שאלה

גרא.

New member
עופרה,אכן אני חוזר שוב ושוב לסוגיות האלה.

אחרת,מהו לדעתך תפקידו של מנהל הפורום,שהוא במקרה,גם פסיכולוג חינוכי
מומחה בכיר {כלומר מדריך פסיכולוגים}? האם אין מתפקידי,לשמור על רמה
מקצועית,סבירה להבנתי? אכן,מצפה לשמוע מה את מצפה ממני כפסיכולוג
אחראי.בבקשה.

בוקר טוב, גרא

או בעצם, צהריים טובים.
אם אתה עומד על כך שנמשיך בנושא הזה, אז אומר לך מה אני מצפה:
בתור פסיכולוג מומחה בכיר אני מצפה שתכיר את מגבלות המקצוע שלך, כמו את ייתרונותיו.
בתור מנהל פורום, אני מצפה שתמצא דרכים יצירתיות לשמור על הרמה של הפורום שלך, גם כשאין חוק מדינה שעושה זאת.

אגב, זו לא בעיה אישית שלך. כל מערכת הבריאות מתקשה להתמודד עם כל המקצועות האלטרנטיביים שצצו בשנים האחרונות. והיא מחפשת דרכים יצירתיות.
לפעמים מצליחים יותר, ולפעמים -- פחות.

גרא.

New member
עופרה מהודר,הפורום הזה הוא פלורליסטי,מאפשר

לתחומי טיפול לאו דווקא קונבנציונאלים,לומר את מה שיש להם לומר.
הבעייה החלה,כאשרהנהלת הפורומים,יצרה את תפוז עסקים,כשהיא מאפשרת
להרגשתי,ללא בדיקה מספקת,וללא סינון מקצועי של ממש,לכל בר רבב להציג
את מרכולתו,וכבר ראינו בפורום מקצועי שכן,את נסיונות המנהלת לכוון גולשים,
לאו דווקא לפי העיניין,אלא לכיוונה שלה,לעסק שלה.בכל מקרה הנהול שלי את
הפורום הזה,אינו חתונה קתולית,ואני יכול,האמת שגם מהרהר,לפרוש ממנו.
גרא

גרא.

New member
עופרה מהודר,הפורום הזה הוא פלורליסטי,המאפשר

לתחומי טיפול לאו דווקא קונבנציונאלים,לומר את מה שיש להם לומר.
הבעייה החלה,כאשרהנהלת הפורומים,יצרה את תפוז עסקים,כשהיא מאפשרת
להרגשתי,ללא בדיקה מספקת,וללא סינון מקצועי של ממש,לכל בר רבב להציג
את מרכולתו,וכבר ראינו בפורום מקצועי שכן,את נסיונות המנהלת לכוון גולשים,
לאו דווקא לפי העיניין,אלא לכיוונה שלה,לעסק שלה.בכל מקרה הנהול שלי את
הפורום הזה,אינו חתונה קתולית,ואני יכול,האמת שגם מהרהר,לפרוש ממנו.
למה שאת לא תקחי את נהול הפורום הזה לידייך,בדרכים יצירתהמאפשריות?

מבינה אותך, גרא...

כזכור, גם אני הקמתי וניהלתי כאן פורום.
הניסיון הזה לענות על הציפיות של כל כך הרבה אנשים -- יש בו הרבה סיפוק, אבל גם הרבה שחיקה.
אני נשברתי כבר אחרי 3 שנים.
יפה שאתה, אחרי תריסר שנים, עדיין רק "חושב" על זה...

האם הצעתך מעשית, או היפותטית?
את זה אברר במסר.

ommerl

New member
אד הומינם

זה מצב שבו מתייחסים לטענה על ידי התייחסות לאדם שטען אותה ולא לטענה עצמה.

אני כותב לאנשים פה עצות. אתם באים ומדברים על השקפת עולמכם לגבי NLP. מה הקשר? אין קשר.

יש לכם טיעונים לגבי העצות שלי? אשמח לשמוע. טיעונים לגבי NLP לא אשמח לשמוע ממי שאין לו מושג בזה וניכר בכם שאין לכם מושג בזה.

ommerl

New member
נכון עפרה

אני חושב שיש פה בעיה אחת נוספת לפחות.
אנשים כותבים פה מתוך דעה קדומה לא מבוססת על NLP ואף אחד לא מתייחס לעצות שאני נותן אלא לעובדה שזה NLP ולא פסיכולוגיה קלינית.

ommerl

New member
רגע, למה זו בעיה?

NLP זו אכן שיטת טיפול ואני איש מקצוע ב- NLP.
אין שום חובה לציין ש- NLP אינו מגובה מחקרית. NLP מגובה על ידי מחקר של חוקרי NLP. הם לא עשו את המחקר באקדמיה ולכן אינו מוכר אבל הם כן עשו מחקר.

אני לא ארשום דברים שאני לא מאמין בהם. ואם אני עוזר למישהו בפורום זה ממש לא רלוונטי אם השיטות שלי מגובות מחקרית או לא.

וכמו שציינו אחרי הודעה זו, פסיכואנליזה לא מגובה מחקרית, ואני מוסיף: טיפול הומניסטי, לוגותרפיה. וסתם שאלה: האם היפנותרפיה מגובה מחקרית? האם היפנוזה אריקסוניאנית של מילטון אריקסון פותחה על פי מחקר מדעי? (טוב לגבי אריקסון אני יודע את התשובה- לא).

טוב, תראה.

אין לי שום דבר נגד העצות שאתה נותן בפורום.

הבעיה שלי מתחילה ונגמרת בזה שאתה מגדיר את עצמך כ"איש מקצוע" כשאתה לא. איש מקצוע זה מישהו עם הכשרה פורמאלית בתחום בריאות הנפש, לך אין את ההכשרה הזו.

כשהדיוט שומע את המילה פסיכולוג, או איש מקצוע, הוא מניח כי מדובר באנשים עם השכלה פורמאלית, הנחה שגויה.

מה שאתה עושה זה לטפח את ההנחה הזו במקום לסתור אותה, מה שמבחינה אתית, היה מצופה ממך לעשות.

לגבי nlp, לטעון על עיוור שאני לא מכיר את השיטה....קראתי מספיק מחקרים אקדמאיים על השיטה ולמעשה, מחקר משנת 2003 שבדק 35 שנה של פעילות בתחום של NLP מצא שאין הוכחות ליעילות שלה.

אני לא בא להגן על אריקסון, או פרויד או וואטאבר, עם כולם יש לי בעיות כאלו או אחרות, אמה מה, אלו תיאוריות שנלמדות במסגרת פורמאלית, אז הן יותר לגיטימיות.

ודבר אחרון, לגבי הטענה של אד הומינם. אני לא מתייחס לעצות ספיציפיות שאתה נותן כי אין לי שום כוונה להפריך או לחזק אותן, כמו שאתה אומר, אם הן עוזרות לבאי הפורום, מה טוב.

ולגבי הפניות של אנשים לטיפול NLP - פה אני כבר רואה בעיה אתית.

"מטפל מקצר את הזמן שייקח לך להשתנות לבדך בהרבה מאוד.

לדעתי מטפל NLP יכול לעזור לך. בתחום זה נהוג לומר "מנחה" אבל זה אותו דבר..

הטיפול מלמד את תת המודע דרכים חדשות לפעול תוך כדי דאגה לכך שבחירה בדרכים החדשות (הרצויות עליך באופן מודע)
תניב תוצאה חיובית שתחזק את הבחירה."

ladybug4NLP

Active member
2 הערות:

1. ממש, אבל ממש מפריע לי שד"ר המכבד את עצמו קורא לעצמו בניק מרקיז דה סאד.
צוזר שבמוזרים

2. אני עובדת כאשת מקצוע (מאד מוערכת אם יורשה לי לאמר) ב-NLP ועוד כמה שיטות נוספות שבהן לא ממש יש מחקרים אמפיריים וטוב שכך
(אבל זו כבר אופרה אחרת)

3. רבים ממטופלי ומונחי הם אנשים שהגיעו אלי אחרי טיפול פסיכולוגי ממושך (חלקם אפילו אצל פסיכולוגים די ידועים)
וראה, הפלא ופלא-בעייתם נפתרה תוך מספר פגישות קטן יחסית.

4. היו לי אפילו מטופלים שקבלו מענה לבעייתם אחרי 3 מפגשי EFT שזו שיטה ממש הזויה שבין היתר אתה מטפף על עצמך.
(וכמובן היו גם כאלה שבאו והלכו אחרי שהיו אצל רבים אחרים מכל מיני שיטות ולא ממש נושעו.

אז.... את מי זה מעניין ? כשהכי מעניין שזה (NLP-EFT-דמיון מודרך ועוד כהנה וכהנה) עובדים.

מי שמתאים לו פסיכולוג-סחטיין, ומי שלא- ימצא מזור בשיטות אחרות ובא לציון גואל.

המעצבן הוא כשבשם "הפסיכולוגיה המלומדת" הרחוקה מאד מלהיות מדע כלשהו ובטח לא מדע מדוייק-פוסלים דברים אחרים.
שנים רבות של לימוד אוניברסיטאי לא תמיד תורמים להבנת נפש האדם. גם מי שסיים משפשטים הוא לא בהכרח עו"ד טוב וכן הלאה.

הפוסט הזה הוא לא אני לפסיכולוגים אלא אנטי הפסיכולוגים שחושבים שהשמש זורחת להם מהתחת.

יכולה להזכיר פה את ד"ר קליינהאוז הפסיכולוג (או פסיכיאטר) שכדי למדר אתכם הפסיכולוגים גרם לחוק הזוי שיש רק במדינת ישראל ההזויה
שרק רופאים יכולים לעסוק בהיפנוזה.
רב הרופאים העוסקים בהיפנוזה לא יודעים עשירית מכל מנחה NLP מתחיל אבל הנלפיסט מנוע מלעשות כן מאחר וד"ר קליינהואז דאג לאלה שיש לפני שמם תואר ד"ר.

ובאותה הזדמנות תרשו לי לשתף בלוג של אחד מאבות ה-NLP-סטיב אנדראס.
אני בטוחה שגם מי שלא פסיכולוג יהנה ממנה.
http://www.psychotherapynetworker.org/magazine/currentissue/item/2158-therapy-isnt-brain-science

שבת שלום

תגובה להערות

היו לך יותר משתי הערות.

1. לא נראה לי שזה עניינך באיזה ניק אני משתמש ואם אני מכבד את עצמי או לא. אבל, דוניטיין אלפונס פרנסיס היה סופר גדול ופילוסוף לא קטן - חבל שאת לא מסוגלת לראות מעבר לתיאורי המין העממיים.

2. שיהיה בהצלחה ואני שמח שיש לך מטופלים שעזרת להם. לא פה הוויכוח שלי.

3. יש גם המון אנשים שטיפולים ברפואה קונבציונאלית לא עזרו להם ואורן זריף כן עזר להם, זה על אותו משקל, מי שמתאים לו שילך לאן שמתחשק לו.

4. ראי סעיף 3.

הפסיכולוגיה לא רחוקה מלהיות מדע מדויק - למעשה, היא אחת המדעים היותר מדוייקים שמתמשים בשיטות המדידה היותר מחמירות שיש - את נתפסת לאמירה כללית עממית שמכירה את פרויד ועמיתיו ומחליטה על סמך זה מה מדעי ומה לא.

מה עוד, שרוב מוחלט של אלו שטוענים לחוסר מדעיות של הפסיכולוגיה, לא היו במעבדה פסיכולוגית מימיהם.

המשפט "שנים רבות של לימוד אוניברסיטאי לא תמיד תורמים להבנת נפש האדם. גם מי שסיים משפשטים הוא לא בהכרח עו"ד טוב וכן הלאה." בכלל מקומם, כי על אותו משקל גם רופא וגם טייס לא צריכים ללמוד שנים רבות של לימוד.

נפש האדם בסופו של יום זה מוח. מוח זה איבר וככל שיודעים יותר על אופן הפעולה של איבר, ככה מבינים אותו טוב יותר.

מי שרוצה לבחור בשיטה שמבוססת על הנחות לא מוכחות, שיבושם לו.

אני ממש לא חושב שהשמש מתעניינת בדרכי העיכול שלי, אני כן חושב שיש הבדל תהומי בין מי שהשקיע עשרות שנים בלימוד מעמיק של מוח האדם תוך ספקות והוכחות מסודרות באמצעות משנה סדורה, לבין מי שחושב שהוא גילה את השמש כשהוא משתמש במילים כמו תת-מודע, הכלה וכו וכו.

היפנוזה? לא יודע, לא למדתי היפנוזה, לא נכנס לוויכוח הזה של מי רשאי ומי לא רשאי, אבל אם יש חוק, אז מי שמתעסק בהיפנוזה ללא רשיון הוא עבריין.

קראתי את הפוסט, כבר בעמודים הראשונים אדון אנדראס עושה הפשטה של הפסיכולוגיה למימדים מגוכחים ואז משתמש בטיעונים של למה היא לא עובדת בפועל - מעניין שהוא לא מזכיר CBT....

אני בכלל לא מעוניין להכנס לוויכוח הזה של למי יש יותר גדול, אם אתם עובדים ויש לכם פרנסה, שיהיה לכם לבריאות.

כל הטענה שלי הייתה שבפורום אינטרנטי, שבו לא בדיוק ברור לקורא מי האדם שמייעץ לו עצות, ראוי לעשות הפרדה בין אנשי מקצוע (רופאי נפש לצורך העניין) לבין אנשים מן היישוב שעברו קורס כזה או אחר (ולא משנה כמה הקורס טוב או יעיל).

גם לא אכפת לי שאנשים הולכים לקאוצ'רים או למרפאים בעלי תה אינדונזיים, העיקר שהם מודעים לכך. על זה הייתה ההערה הראשונה שלי.

שבת שלום גם לך :)

ommerl

New member
אתה מכיר אנשים שאורן זריף עזר להם?

אני מכיר רק אנשים שהוא לא עזר להם ולא החזיר להם את הכסף כמו שהוא מבטיח לעשות.

הפסיכולוגיה רחוקה שנות אור ממדע מדויק. אין פרדיגמה אחת אחידה, יש ריבוי תיאוריות שסותרות אחת את השניה, אין אקזמפלר משותף.
במדעים מדויקים אין דבר כזה להסתפק במתאם של 0.6 ואפילו נמוך מזה. במדעים מדויקים, כדי להוכיח משהו, דרוש מתאם כמעט מושלם.

מה שכן, המחשב שמודד בדיוק כמה זמן לקח לי מהרגע שמצמצתי לרגע שלחצתי על כפתור- מדויק ממש. זה לא הופך את הפסיכולוגיה למדע מדויק.

רוב אלו שטוענים לחוסר מדעיות של הפסיכולוגיה שאני מכיר הם המנחים שלי באוניברסיטה.

ההנחות של NLP מוכחות בדיוק באותה מידה שמוכחות ההנחות של פסיכואנליזה, לוגותרפיה, טיפול הומניסטי, ואולי אפילו יותר. אבל מה מעניין אותך בכלל איך יצרו את ה- NLP?

בקיצור, לאחר הקורס היסטוריה של פסיכולוגיה, יש לי טענה מבוססת על פיה NLP יכול להיחשב על פי כל המדדים אסכולה בפסיכולוגיה. ביססתי ניתחתי על פי הכלים שלימדו אותנו בקורס היסטוריה של פסיכולוגיה.

"יש לי טענה מבוססת על פיה NLP יכול להיחשב על פי כל המדדים אסכולה בפסיכולוגיה. ביססתי ניתחתי על פי הכלים שלימדו אותנו בקורס היסטוריה של פסיכולוגיה."

תסלח לי, כן?

--
הו, כמה אני שמחה שעזבתי את הפסיכולוגיה. העמימות של המקצוע הזה שיגעה אותי כל התואר.
כמה נוח לעסוק במקצוע מעשי ומדיד כמו מדע הרפואה!

ommerl

New member
אני לפעמים אוהב עמימות וערפול

תראי כמה חפירות זה מניב :)

אבל אני מבין אותך לחלוטין! ולמרות שאני אוהב חפירות, אני ממשיך לתואר מתקדם במדעי המוח (שזה אגב ליד מדעי הרפואה בירושלים לפי מה שסיפרו לי).

טוב, תשמע

כן, אורן זריף עזר להמוני אנשים, אם זה לא היה עוזר הוא לא היה מיליארדר, גם אם זה רק פלסיבו, אז הוא מוכר פלסיבו מצוין.

תשמע, לגבי מדעיות או לא, או הסטוריה של הפסיכולוגיה או לא, תאמין לי שאתה לא רוצה להכנס איתי לשם, אם יש תחום שבו אני משוכנע שהידע שלי קצת יותר נרחב, זה זה.

כל הדיון הזה נראה לי מגיע מהרגשת נעלבות שלך ושל הבחורה שהגיבה לי עם הכינוי NLP.

לא באתי להעליב אף אחד, אם יש לכם פרנסה, הכל טוב ויפה.

לאור התגובה האחרונה שלך, אני מבין שאתה סטודנט לתואר ראשון בפסיכולוגיה, שיהיה לך בהצלחה זה.

אני מקווה שגם תמשיך לתואר שני ואז גם תבין יותר לעומק את הטענה שלי לגבי ידע והשימוש בו.

אני לא מעוניין להמשיך להתנגח כאן כי זה פורום טיפולי וזה לא המטרה שלו.

אתה מוזמן להעלות את הנושא בתור שאלה בפורום לימודי פסיכולוגיה.

שבת שלום.

ommerl

New member
לגבי אורן זריף

אני מאמין שעיקר הרווחים שלו זה בגלל שהוא גאון בשיווק.

בכל מקרה, מה שאני עושה מאוד קרוב לליבי ואני מאמין שגם לליבה של זאת עם ה- NLP בכינוי.. ולכן הדיון מלווה בהתרגשות..

שבת שלום שתהיה

בקשר למושג "איש מקצוע":

גם אינסטלטור הוא איש מקצוע. לא?

הוא איש מקצוע בתחום האינסטלציה.

יש הרבה מקצועות, ולכל אחד מהם הגדרות שונות. המילה "מקצוע" אינה שמורה לאף אחד מהם.

מתוך כותרת הפורום:

"המידע המקצועי בתחום הפסיכולוגיה או בכל תחום אחר וכן הייעוץ הניתן על-ידי אנשי מקצוע בתחומים שונים (או כאלה המתיימרים להיות אנשי מקצוע), אינו מטעמה של תפוז אינו מהווה המלצה או חוות דעת מוסמכת, ואינו מחליף את הצורך בהיוועצות עם איש מקצוע ככל שהדבר דרוש"

המשפט הזה מטעם תפוז נועד למנוע תביעות משפטיות בדיוק במקרים האלו, שאי אפשר יהיה לתבוע את תפוז על עצות לא מקצועיות הניתנות בפורום אינטרנטי. גם תפוז משתמשים בהגדרה "איש מקצוע" כהגדרה משפטית.

ולהלן:

מקצוע או פְּרוֹפֶסְיָה הוא תחום פעילות שאדם מתמחה בו ועוסק בו לפרנסתו. גישה מצמצמת מבדילה בין מקצוע/פרופסיה לבין עיסוק, כאשר מקצוע דורש הכשרה מקצועית נרחבת, ועיסוק הוא פעילות של אדם לפרנסתו, גם כזו שאינה דורשת הכשרה מקצועית.

תודה

בקשר לציטוט-- למזלי אני יודעת לקרוא. אבל תודה שעשית העתק-הדבק במיוחד למעני

ובקשר להגדרת מקצוע -- אינני יודעת מאיפה לקחת את ההגדרה הזאת, אבל גם שם נאמר שרק "גישה מצמצמת" כוללת דרישה להכשרה.

בקיצור: בחוקים ובהגדרות יש כרגע עמימות.
ניסו לפתור זאת באמצעות "חוק הפסיכותרפיה", אבל החוק לא עבר.
אז כרגע יש בלגאן בשוק.

למעלה