שאלה

12r3b

New member
שאלה

שלום רב
אני רוצה לעזור למכרה שלי, היא סובלת ממחשבות שווא וחרדות שלא נראה שיש להן קשר למציאות, המצב הזה פוגע בה מבחינה תעסוקתית וגרוע מכך, פוגע מאוד בחיי הנישואין.
אני ממש רוצה לעזור, איך אפשר לגרום לה להגיע לטיפול אצל פסיכולוג? היא בטוחה שהיא בסדר, וכולם סביבה נגדה וכך גם אני. היא לא חושבת לרגע שמשהו אצלה לא בסדר. אני מנסה לשמוע את הצד שלה ומנסה להיות אובייקטיבית, אבל הסיפורים שלה חסרי כל הגיון, אני חוששת שלבעלה נמאס מהמצב הזה (אני לא אומרת שהוא 100 אחוז, אבל אין לו כלים לעזור לה)
אני מפחדת שזה יגיע לידי גירושין, כי בעלה לא מבין שהיא צריכה עזרה או לא מכיר בזה
אשמח לעצה
תודה

שלב ראשון פסיכיטאר

לפני הפסיכולוג. אפשר מאוד לעזור תרופתית להרגיע את עוצמת המחשבות.
אחרי שנרגעים אפשר לגשת לטיפולים שונים שהם לא תרופתיים דווקא.

איך מגיעים לפסיכיאטר? דווקא קל. תור פשוט בקופת חולים כמו שעושים תור לרופא אף אוזן גרון.
את יכולה להציע לבוא איתה. לתת לו לבדוק אותה, להגיע לאבחנה, ולהציע לה משהו מרגיע כדי שתוכל לעבוד, כדי שיהיה יותר שקט בבית וכדי שהיום יעבור לה יותר בקלות.

תעזרי לה בזה שתספרי לה כמה זה פשוט, ותתארי לה איך היום יעבור לה יותר בשקט ויותר בקלות בלי מאמץ יותר מדי גדול מצידה.

זו תהיה מעין רגל בדלת. אם תעבור אותה והתרופות יעזרו לה, אני מקווה שהיא תהיה יותר מוכנה להיעזר בעוד דברים.

אם היא לא רוצה

אין דרך להכריח אותה ללכת לפסיכיאטר, אלא אם היא מסוכנת לעצמה או לסביבתה. במקרה כזה אפשר לאשפז בכפייה.

sharpantie

New member
נסחפת

את ממשיכה להסחף עם התגובות שלך. נראה לי שאת לא ממש מבינה את חומרת או אי חומרת הסוגיות
שעולות כאן וממהרת להמליץ על אשפוז בכפיה על כל פיפס קטן. תרגיעי ושיהיה לך שבוע טוב.

את טועה ומטעה

כדי לאשפז בכפייה צריך שיתקיימו שני תנאים
גם מסוכנת לעצמה /לאחרים
וגם עם הפרעה קשה בבוחן מציאות

לא מאשפזים בכפייה כל כך מהר.

לגופו של עניין

אם האישה לא מודעת לבעייתה ולא רוצה ללכת לפסיכיאטר, יש עוד אפשרות "באמצע":
להזמין פסיכיאטר אליה, הביתה.
כן, יש פסיכיאטרים שעושים ביקורי בית. הם לא מאשפזים בכפייה.
הם רק מנסים "לגייס" את האדם לשיחה.
אם כי זה עלול לעלות הרבה כסף.

העיקרון הכללי הוא: אפשר לעזור רק למי שרוצה לעזור לעצמו.

גרא.

New member
12r3b,אפשר להגיע לפסיכולוג דרך קופת חולים שלה

במחיר מסובסד,ואפשר כמובן לפנות לפסיכולוג באופן פרטי,בעלות יקרה יותר.
יש כאן הצעות רבות בתפוז עסקים.לא פוסל את האפשרות גם להגיע לפסיכיאטר באותה דרך.

למעלה