שאלה

comer789

New member
שאלה

יש לי אייפון 4s בן שנה וחצי בערך. המכשיר מתחמם והבטריה נגמרת ממש מהר. הבחור במעבדת התיקונים אמר שכנראה הלך לי המודם. השאלה שלי היא, האם אפשר לתקן את זה? (הבחור במעבדה אמר שאי אפשר)

כמו כן, אם אני יעבוד רק על WIFI או משהו, יש מצב שזה לא ידרוש מהמודם לעבוד?

BravoMan

Active member
תתחיל מפעולה פשוטה:

גבה את כל תוכן המכשיר ובצע איפוס כללי שיביא את המכשיר (מבחינת תוכנה) למצב שבו יצא מהקופסה.
ותראה אם הבעיה ממשיכה.

יש כל מיני דברים שיכולים לגרום לתופעה שתיארת, כולל תוכנה סוררת או בעיות בסוללה.
לא שמעתי תירוץ של "מודם הלך", ואני לא יכול להתווכח עם טכנאי במיוחד בלי לראות את המכשיר, אבל הרשה לי לשאול אותך שאלה פשוטה:

האם המכשיר מוציא ומקבל שיחות כרגיל וגם גולש ע"ג הרשת הסלולרית?
"מודם" במכשיר הזה הוא הרכיב שאחראי על כל התקשורת, ואם הוא באמת היה "הולך", המכשיר כבר לא היה מתפקד כטלפון.

בנוסף, גם אם הוא היה "הולך", ניתן היה לפתור את הבעיה ע"י החלפת לוח אם.
האם זה משתלם בהתחשב בגיל המכשיר, זו כבר שאלה אחרת, מצד שני הרכיב הכי יקר הוא דווקא המסך, אז אולי כן.

אם איפוס המכשיר לא עוזר ואתה לא מעוניין לשדרג את ה-iPhone למכשיר יותר נורמלי, הייתי ממליץ לפנות למעבדה אחרת.

comer789

New member
קודם כל

תודה רבה על התשובה המפורטת והאינטילגנטית.

שנית, כיצד עושים איפוס כללי למכשיר?

שלישית, יתכן שבאמת אני אפנה למעבדה אחרת להתייעץ...

comer789

New member
הקפצה ועדכון

עשיתי איפוס למכשיר, אך שום דבר לא השתנה. אני יכול להוציא שיחות והכל לכאורה עובד כרגיל, אלא שפשוט המכשיר מתחמם בצורה מטורפת והבטריה מתחסלת בערך בחצי שעה (לאחר טעינה של שעות).

אלא אם למישהו יש תובנה יפה או הצעה, נראה שהמכשיר שלי הלך, סתם כך, מבלי שהייתי רשלן בשום צורה.

AYELET1

New member
נתחיל מריסט בדיוק כזה:

http://www.pdace.com/kb/kb.php?kb=511
עקוב אחר ההוראות. זה לא מוחק כלום. בדוק אם הבעיה נפתרה.

אם היא לא נפתרה בצע factory default reset בו כל החומר ימחק לך. כך שבצע גיבוי של כל הדברים החשובים לך, והטען את המכשיר.
רצוי לחברו לחשמל בזמן האיפוס הכללי.
ואז תבצע מחיקה של כל מה שהתקנת (יהיה לך מכשיר כמו שיצא מהחנות ) בדרך זו:
הגדרות -> כללי -> איפוס -> מחק את כל התוכן וההגדרות.
לאחר מכן תקבל מכשיר כמו זה שיצא מהחנות. בדוק אם במצב זה, ללא כל התקנות, הבעיה חוזרת על עצמה

בהצלחה!

comer789

New member
לקחתי לטכנאי אחר

אמר לי שהספק כוח של האייפון הלך, ובגלל שהוא קרוב יחסית למעבד אז קשה לתקן את זה, ואפשר לומר שהאייפון הלך...

לטכנאי הנכון

שים לב ששני טכנאים אמרו לך דברים שונים לחלוטין. מי מהם צודק? אם בכלל מישהו מהם צודק...

לדעתי הדרך היחידה היא להגיע לטכנאי שאפשר לסמוך שהוא יודע מה שהוא עושה, ומן הסתם הוא גם ידע לגבי האפשרות לתקן (את מה שלא יהיה). סביר שיהיה טכנאי כזה במעבדות של IDIGITAL או חברות הסלולר.

AYELET1

New member
גם לא בטוח. מה שכן, הטכנאים שהיו עד כה

היו בלתי אמינים בעליל.

comer789

New member
הטכנאי ראשון לא ממש בדק

סתם ניחש והוא לא ממש טכנאי אפילו. הטכנאי השני ממש רציני. לצורך העניין, אפשר להיות בטוח שהוא צודק (מדובר במעבדה מוכרת מאד). השאלה אם ניתן לתקן משהו כזה? הוא אמר שהוא יכול אולי לתקן, וזה ייקח שבועיים (ובינתיים אין לי טלפון, אז אני לא מוכן)

למעלה