שאלה

dodona

New member
שאלה

שלום, אני יודעת שבטח יש לכם הרבה שאלות כאלה אבל חפרתי קצת ואני מחפשת תשובות עדכניות ללא מבינים.
עם רשיון A2 וצורך לנסוע גם בנסיעות בין עירוניות (הרצליה תל-אביב) אני מתלבטת איזה קטנוע\אופנוע לקנות (תחת הגבול של 125).
ראיתי את הכתבה המצורפת ורציתי לדעת האם היא עדכנית.
בתור רכש ראשון למה אני אמורה לצפות? לאיזה סכום? על מה אסור להתפשר?
ואני יודעת שזה קצת בחורה מצדי אבל ממש התאהבתי בווספה, היא מתאימה? היא בכלל לא בכיוון? איך היא בנסיעות בין עירוניות?
ואם אכן היא לא מתאימה האם (כן זה קצת מוגזם אל תסקלו אותי בבקשה) יש אופנוע שהוא גם טוב וגם מגיע בצבע שהוא לא שחור או כסף?
מצטערת על החפירה.

פרארי1

New member
הכתבה מ-2007

חלק מהקטנועים שם כבר לא משווקים בכלל, אבל יש שם כמה דגמים שיכולים להתאים כמו הג'וירייד, HD, מובי, אולי גם VS למרות שאני פחות מחבב אותו.
דווקא הווספה, שאמנם נראית מצויין, פחות מתאימה לדעתי, עקב גלגלים קטנים שגורמים לה לקופצנות יתר והיגוי תזזיתי וקצת מעצבן.

זאת הכתבה ההשוואתית האחרונה שנערכה לקטנועי 125, כמו שאת רואה, המובי וה-VS עדיין מופיעים בה.
מנצח המבחן הזה- הויז'ן, חמוד מאד אבל שוב, קצת פחות מתאים לדעתי הפעם בגלל המנוע הקטן, למרות שלא מדובר בנסיעה ממש בינעירונית, אפשר לעשות אותה דרך רמת השרון בלי איילון בכלל.

יש גם את הכתבה הזאת - גם שם תמצאי כמה דגמים שחוזרים גם בכתבות אחרות.

לגבי כמה יעלה זה מאד תלוי בתקציב שלך.
אם את יכולה להרשות לעצמך כלי משומש-חדש, כלומר מהשנה האחרונה ועם מעט קילומטרים, זו הקניה הכי נבונה כי הוא גם עדיין באחריות וגם עולה כמה אלפים פחות מחדש.
במקרה כזה תצטרכי סדר גודל של 10-12K שקל.
ככל שתרדי בתקציב תצטרכי לרדת בשנתון והכלים יהיו עם יותר קילומטרים.
חשוב לקחת את המיועד לבדיקה, אמנם עולה כמה מאות, אבל יכול לחסוך הרבה יותר.
לוודא היסטוריית טיפולים מסודרת ורצוי לא כלי שהיה בשרות של שליחים.

אגב, כשאת מתכננת את התקציב, חשוב לזכור הוצאה ראשונית לציוד מיגון (קסדה, מעיל, כפפות, שרשרת לקטנוע) של מינימום 1500-2000 שקל לציוד בסיסי.

בתחום האופנועים המבחר בקטגוריה די מצומצם כשהבולט הוא ה-CBR125 של הונדה שמגיע בצביעות יפות שאינן שחור או כסף.
לדעתי, בתחום הזה עדיף קטנוע שהוא הרבה יותר פרקטי (אוטומטי, מקום אחסון מתחת למושב), היתרונות של אופנוע פחות באים לידי ביטוי.

למעלה