שאלה

Frutapao

New member
שאלה

היום קיבלתי פרופיל 45 זמני ל-6 חודשים.
כמה שאלות:

1) האם 45 הוא פוסל את היותי בגדוד? (לוחם בוודאי שכבר לא אהיה, זה ברור. אבל האם אפלט מהגדוד לשיבוץ מחדש?)
2) במידה ואפלט מהגדוד - אני עובר שיבוץ דרך מז"י, או דרך שלב ביניים כלשהו בין הגדוד ומז"י (חטיבה, אגד, אוגדה, פיקוד...)?
3) האם בשיבוץ מחדש יכולים להתחשב בבקשה שלי להיות במודיעין מחקר, על-פי מכתב המלצה מסא"ל שהוא ראש-ענף?
כמובן, השיבוץ אותו אני רוצה רלוונטי גם מבחינה רפואית (קל"ב, יומיות, פטורים).
4) האם לאחר שיבוץ ושיקום רפואי, כשינסו להעלות לי את הפרופיל מטעם הצבא, יש סיכוי שינסו להחזיר אותי לגדוד?

תודה.

SuperShiro

New member
היי.

זה תלוי. הפרופיל הרפואי נקבע על פי סעיפי ליקוי, ואלה גם קובעים את המדרג השיבוצי של כל חייל. יש בעלי פרופיל 45 שסעיפי הליקוי שלהם מאפשרים את שירותם בגדוד, יש כאלה שעבורם הפרופיל מחייב יחידות סגורות שאינן בגזרת לחימה\קל"ב.
שיבוץ מחדש אכן נעשה באישור מפקדה ממונה (מז"י, במקרה שלך), אך לעיתים דברים נסגרים ברמת הגדוד\חטיבה ומקבלים את אישורה הסופי של המפקדה הממונה. מהכירותי עם מקרים מהסוג, הסבירות הגבוהה יותר היא שתועבר לתפקיד ניהולי\פקידותי בחטיבה\אוגדה. אני לא מאמינה שיאפשרו לך לעבור לחטיבת המחקר.
בנוגע לחזרה לתפקיד לוחם - שוב, תלוי בחזרתך לכשירות ובצרכי הצבא. אין לדעת.

אושי231

New member
הכותב שואל על פרופיל זמני

היי, למרות ששיר שלנו כבר ענתה, אציין כי מומלץ לרשום בכותרת ההודעה את נושא הפניה לפורום ע"מ שגולשים יוכלו לראות במה עוסקת ההודעה.

למעלה