שאלה

שאלה

מדי פעם כשאנחנו בדרכים המשפחה שלי עוברת בכפר ערבי בשם בארטעה, באזור חדרה.
בלב הכפר, איפה שנמצאות כל החנויות והבסטות, יש גם חנויות חיות שמספיק מבט קטן מהאוטו כדי להבין שהתנאים מזויעים.
חלקם נמצאים בשמש, צפיפות נוראית וזוהמה, ככה שלדעתי יש איזושהי הפרה של החוקים שם.
הבעיה היא שהכפר הוא ברשות הפלסטינית ובכלל לא נחשב כחלק מישראל. במידה ואשלח מכתב לתל"ל, זה יהווה בעיה?
ובאופן כללי מה דעתכם, שווה להפנות את תשומת לבו של גורם כלשהו אליהם? על מי אתם ממליצים?

תודה
 

קרקלה

New member
שווה לפנות בכל מקרה.

ברטעה בחלקו ישראלי, אם כי נראה שהשוק בחלק המזרחי בגבולות רש"פ. מצאתי כתבה על כך שבכל מקרה קיימת אכיפה במקום (לפחות מדי פעם):
http://www.mynet.co.il/articles/1,7340,L-3930377,00.html

הדרך הטובה ביותר היא לתעד את המראות ולהגיש תלונה במשטרה, או ל"משמר בעלי החיים". כאן יש הסבר על תקנות החזקת בעלי חיים בחנויות ולמי יש לפנות על הפרה שלהן. כמו כן, אני מציעה לך גם לפנות לתל"ל, ואם מדובר בחיות בר - לרשות הטבע והגנים.
http://anonymous.org.il/art671.html
 
באיזור שבו ערך החיים הוא סימן שאלה

שבו 'שהיד' היא מילה נרדפת לסופר-הירו
אני בטח שלא מצפה שבעלי חיים יקבלו יחס טוב.

זה סה"כ חיים, שטויות, עד 120 שנה יעבור.
 

קרקלה

New member
זו תהיה טעות גדולה הרבה יותר לצפות שמקומות

עניים פחות ומדוכאים פחות יתנו לבעלי חיים יחס טוב. כי אנחנו רואים שלא כך הדבר.
 
מדוכאים ועניים בין היתר בגלל הזילות בערך חיים

והערצת השהיד, כמו שכתבתי בהודעה הקודמת.
כשגיבור הילדות שלך הוא רודף דם, זה לא מבטיח שתהיי כזה אבל בונה בך סולם ערכים מקולקל שמראש מיועד לכישלון, מכיוון שהחיים לא חשובים עפ"י תפיסה זו.

אם מירב המשאבים היו מופעלים ליצירת מנגנון אהבה, תומך, יצירת איכות חיים טובה וחינוך לאיכות חיים טובה יותר, וחמלה לבריות, לכולם היה טוב יותר, לשכנינו, לנו, ולבעלי החיים שתלויים בנו.
 

l coyote l

New member
ניצול צפוי וציני של בעה"ח להעלאת אג'נדה

פוליטית. ככה זה נראה מצידך.
מצבם של בעלי חיים רע בכל העולם, בכל תרבות. התוצאה זהה, רק הפרקטיקות משתנות.
 

חלאה

New member
אם בישראל מעלים כתבה של כלבוטק על אדום אדום

יש זעזוע מסוים, עד שמגעים לסופר וקונים את נתח הפרה הכי טרי, משום מה נראה לי שאם אותה כתבה תשודר ברשות הפלסטינית גם דקה של זעזוע כל לא תראה מהם.
ואם עוברים לדתות אז בכל הדתות (סוג של תרבות) יש רמת מוסריות שונה, לא קשה לנחש באיזה דת הרמה הזאת הרבה יותר נמוכה.
 

11111000000

New member
אולי די עם הפוליטיקה?

הבנו, יש לעם שלך ולעם שלהם סכסוך אדמות. יש כאן התעללות קשה בבעלי חיים, שזה טיפה יותר חשוב.
 
ברגע שאין תשובה יהיה חכם יותר לא לענות

אין כאן שום קשר לפוליטיקה, זהו נטו עניין של חינוך קלוקל וזילות ערך החיים.
 

11111000000

New member
זה מה שהם אומרים עליך

בכל מקום יש בני אדם וכולם אכזריים לבעלי חיים. אתה מדבר כאילו בארץ אנשים לא מענים למוות בעלי חיים חפים מפשע. למעשה, אני אתפלא אם יש תרנגולת אחת בשטחים שהייתה מעדיפה להיוולד במחנות ההשמדה הישראליים.

ההבדל בין הארץ לשטחים הוא בעיקר בצביעות. מצד אחד יותר אנשים אומרים שהם מתנגדים להתעללות בבעלי חיים, ומצד שני בארץ מתעללים בבעלי חיים יותר.
 
כל מי שמענה בעלי חיים הוא אכזר

אין כאן כל קשר ללאום כזה או אחר.
אבל שלא יציגו לי טענות שבגלל שהם עניים ומדוכאים זו הסיבה להתאכזר לחיות, או שזו סיבה לבוא קודם כל בטענות לאלה שלא מדוכאים ועניים.

תאמר לי, בשטחים יש אירגוני הצלה של בעלי חיים? או אירגונים כלשהם שקוראים לחמלה על בעלי חיים? גם בארץ לא חסרים עבריינים וגם עליהם אני אומר בדיוק את אותו הדבר: קיבלו חינוך קלוקל עם זילות לחיים.

אבל זה כל הזמן מחזיר אותי לעניין השהידים, זה משהו שאני לא אפסיק לפמפם אותו עד שזה יכחד מן העולם. אומה שמצדיקה פעולה איומה של רצח בני אדם כאידיאולוגיה דתית, לעולם לא אוכל לצפות ממנה להתנהג במוסריות לבעלי חיים.

מאיפה אתה יודע שבארץ מתעללים בבעלי חיים יותר? זה מוכח איפשהו? אני בעיקר בוחן את הדברים על פי צביון התנהגותי ותרבותי. גם כאן לא חסרים זבלים, אבל הקוו המנחה הבסיסי שלנו הוא שהחיים הם ערך עליון.
 

11111000000

New member
לא לקולא ולא לחומרה

לא מקבל את התירוצים לרצח בעלי חיים וגם לא מקבל את ההאשמות שלך.

בארץ מתעללים יותר כי בארץ יש משקים תעשייתיים. החיים הם לא ערך עליון בישראל, שוחטים פה בעלי חיים לארוחת צהריים.
ההבדל היחיד הוא שבארץ אנשים מייחסים לעצמם דימוי של מוסריים. אבל זו סתם הצגה. בישראל שוחטים 300 מיליון בעלי חיים בשנה לאחר חיים שלמים של התעללות.
 
בעניין המשקים התעשייתיים אני מסכים איתך

זו עובדה קיימת, וזה איום ונורא, והתירוץ של אכילת הבשר הוא כל כך היסטורי ומקובל עולמית, שזה תהליך לא קל שיקח קצת זמן וסבלנות עד שישתפר משמעותית.
אבל כל השיחה שלי מלכתחילה היתה על נושא ההתעללות שלא לצורך בשר. חנות החיות שפותחת השרשור דיברה עליה למשל. הסוסים, החמורים, הכלבים חסרי האונים שמוחזקים בתנאים לא תנאים ושאר בעלי החיים, אבל הכי גרוע, העובדה שגם אם מישהו יתקל בזה זה לא נראה שזה יהיה כל כך איכפת למישהו שם. ההרגשה שאם תדבר, זה יהיה לקיר במקרה הטוב, ויסכן את חייך במקרה הרע.

כאן אני יכול להפגין, כאן אני יכול לדרוש ולחוקק חוקים. איך שם המצב בדיוק ישתפר?
 

11111000000

New member
מה שהכי גרוע זה

שבעלי חיים נרצחים, לא זה שאי אפשר להפגין למענם.

כן, השיחה התחילה בהתעללות שלא לבשר, אבל אתה התחלת לתאר אותם כרעים ואת הישראלים כצדיקים תמימים שקדושת החיים היא נר לרגליהם, כשהמצב הוא שמבחינת בעלי החיים אין הבדל.

אין למי לפנות בנוגע לבעל חיים בכלוב שם כמו שאין למי לפנות כשרואים בארץ משאית מוות בה כלואים תרנגולות בדרך לאבדון.
 

dim18

New member
בוודאי שיש הבדל

הסינים רואים את כל בעלי החיים כמעט בעולם כמקור זמין למזון או לצרכים אחרים, משמע הם יפגעו ביותר בעלי חיים, בין אםב משקים תעשייתים ובין אם בדרכים אחרות כמו חוות כיסי מרה של דובים.
האירופאים רואים בחיות המשק ובדגים מקור מזון שאפשר לעלות כל העולה על רוחו אך אצלם בעלי חיים רבים שהסינים צורכים כמזון או מוצרים אחרים נעזבים על ידם, האם זה לא משנה את המצב לבעלי החיים הללו?
ההודים אוכלים תרנגולות אבל נמנעים מלצרוך בשר של פרות, האם הדבר לא מהווה הבדל לפרות שנמצאות שם?

עכשיו, אתה באמת יכול להגיד ששלושת התרבויות אשר הוצגו כאן הן שוות מבחינת הפגיעה בבע"ח שמתרחשת בהן, או שחלקן עדיפות יותר לבעלי חיים מסויימים ורמת הפגיעה בהן פחות נמוכה מבאחרות? איפה אתה חושב עדיף לדוב להיוולד בסין או בגרמניה? איפה אתה חושב עדיף לפרה להיוולד, בגרמניה או בהודו?

באותה מידה אגב בישראל (באוכלוסייה היהודית) צייד לא נחשב כצורת בילוי לגיטימית עבור רוב בני האדם, דייג לעומת זאת כן. בארה"ב, צייד נחשב בנאלי ולגיטימי כמו דייג, "בילוי משפחתי" לכל דבר. איזה תרבות כאן היא יותר מקילה על בעלי חיים, זאת שהורגת לצורך השעשוע רק דגים או זאת שעושה זאת לדגים ולעוד עשרות מינים של חיות יבשה? הייכן עדיף לאייל או לארנבת להיוולד, בישראל או בארה"ב?

מבחינתם זה כן משנה!

הדיון כאן היה על התחום המצומצם של היחס לחיות מבויתות שאינן מיועדות למאכל, במיוחד כלבים חתולים סוסים וחמורים, לא מעבר לכך. שתי התרבויות כמו כל תרבות אחרת כמעט בעולם) איינן "כצדיקים תמימים שקדושת החיים היא נר לרגליהם", אבל להגיד שבתחום המצומצם הזה אין הבדל משמעותי בינהן זוהי פשוט התעלמות בוטה מהמציאות.
 

11111000000

New member
השרשור התחיל בנושא שדיברת עליו

אבל אז אנשים ניסו להפוך אותו לדיון על פוליטיקה ולהבדלים בין עמים ואני טוען שההבדלים הם בעיקר קוסמטיים.
 

dim18

New member
זה ממש לא הבדלים קוסמטים

אם תרבות או חברה מסויימת פוגעת ב-X בעלי חיים בלבד, ואילו חברה שנייה פגועת ב-X+Y בעלי חיים, אז אין ספק שהחברה העדיפה לבעלי החיים מסוג Y היא הראשונה ולא השנייה, ומבחינתם לא מדובר פה על הבדל קוסמטי.
אין ספק שיש חברות אשר פוגעות במגוון גדול יותר של בעלי חיים, ויש כאלו אשר מצמצמות אותו, ולהגיד שאין הבדל בינהם זה דיי להתעלם מבע"ח שעבורם זה הבדל של חיים ומוות. יש פגיעות כמו עניין המזון שניתן להגיד שבאות אחת על חשבון שנייה, וגם זה לא כל כך מדויק אבל נגיד (למשל צריכת מזון יונקים ימיים על חשבון יונקי יבשה במזרח הרחוק). אבל ישנן פגיעות, כמו למשל עניין היחס הקשה לחיות בית בחברה הערבית שאיינן מגיעות על חשבון דבר אחר והן או קיימות ברמה מסויימת או שלא.
 
נהנתי מהניסוח dim

לצערי ברגע שאני מציג עמדה שלא תואמת עמדה מסויימת מיד מגיע התירוץ הפוליטי.
 
למעלה