שאלה

tiger claws

New member
שאלה

שלום, אני מתכנן בעתיד לעזוב את בית ההורים ולכן אני עושה הכנה קפדנית לפני כן (=לוקח כל מיני דברים בחשבון).
יש למישהו עצה טובה לגבי התמודדות עם גנבים/גניבות/פריצות?
דבר שני, היה ופרצו לי לדירה - מה המחיר הממוצע כיום לביטוח תכולת הדירה?

ממליצה לך לעשות ביטוח בכל דירה בה תחיה

לא ברור לי למה אני נחשבת לעוף מוזר שתמיד עושה ביטוח בדירה שכורה, לי זה נראה כדבר שהוא חובה.
המחיר משתנה מאדם לאדם, תלוי בקומה, באיזור, בתכולה וכו'
יש כמעט לכל חברה הצעות מחיר באתר

עצה טובה, סורגים קל לתלוש מבחוץ אם ממש רוצים, אם אין סורגים, עדיף שתשקיע במנעולי בריח קטנים על כל החלונות + לבקש מבעל הדירה להשתתף איתך במערכת אזעקה

אם הכיוון הוא בית קרקע, שים וילונות אטומים, אצלי פרצו ביום שישי בסביבות 10 בבוקר. סימן שעקבו אחריי למשך זמן מה לפני הפריצה כי בימי שישי הייתי תמיד בלימודים. ידעו איפה כל דבר נמצא. מישהו כנראה ישב לי מחוץ לחלון לא מעט זמן

השאלה מה יש לך בבית

יצא לי לשמוע על אנשים שביצעו ביטוח, למרות שלא היו להם ממש דברים ערך. אם גונבים לך את התיק עם הארנק זה נורא מבאס, אבל ביטוח תכולה לא משתלם במקרה הזה.

אני יכולה לספר שאצלי בבית אין ממש מה לגנוב. אם יפרצו כשאני בבית יוכלו לקחת את התיק כשלא תמיד יש בו מזומנים ואם כן זה לרוב סכומים זניחים. הדברים היקרים יחסית אצלי בדירה אלו מוצרי חשמל שאני בספק שמישהו יחשוב בכלל לקחת.

ממה שידוע לי על פריצות, בהרבה מקרים המטרה היא מפתחות של רכב (מה שלרוב מבוצע בבתים פרטיים), או מסוממים שמחפשים כסף/תכשיטים. בשני המקרים לא משתלם לדעתי לבצע ביטוח תכולה, ואם יש פה מישהי שמחזיקה בבית תכשיטים ממש יקרים, הייתי מציעה לה לבדוק אופציות אחרות.

tiger claws

New member
העניין הוא הבלאגן.

כי הפלאפון והארנק צמודים אלייי כמו עצם נוספת כשאני יוצא מהבית (כשאני בבית אז הכל בהישג יד ).
נגיד, חומרי לימוד זה משהו שאני מאוד מתייחס אליו ברצינות ואם אני אראה את הקלסרים שלי מפוזרים על הרצפה אני יכול לצאת מדעתי.
למרות שגם את זה ניתן לתקן אבל זה עדיין כאב ראש לעשות סדר בדברים או למשל תיבת מסמכים - על מיני מכתבים מביטוח לאומי, בנק הפועלים, תלושי משכורת שקיבלתי (אמרו לי שמומלץ מאוד לשמור אותם...)
בעיקרון , אין לי רכוש שעולההון (חוץ ממחשב שאני מניח שאפשר לבטח) אבל אני לא רוצה שיהרסו/יבלגנו/ ייקחו לי...... בכל זאת , יש לי צורך בכל מה שנמצא בבית.
אולי שלט מזויף של " האיזור מצולם במעגל סגור" ומצלמה שלא עובדת יוכלו לעזור לי.....חח

ומה ביטוח תכולה יעזור במקרה הזה?

לחומרי הלימוד אין כיסוי ביטוחי, וגם לא למסמכים. אף אחד לא רוצה שיבלגנו ויהרסו לו, אבל אף ביטוח לא יסייע בתחום הזה.

tiger claws

New member
המממ.....באסה

אבל אהבתי את הרעיון עם הסורגים מכיוון פנים הבית.
כי שמעתי שגנבים "מעדיפים" להתעסק עם אזעקה מאשר סורגים כי תלישת/הורדת סורגים עלולה ליצור רעש מיותר שיעורר את השכנים או אפילו עוברי אורח.

לא נהנתי, מה נראה לך...?

שמהביטוח יבואו לסדר לך את הקלסרים...?
הרעיון של ביטוח דירה הוא שבמידה ומשהו נגנב אתה מקבל עליו החזר כספי, לא שולחים מישהו שינקה אחרי הפורצים...
מנסיון של מקורבים לי ההחזר גם רחוק מלהיות מלא אבל הוא ממזער נזקים.... בעיני בדירה דלה של צעיר ששוכר אין טעם לעשות כזה ביטוח, אלא אם כן אתה יודע שאתה מחזיק חפצים יקרים.

הכי טוב למנוע אפשרויות

וזה כולל מגורים בשכונה טובה, לא בדירת קרקע, בעדיפות לשכנים בדלת ממולך.
סורגים על החלונות, מנעול טוב - זה מובן מאליו.

ולגבי המסמכים... 2013 עכשיו, הגיע הזמן לסרוק ולאחסן אותם במחשב

למעלה