שאלה

Wolfinix

New member
לחיות יש רגש וצמח פשוט קיים? אתה יודע שבעבר

באותה אנלוגיה השתמשו בשביל להנחית בני אדם? בעבדות - יוצאי אפריקה נחשבו "נחותים", יהודים בשואה נחשבו "נחותים" ואף "חיות", בקיצור זה שלך אין את התובנה להבין צמח לא אומר שהוא אינו "מרגיש" לצורך העניין על שלמה המלך נאמר שהוא ידע 70 שפות בין היתר את שפת החיות והצומח - אתה אמנם לא תקבל זאת כי אתה מגדיר את עצמך כחסר אמונה - אבל עדיין, הוא לא היחיד, לדרואידים באנגליה מיחסים הבנה זהה, וכן גם בתרבויות אחרות כולל "ילדי הטבע" למיניהם (לא שאני אומר ללכת בדרכם רק מציין רגישויות של בני אדם לנושא) שמאמינים במודעות של צמחים.

בכל אופן אם אתה שולל רגש אצל צמח - אתה צריך גם לשלול אותו אצל אדם אחרת כל מה שאתה עושה הוא "האנשה" של התודעה שלך והראייה שלך על החי, לצורך העניין כשאתה חותך חיי הוא מדמם? כך גם צמח (שרף למשל מעצים, תמצית מצמח), חיי מגיב לאקלים? כך גם צמח, חיי צורך מזון? כך גם צמח וכן הלאה רוצה דוגמא?

כלב מכשכש בזנב כשתביא לו אוכל? והוא "ישמח"? כך גם צמח צמח יגדל טוב יותר ויהיה חזק יותר בחשיפה לשמש (לכן עצים למשל נוטים לכיוון השמש) ושורשיו יעמיקו מטה ולצדדים בחיפוש אחר מינירלים.

אין הבדל - רק רמת רגישות ודקדוק בראיה שלנו.

ההבדל קיים ברמת האמונה - אך זה כבר סיפור אחר.

ופסיכי? איך אתה מגדיר גישה של אדם שהחליט שדברים "פתאום" נוצרו? - בעיניי זה גובל בפסיכיות - הכל יחסי.

פונציק

New member
לא אמרתי שהם פתאום נוצרו

זו גם לא התיאוריה שלי. כמו שאמרתי, תקרא על זה. זה לא מוסיף לך הרבה כשאתה מלגלג על דבר שאתה לא מבין. איך אתה יכול לחוות דעה על התיאוריה אם אתה לא יודע מה נטען בה?

אז אם אני אקים כת שבה נטען שאנחנו מתקשרים עם גזע קדום של חיות שגרים במרכז כדו"הא, גם את זה תיקח כדוגמא?
זה שכמה כתות פסיכיות בהיסטוריה טענו שהם מתקשרים עם עצים, זה לא אומר שזה נכון. גם אני יכול להגיד הרבה דברים.
איפה ההוכחות? איפה יש ראיה שצמחים באמת מרגישים?

Wolfinix

New member
קצת אירוני, איפה יש לך הוכחות שצמחים לא

מרגישים?

ולקרא מה? התאוריה מגיעות עד נקודת המפץ (וקראתי על זה קצת) מה מעבר? מה היה לפני המפץ? ולפניו? ולפני כן?

לקחת כדוגמא? הבאתי לך דוגמאות לגישות של תרבויות שונות לצמחים, דבר המראה שזה לא מקרי שיש כאלו שמתיחסים לצומח בצורה הזו, ואתה זורק "כת" שאינה קשורה בכלל לנושא?

outrigger

New member
גם לפי היהדות העולם נברא צמחוני

ורק לאחר המבול הותר לאכול בשר. ממה שידוע לי לפי היהדות הוא גם אמור לחזור להיות כזה. כלומר צמחונות אמורה להיות מצב אופטימלי.

the ror

New member
, רק שדי בטוח שהוא שאל על המצב כיום ולא

על המצב מלפני המבול או מתישהו בעתיד...

מיקי*

New member
הצמחונות היתה בתחילת הבריאה ותחזור לעתיד לבא

אבל בינתיים בגלל כל מיני קלקולים שהיו בבריאה מאז, האדם הותר לאכול בשר. ובמידה מסויימת בזמנים מסויימים, חוייב לכך.
שכן יש ניצוצות של קדושה שהתפזרו בכל הבריאה כולל בעולם החי, ובאכילה בקדושה הרי שמעלים את אותם הניצוצות חזרה לשורשן.

וכפי שאומר הרב קוק, יש זמן ועת לכל דבר ובעת כזאת שבהן האדם עוד לא התעלה על האכזריות שבין אדם לחברו להחיל את הרחמנות הזו על החי זה דבר שאינו ראוי. שצריך שהאדם קודם כל ישפר ויתקן את מעשיו שבין אדם לחברו ואח"כ יוכל להתפנות לרחמנות על עולם החי.

למעלה