מונחי הדמיה
נתחיל מזה שאני מאמין שאם אדם שילם על בדיקה, מגיע לו הסבר מהרופא. דו"ח שכתוב בשפה רפואית הוא חשוב ביותר, אבל למטופל מגיע הסבר להדיוטות. שאלות כאלו לרוב מצערות אותי.
אני מכיר את המונח דווקא מרנטגן, והכוונה היא שמה שרואים מתאים לרקמה רכה וכמות הקרינה שהרקמה הזו בולעת. יש הבדלים בין כמות הרקמה שנבלעת בעצם לבין זו הנבלעת ברקמה רכה.
זה לא אומר מה יש שם. זו יכולה להיות רקמה רכה נורמלית (לכבד נורמלי יש אטימות של רקמה רכה) או לא נורמלית. לגרנולומה של תולעת הפארק יש אטימות של רקמה רכה, לגידול יש לרוב אטימות של רקמה רכה ועוד ועוד. חלק מהדברים קשים, וחלקם ממש לא. אם הרדיולוג לא יודע או לא מעוניין להתחייב נקבל תשובה קצת יותר מעורפלת כגון זו. עכשיו תפקיד הרופא המטפל להבהיר לך את העניינים, להגיד לך מה החשדות ואיך כדאי, אם בכלל, להתקדם כדי לבסס אותם.
אסף