקות כאלה. לכן, קופות החולים "לא עושות" בדיקות כאלה. והצעה שלי, גם אל תאמין למי שיאמר לך שהם עושים בדיקות לויטמינים. מה זאת אומרת הויטמינים שלך גורמים לך לשלשול? תוכל להסביר קצת יותר. בהצלחה
אבל זה היה כמה כדורים של כמה וויטמינים. מה יש לפרט, אני לוקח את הוויטמינים ואחרי כמה ימים אני מתחיל להעביר את רוב היום בבילוי בשירותים, זה קורה לי גם בנטילת ברזל, אבל ברזל אפשר בעירוי. ועכשיו הנה בדיקת וויטמין C והנה רעיון מתן וויטמין C בעירוי מישהו מכיר את זה? האם זה אמין או סתם חלטורה של רופאים "טבעוניים" יעני?
לגבי ויטמין C, זה לא מדוייק שכל מינון הוא טוב, משום שגם לויטמין C יש תופעות לוואי כאשר נוטלים ממנו הרבה. מעבר לכך, יכול להיות שבגלל שהוטמינים שאתה נוטל מכילים ברזל, יש לך שלשול. תבקש מהרוקח או נטורופת ויטמינים ללא ברזל. יכול להיות שלא תהיה לך בעיית שלשול. לגבי רמות ויטמין C, לא ידוע על בדיקה כזאת מהימנה. בהצלחה