תגובה להערות
היו לך יותר משתי הערות.
1. לא נראה לי שזה עניינך באיזה ניק אני משתמש ואם אני מכבד את עצמי או לא. אבל, דוניטיין אלפונס פרנסיס היה סופר גדול ופילוסוף לא קטן - חבל שאת לא מסוגלת לראות מעבר לתיאורי המין העממיים.
2. שיהיה בהצלחה ואני שמח שיש לך מטופלים שעזרת להם. לא פה הוויכוח שלי.
3. יש גם המון אנשים שטיפולים ברפואה קונבציונאלית לא עזרו להם ואורן זריף כן עזר להם, זה על אותו משקל, מי שמתאים לו שילך לאן שמתחשק לו.
4. ראי סעיף 3.
הפסיכולוגיה לא רחוקה מלהיות מדע מדויק - למעשה, היא אחת המדעים היותר מדוייקים שמתמשים בשיטות המדידה היותר מחמירות שיש - את נתפסת לאמירה כללית עממית שמכירה את פרויד ועמיתיו ומחליטה על סמך זה מה מדעי ומה לא.
מה עוד, שרוב מוחלט של אלו שטוענים לחוסר מדעיות של הפסיכולוגיה, לא היו במעבדה פסיכולוגית מימיהם.
המשפט "שנים רבות של לימוד אוניברסיטאי לא תמיד תורמים להבנת נפש האדם. גם מי שסיים משפשטים הוא לא בהכרח עו"ד טוב וכן הלאה." בכלל מקומם, כי על אותו משקל גם רופא וגם טייס לא צריכים ללמוד שנים רבות של לימוד.
נפש האדם בסופו של יום זה מוח. מוח זה איבר וככל שיודעים יותר על אופן הפעולה של איבר, ככה מבינים אותו טוב יותר.
מי שרוצה לבחור בשיטה שמבוססת על הנחות לא מוכחות, שיבושם לו.
אני ממש לא חושב שהשמש מתעניינת בדרכי העיכול שלי, אני כן חושב שיש הבדל תהומי בין מי שהשקיע עשרות שנים בלימוד מעמיק של מוח האדם תוך ספקות והוכחות מסודרות באמצעות משנה סדורה, לבין מי שחושב שהוא גילה את השמש כשהוא משתמש במילים כמו תת-מודע, הכלה וכו וכו.
היפנוזה? לא יודע, לא למדתי היפנוזה, לא נכנס לוויכוח הזה של מי רשאי ומי לא רשאי, אבל אם יש חוק, אז מי שמתעסק בהיפנוזה ללא רשיון הוא עבריין.
קראתי את הפוסט, כבר בעמודים הראשונים אדון אנדראס עושה הפשטה של הפסיכולוגיה למימדים מגוכחים ואז משתמש בטיעונים של למה היא לא עובדת בפועל - מעניין שהוא לא מזכיר CBT....
אני בכלל לא מעוניין להכנס לוויכוח הזה של למי יש יותר גדול, אם אתם עובדים ויש לכם פרנסה, שיהיה לכם לבריאות.
כל הטענה שלי הייתה שבפורום אינטרנטי, שבו לא בדיוק ברור לקורא מי האדם שמייעץ לו עצות, ראוי לעשות הפרדה בין אנשי מקצוע (רופאי נפש לצורך העניין) לבין אנשים מן היישוב שעברו קורס כזה או אחר (ולא משנה כמה הקורס טוב או יעיל).
גם לא אכפת לי שאנשים הולכים לקאוצ'רים או למרפאים בעלי תה אינדונזיים, העיקר שהם מודעים לכך. על זה הייתה ההערה הראשונה שלי.
שבת שלום גם לך