כמובן שאני לא יודעת איך שהם מתנהגים באמת...
כי הם דיי חיים במעגל של סמלים ומטפורות שהם בעצם כבר לא יודעים מה בעצם קורה.
ברמה המעשית- אין מה לעשות בנוגע לתמונה הגדולה- משהו שרשמתי ולא ניקלט היה "אל תתקני מיבנה בזמן קריסתו, או שתיפלי איתו".
הפתרון בעצם לא קשור בכלל ללנסות לתקן דבר שבור- אלה, להתחיל ליבנות משהו חדש כבר עכשיו.
שכן השאלה החשובה יותר כאן - איך נמשיך לאחר מי כן?
וכאן כל הרעיונות ניכנסים לפועל בעצם.
בנוגע לצרכים בטבע- אם יש לך כפרים שלמים שמחרבנים כלכך הרבה שכבר אין ממש טבע... לא ציינתי ש"חייב" לחרבן במקום ספציפי, אלה שפשוט הצורה הנוכחית של המין האנושי היא תוצאה ישירה מכך שיש יותר מידיי חרה מכדיי שהטבע יוכל להיתמודד איתו, שלא לדבר על מערכת חברתית אשר יושבת באותו מקום ומסריחה אותו כהוגן.
כורח המציאות אומר שככל שתנסי לנסות למצוא פיתרונות חלופיים לבעייה ניגררת, כך הגרירה תיגדל אף יותר.
שזאת ציינתי ליפני כן- מערכת ביוב מנקזת את הכל למקום מסויים- מקום זה בסופו של דבר מבצע תופעות לוואי שהם סך הכל אותו דבר כמו של המקור, רק בסדר גודל -גדול- יותר.
ואכן, כל פיתרון הינו רק היסתגלות לגודל העצום של המין האנושי.
וזהו, הבעייה דיי מקורה שם- ניסיון להיתמודד מול כורח המציאות הבילתי ניתן לקיימה הגיונית של המין האנושי שכולו מיתבסס על מציאת משאבים חדשים, מציצתם עד הסוף, גדילה עצומה בתהליך, וקריסה חותכת בסוף ההליך... וחזרה שוב על הכל מחדש.
אני עושה בדלי למען האמת, פשוט לא בה לי להתעסק עם מערכות ביוב- יותר מידיי סבכת.
ואם אני מטיילת בטבע, אז אני עושה שם.
ביוב איננו פיתרון ריאלי, הוא פשוט הזרמת הבעייה למקום אחר- ושכיחת הבעייה.
זה בערך זהה לקבורה מסיבית של פסולת רדיו אקטיבית... יום אחד זה יצוץ בחזרה... ואז באמת תיהיה בעייה.
הפיתרון נישאר זהה- תני לזה ליפול, העולם בנויי על שינויי מיתמשך, ככל שאת נילחמת בו- כך את יוצרת פשוט תופעה מטורפת יותר.
בנוגע למיחזור- גם מיחזור גוזל משאבים, פשוט מסוג אחר... אחריי הכל- דברים לא פשוט נידבקים אחד לשני בלי סוג מסויים של דבק באמצע.
בישבילי דרך ביטויי האומנות חשוב בדיוק כמו מה שזה בה להגיד- אומנות צריכה לבוא ישירות מאיתנו, לא דרך כלי מעבר.
שימוש באוויר לצורך יצירת עולמות בדיבור, זה הרבה יותר מוחשי מזריקת צבע על משהו, או חריטה, או כל אמצעי אחר... שכן להפוך אוויר לתמונה פשוט פותח את הראש לאינספור אופציות.
הגוף שלנו הוא הכלי האידאחלי להעברת אמצעים אומנותיים, כל כלי אחר הוא זיוף לדעתי.
בנוגע לטבע- אני בהחלט לא בעד, אך אני גם לא בעד האנושות.
שניהם מגעילים, בני אדם נוטים פשוט ליהיות קצת יותר.
כדי לתקן את העולם את צריכה להתחיל בעצמייך, ואני אסיים שם בעיניין שימוש השולחן/כיסא וכד'.
ההערה שנתתי בהחלט מרמזת שניתן להסיר את השולחן מהקטע, וזה היה המסר.
בנוגע לרעב עולמי- תני להם לירעוב, שכן הם למדו איך לדוג דג, ואז אכלו את כל הדגים... ולאחר מי כן יתחילו לאכול שוב אחד את השני- הדבר שהיה חסר כאן הוא חישוב למרחק, שלא היתרחש כלל, וגם לא מיתרחש ממש.
הילדים- כמו שיש ילדים המראים דימיון וכד', יש מספיק שעסוקים במישחקי מעמדות אחד עם השני, עם שנאת השונה ועם היתמודדות עם הורים דפוקים למיניהם- שזאת המציאות הרבה ביותר.
הילדים לומדים הכל מהסביבה, וכמובן, מתוך מה שכבר יש בתוכם, ומה שהם מכניסים לתוכם- הילד הוא תוצר של אינספור גורמים, ולא ניתן להגיד כי בתחילתו יש לו הגדרה "טיבעית" ליהיות יצור נחמד או יצור מיפלצתי.
זה דבר כלכך נתון לסיטואצייה, שהכל אפשרי בהיתפתחות... כולל היווצרות של ילד שהדימיון שלו מוגבל לדוגמות, כמו ילד שהדימיון שלו מוגבל לגבול בין הקיום לכלום.
אני לא מכריחה דבר לדבר, אך התוצאות דיי בולטות בשטח- וגם... הצורך בביטויי "עצמי" יותר מגיע מהצורך של בני אדם לאמת את הטענה שיש להם "עצמי" כלשהו... זה דבר עצוב לחלוטין לדעתי.
מאיפה שאני רואה, כל עצמי מורכב סך הכל מסך החוויה שלו בעולם, במילים אחרות- אנו תוצאה ישירה וחלק מהעולם סביבינו, ואין לנו שום "אני" ניפרד בו... לכן, כל ביטויי לאני הוא ניסיון לשמר רעיון.
כל פעם שתחשבי על דבר שמגדיר "אני" תימצאי שזה סך הכל תגובה ופעולה לעולם מסביב... הצורך לבטא דבר שכבר מבוטא מעצם הקיום מראה על איזשהו אי-תיאום באמצע.
בנוגע לכלבי הרחוב- תיזכרי שיש גם מספיק אנשים שלוקחים ומרבים אותם, שסוחרים בהם, וזורקים את הגורים שלהם לרחוב- והם הופכים לכלבים עזובים. יש מספיק אנשים שבעצם מחפשים גזעים שונים לשימושים שונים... יש כאלו שסתם רוצים קישוט.
להציל יצור טורף ולהאכיל אותו בגופות זה בגין עצמו קצת... נוגד אינטרסים.
אני מניחה שלא שקלת את האפשרות שכלבים הם טורפים... כן?
הפתרון בנוגע לכלבי הרחוב יגיע ברגע שהרחוב כבר לא יאכלס ממש בני אדם... כי ברגע הזה, לכלבים פשוט לא תיהיה סיבה יותר להישאר שם.
הם יחפשו מזון במקומות אחרים... למה ניראה לך שכלכך הרבה בעליי חיים מיסתובבים סביב בני אדם? כי יש הרבה זבל מסביב שבחלקו יש דברים שיכולים ליהיות כמזון לבעליי חיים רבים.
כרגע רק מקקים בעצם היסתגלו בצורה אמיתית לעולם האנושי, ואני אוהבת מקקים- אני חייה איתם בכיף, ולא צריך לגדל אותם- הם מגדלים את עצמם. והם אפילו לא נוגעים ממש בפירות שיש לי.
הפיתרון הטוב ביותר הוא לנסות ליחיות בעולם בצורה אחרת פשוט, כבר עכשיו. לא משנה אם זה קצת אנשים או הרבה, כי הסיכויי לשינויי אמיתי פחות תלויי במצב הנוכחי, יותר תלויי במי יצא מי זה חיי לאחר מי כן.
ניתן להמשיך לדון בעיניין, אך לא ניראה לי שאת אוהבת את מה שאני אומרת ממש