שאלה

נעמי*

New member
שאלה

האם טיפול נפשי מועיל לליקויי קשב (ללא היפראקטיביות)? האם יתכן שהוא נובע מרקע נפשי?

רותי הכ

New member
לדעתי הרקע נוירולוגי ולא נפשי אבל

מתלווים לזה לפעמים קשיים רגשיים. לנו כחלק מהטיפול הומלץ על יעוץ פסיכולוגי. זה בטוח עוזר. זה מלמד איך לחיות עם ADHD בהצלחה

אם הוא מועיל, זה לבעיות נילוות

ליקויי למידה וריכוז הם בעיה נוירולוגית-רפואית. לא פסיכולוגית. פסיכולוגים יכולים להואיל להרבה אנשים עם בעיות גופניות אבל הם לא פותרים או מצמצמים את הבעיה עצמה. הם עוזרים לעקוף אותה ולצמצם את הבעיות הפסיכולוגיות הנובעות ממנה.

דליה.ד

New member
בהחלט כן!

רבים מילדי הadhd סובלים מקשיים חברתיים, מדימוי עצמי נמוך ומקשיים רגשיים שונים שנובעים מלקוי הקשב. טיפול רגשי תומך יועיל תמיד לילד כזה.

נו, נכון.

הוא מועיל לבעיות נלוות, למשל כמו אלה שהזכרת ולעקיפת בעיות. הוא מועיל מאוד אבל לא במקום טיפול רפואי כי מדובר בבעיה רפואית.

zivadina

New member
טיפול נפשי מועיל לכל אדם.

מומלץ לכל מי שיכול להרשות לעצמו! ובקשר לליקויי קשב, יש ליקויי קשב שנובעים מרקע נפשי, ולא מ-adhd , ואז ודאי וודאי שהטיפול יועיל. אבל אם את רוצה להתמקד, תבררי ממה נובע ליקוי הקשב, ואז תוכלי להתאים לו את הטיפול הנכון.

שאלה בקשר לadhd

את אומרת פה שיש ליקויי קשב שנובעים מרקע נפשי ולא מadhd אז דבר ראשון,תגדירי בדיוק מה זה adhd? אני סך הכל בת 15 ואני לא יודעת מה זה עדיין הבנתי שזה בעיית קשב וריכוז או משהו כזה אבל לא הבנתי מה זה אומר בדיוק ועוד משהו אני למשל אובחנתי ויש לי בעית קשב וריכוז וזה כתוצאה ממשהו ריגשי, או לא יודעת איך להגדיר את זה אבל זה כאילו נובע אצלי ממה שעובר עליי ריגשית ולא ממשהו אחר אז מה זה אומר? שאני adhd או לא? וכנראה שזה גם עבר לי בתורשה מאמא אבל את זה אנחנו לא יודעים בוודאות.

zivadina

New member
שלום ילדונת היחידה.

במונח ליקויי קשב ורכוז כלולות כמה תופעות, שאינני זוכרת את כולן כרגע, אבל הראשיות הן יכולת קשב קצרה, חוסר יכולת להתמקד בדבר אחד כאשר יש הפרעות מסביב, וחוסר יכולת לדחות סיפוקים. סליחה אם שכחתי, כי מזמן לא קראתי חומר בנושא. ובכן, לפעמים הליקויים האלה באים בגלל בעיות רגשיות, ואז צריך לטפל בהן עם פסיכולוג. ייתכן שהוא ימליץ על כדור הרגעה. לפעמים הליקויים האלה הם כתוצאה מבעיה במוח, ואז מדברים על adhd, והולכים לנוירולוג שעשוי להמליץ על כדור ממריץ (שיעורר את פעולת המוח הפגומה). בעיות רגשיות קשורות בדרך כלל לסביבה, adhd קשור רק לתורשה. זאת אומרת שיש בעיה שנקראת ליקוי בקשב ורכוז, ויכולות להיות לה שתי סיבות שונות לחלוטין. את חייבת לעבור אבחון שיגיד לך ממה נובעת הבעיה שלך, כדי שתדעי איך לטפל בה. בהצלחה

ל zivadina

עברתי כבר איבחון וההמלצות להורים היו גם ללכת לנורולוג ולעשות שם את המבחן טובה הזה וגם ללכת לפסיכולוג וזהו...וזהו זה הפתרון.. אבל בלי כדורי הרגעה, לא צריך להגזים :) אז יכול להיות שאני אצטרך לקחת רטלין אבל את זה עוד צריך לבדוק אצל הנורולוג, אבל לפי מה שאני שומעת על הכדור הזה אני לא בטוחה שאני ארצה לקחת אותו במקרה שיהיה צורך לכך. אז איבחון עברתי, ואני יודעת שזה בעיקר בגלל בעיה ריגשית (אם את רוצה יותר פרטים זה נובע בעיקר מגרושי ההורים) חשוב לציין שאני נמצאת בכיתת מב"ר שזו כיתה מעולה והיא עוזרת לכאלה שיש להם בעיות כאלה של ריכוז או קשיים בלימודים וכל זה אנחנו לומדים 4 שעות בשבוע אסטרטגיות למידה ואנחנו רק 25 ילדים בכיתה (אסור יותר לפי משרד החינוך) ויותר עוזרים לנו,מכתיבים לנו,מסכמים לנו,הולכים בקצב שלנו, ואנחנו כיתה רגילה לגמרי ואנחנו עושים בגרות מלאה כמובן ולוקחים לכיתת מב"ר רק תלמידים רציניים (אנחנו צריכים להתחייב גם על דבר כזה שאנחנו מתחיבים להשקיע והכל) ומה שהכי חשוב הוא בסופו של דבר שאנחנו גם נהנים מחיי חברה מצוינים כי אנחנו כיתות מגובשות בכל השכבות בבית ספר שהכרתי ביינתים (זה כיתה אחת בשכבה) ועוד יותר חשוב זה שהציונים שלנו עולים על הציונים של הכיתות "רגילות" וזהו , אני אוהבת להתגאות בנו :)

zivadina

New member
טיפול נפשי מועיל לכל אדם.

מומלץ לכל מי שיכול להרשות לעצמו! ובקשר לליקויי קשב, יש ליקויי קשב שנובעים מרקע נפשי, ולא מ-adhd , ואז ודאי וודאי שהטיפול יועיל. אבל אם את רוצה להתמקד, תבררי ממה נובע ליקוי הקשב, ואז תוכלי להתאים לו את הטיפול הנכון.

לבעלי הפרעת קשב לרוב יש בעיה

של מתח נפשי כתוצאה עם ההתמודדות היום יומית עם הקשיים, החברה, המטלות וכיו"ב. כדאי ורצוי לתת טיפול נפשי/פסיכולוגי כהשלמה לטיפול (כל טיפול). אני בספק לגבי הפרעת קשב וריכוז על רקע נפשי אם כי הדעות די חלוקות בנושא הזה.

הבעיה היא שאנו משתמשים בהגדרות

בהגדרות דו משמעיות. לא כל קושי חמור בריכוז הוא הבעיה הנוירולוגית הקרויה ADD. כשמדברים על הפרעה פסיכולוגית לריכוז, פשוט מתכוונים לדברים אחרים.

זהבה נ

New member
טיפול נפשי מועיל בהרבה מקרים של ADH

אבל לא רק טיפול נפשי. כידוע הטיפול המומלץ בסובלים מהפרעת קשב הוא הטיפול האינטגרטיבי, המשולב. טיפול לילד - רגשי(כאן נכנס מקומו של הטיפול הפשי) תרופתי. טיפול להורים- כלים להתמודדות ותוכניות עבודה עם הילד בבית ובחיים. טיפול לצוות בית הספר- הקניית כלים לצוות בית הספר שעובד עם ילד כזה. כל מי שנמצא בקשר עם ילד שסובל מADHD חייב לקבל כלים להתמודדות והכי חשוב הילד בעצמו, זה מקומות של הטיפול הנפשי שמתבטא בעיקר בשיחות פסיכוטראפיה לתת לילד כוחות להתמודד עם עצמו ועם סביבתו. להורים אני ממליצה להצתרף לאחת מקבות ההורים של עמותת "ביחד" הם עשו במחזור הקודם של הקבוצות בשנה שעברה נפלאות עם הורים רבים שלמדו בקבוצה כלים להתמודדות בחיים ובבית כהורים לילדים עם ADHD . לסיום מה זה משנה ממה נובעת הפרעת הקשב בכלל , חשוב לטפל בה נכון. במקרים שהיא אינה מטופלת נכון היא יכולה לגרות לקשיים על רקע נפשי והתפתחות הנפשית לקויה אצל ילדים. בהצלחה,

למעלה