שאלה

galgal90

New member
שאלה

אם אדם צדיק, יהודי שומר תורה ומצוות, נפטר בטרם עת,
נגיד ממחלה קשה חשוכת מרפא, תאונה, רצח,
האם זה אומר שזה היה זמנו ללכת ?
האם זה מעיד אולי על כך שלא היה ממש צדיק ?
האם אפשר להסיק מסקנה כלשהי על האדם הזה מכך שהוא נפטר לא בשיבה טובה ?
תודה מראש לעונים.

עוד כהן

New member
תשובה-

אנחנו לא יכולים לדעת.
יתכן ואדם נפטר בטרם עת, אולם מעצם הפטירה אנחנו לא יכולים לדעת אם הגיע זמנו או שלא.

ספודיק

New member
יש מת ללא חטא יש יסורין ללא עוון

יש נספה ללא משפט.בזוהר כתוב כשיש דין בשעה מסוימת על מקום מסוים הדין גובר
על כל דבר אחר

מיקי*

New member
אין לנו שום יכולת לדעת סיבות וטעמים לכך

זה לא אומר עליו כלום.
ואסור לנו לחשוד בכך.
נסתרות דרכי האל. ואין לנו שום הבנה ותפיסה בהן כלל.
בשורות טובות

larovkoren

New member
שלום, לפי הבנתי

בס"ד

שלום,
לפי הבנתי, ברור שזה היה זמנו, אבל לנו זה כואב.
זה קצת מורכב וברור שדורש הסבר, אני רק חושב שהכיוון הוא לא להבין למה הוא נפטר.
אולי מה שאנחנו חושבים באופן טבעי על המוות הוא מה שצריך מעט חידוד. לנו הוא חסר מהעולם, אבל איפה הוא נמצא.
האם זה באמת היה ירידה בעוצמת החיים, או שעכשיו שלם לו יותר. אחרי שעשה את מה שצריך.
אני יודע שזה נשמע כמו הרבה דברים דומים שמשאירים את הלב לא מסופק. אבל זה גם ככה רק מילים בפורום.. זה רק כיוון חשיבה.

שבוע טוב.

atsorf

New member
ניראה שהבנת נכון את המות והחיים

כי כשאדם נולד לחיים הוא בוכה וכל המקורבים שמחים וצוחקים
וכשאדם נפטר מהחיים ומת כל המקורבים בוכים ועצובים, אז כניראה הוא שמח וצוחק, לא כן?

larovkoren

New member
שבוע טוב

בס"ד

שלום אדון צורף
אחרי המוזיקה הצינית שמאחורי הדברים, אני מסכים שזה מורכב ואולי נשמע קצת רחוק.
אבל, אם כבר שאלת. לגבי הבכי כשהוא נולד זה נראה לי בגלל שהוא יוצא מהרחם. אבל אולי גם מעבר.
בנוסף, הילד מאמין יותר בטוב. הילד סולח הרבה יותר מהר. הילד אופטימי. הילד מעדיף להמשיך לשחק במקום ללכת לישון.
לילד יש תקווה. הילד חושב שמגיע לו הכל. הוא רגיל שיש כאן הכל. הוא יודע להבחין בין רעש להרמוניה. וכדו'. יש הרבה דברים בילד שמלמדים שהוא רגיל למציאות טובה יותר וכדו'. כמובן שאת כל אלה אפשר להסביר בצורות אחרות, (נגיד) לא באתי להוכיח הוכחות ניצחות אי אפשר לעשות את זה פה, לדעתי אפשר רק לתת כיווני חשיבה. כשהוא הולך כולם עצובים כי הם נפרדים, כי הוא כבר לא איתנו בבית, בין החברים וכדו'. ומה הוא עושה, אולי הוא שמח וצוחק אולי דברים אחרים. אין לי קבלות לתת לך, יש דברים אחרים וזה בהזדמנות אחרת.

שבוע טוב.

למעלה