אותה שאלה כמעט, בגיל 8
השרשור הזה בא לי בזמן. קראתי כל מילה...
אצלינו המצב שונה מעט - מלבד זה שהילד קטן יותר, אני גם רצה איתו לאבחונים מאז שנולד בערך... PDD נשלל בשלבים שונים. פעם אחרונה היינו אצל פסיכיאטר לפני שנה, בסוף א'. התשובה שלילית, לא עונה לקריטריונים. יחד עם זאת, הפסיכיאטר אמר שמדובר על קשת רחבה מאד, והוא מאמין שיש מומחים שכן יכניסו את בני לתוכה. לדעתו, אין סיבה.
בבית ספר לוחצים על אבחון נוסף, לדעתם יש כאן טעות. ואני - נמאס לי לרוץ. באמת. ואני חוזרת לשאלה של פסיכיאטר - למה הוא צריך כרגע אבחון בעצם? הילד הסתדר עד כה במסגרות הרגילות ללא שום סייעת, ובעיניי הסייעת בשלב זה רק תקשה עליו להשתלב - אפילו אימא שמלווה מעבר לגדר בית הספר גורמת להערות מצד החברים. ואם לא סייעת ולא מסגרת אחרת - אז מה כן האבחון ישנה (בתנאי שאכן יהיה אחד כזה בסופו של דבר...)?
הקשיים של הילד כרגע - הוא אמנם קורא נכון סיטואציה חברתית, אבל הרבה פעמים לא יודע איך להתנהג. כלומר, ההבנה שלו לא אפקטיבית. אין בעיה בסיטואציות פשוטות וחד משמעיות, אבל כשיש דילמה - יש לו בעיה. יש חוסר גמישות מחשבתית. מתוסכל כשמשהו לא הולך "לפי התוכנית". לא בן שיח מושלם. אני מתנצלת אם זה נשמע צרות של עשירים, אך אלה עדיין צרות... אין קשיי שפה, יש חוש הומור מפותח עד מאד, מבין דו משמעויות, אירוניה וכו'. בשלב זה אין קושי כלשהו בלימודים.
הילד טופל כל השנים האלה במיני קבוצות למיומנויות חברתיות, משתתף בחוגים קבוצתיים (רגילים וכאלה שמיועדים לילדים עם קשיים כאלה ואחרים). נמצא בריפוי בעסוק בעקבות סירבול מוטורי וקשיים סנסוריים (יש שיפור משמעותי). מה עוד אפשר לעשות? מה יקבל אם יאובחן?
עד כמה זה חשוב במצב שלנו לאבחן כמה שיותר מהר? האם הטייטל הזה חשוב כרגע? אני מבינה את עניין הצבא, אבל יש עוד 10 שנים עד אז. הילד גבולי ומבלבל, אולי דווקא עם השנים יתבהר משהו? האם האבחון באמת יתן לנו תשובות ושקט נפשי? על פניו - לא נראה לי... כי אם כמה מומחים שללו PDD ואחד מצא שהילד כן בספקטרום - איך נדע מי צודק?