שאלה:

ruth02

New member
שאלה:

ד"ר ירום וד"ר ספיר אשמח לשמוע דעתכם: כמה מקובל לתת (במעטפה) לוטרינר מומחה שעובד כשכיר במרכז רפואי ? אם רוצים להיות ממש ממש בסדר ולהביע הערכה גדולה ? ממש אין לנו מושג ואודה לכם מאוד אם תוכלו לכוון אותי ולתת לי מושג כלשהו.
תודה ! רותי

ruth02

New member
הבהרה:

לא מדובר על התשלום לטיפול (שאותו שילמנו למרכז שבו הוטרינר עובד) אלא תשלום לוטרינר עצמו כהבעת תודה והערכה.

לא נתקלתי

אישית לא נתקלתי בהבעת תודה בצורה שכזו, ולדעתי זה לא נהוג כל כך.
מצד שני, אני יחסית בפריפריה. בואי נשמע מה חברי מהמרכז אומרים.

AVIDAN33

New member
לא מסכים,

למה לרופאים של בני אדם זה כן מקובל לתת כסף במעטפה ולוטרינר לא ? אם הוא שכיר ונותן להם שירות ועוזר להם והם מרוצים מהטיפולים שלו ורוצים לתגמל אותו ולהביע את הערכתם אז למה לא, זה גם עושה להם הרגשה טובה וגם עוזר לוטרינר.
אני חושב שהסכום צריך להיות דומה לסכום שנותנים לרופאים של בני אדם, ניראה לי מכובד לתת לא פחות מ - 1000 ש"ח אם אתם רוצים לצאת ממש בסדר.

תגידו? אנשים התחלקו על השכל?!

בחיים לא נתקלתי במישהו שנותן מעטפות מתחת או מעל לשולחן לוטרינר.
התופעה פסולה בעיני כשזה קורה אצל רופאים הומניים.
אני בהחלט חושבת שראוי להוקיר תודה לוטרינר - מכתב תודה והמלצה, תמונה ממוסגרת של בע״ח ( אצל הווטרינר שלנו תלויות במרפאה המון המון תמונות וזה מהמם בעיניי), זר פרחים וכו׳
אבל כסף?! ועוד בסכומים כאלה?! נראה לי מוגזם ואף מריח לא טוב

AVIDAN33

New member
למה

מריח לך לא טוב אני לא מבין ? הבן אדם עובד קשה, לא מגיע לו תשלום על כך ? אם זה חד פעמי אז אני מסכים איתך אבל אם הם נעזרו בו תקופה ארוכה והוא עזר להם ונתן להם שירות וטיפול טוב אז אני מאוד מצטער, מגיע לו תשלום על כך, אף אחד לא אוהב לעבוד בחינם, את מוכנה לעבוד כמו חמור ולא לקבל תשלום על זה ? אני בטוח שלא ! הכל תלוי איך את מסתכלת על הדברים, כמו שאת מציגה את זה אז אולי זה ניראה פסול אבל אפשר גם להסתכל על זה אחרת, כמו שאני הצגתי את זה.
ועוד דבר, אם בעל מקצוע נותן שירות ועובד למען לקוח במשך תקופה ולא מקבל על כך תשלום הוא עוד עלול להרגיש שמנצלים אותו, והלקוחות מצידם גם עלולים להרגיש לא בנוח (שזה מה שאני מבין מ ruth02 ששאלה את השאלה) כיוון שהם אנשים הגונים ולא מוכנים להרגיש שהם מנצלים מישהו ועוד בחינם.
לי היה מקרה דומה פעם ובהחלט ששילמתי לאותו בעל מקצוע והרגשתי נהדר אחר כך וגם הוא, עם זר פרחים לא הולכים למכולת ומפרנסים ילדים, עם כסף כן !

אבל הוא מקבל תשלום! מהבוסים שלו

הוא לא עובד בחינם הרי.
מדובר בוטרינר שכיר במרפאה שמקבל משכורת בצורה מסודרת.
הלקוחה שילמה למרפאה, ומתשלומיה ומתשלומי שאר הלקוחות הוטרינר השכיר מקבל את משכורתו.

גם אני נותנת שירות ללקוחות - מעולם לא ראיתי לנכון לקבל משהו מלקוח. מכתב תודה תמיד היה נחמד.
אצל אישי בעבודה אוסרים על העובדים לקבל מתנות אישיות מלקוחות וספקים כדי להימנע ממראית עין לא ראוי

בתכלס

אני חייב לציין שהופתעתי מהשאלה. ולכן עניתי שזה לא מקובל, ואכן זה לא משהו נהוג.
רופא שכיר מקבל משכורת. לרוב לא גבוהה, אבל אני חושש שכך לא נפתור את הבעיה הזו.
מבחינה אישית - אני יודע שהנוהג קיים במחוזותינו בתחומים אחרים. אישית אני חושב שזה נוהג נפסד. לרוב זה נקשר בעיני בעניינים של מתן שוחד, שיותר נפוץ כתשלומים לפוליטיקאים או לרבנים. אני שמח שזה לא נפוץ בתחום המקצוע שלי.
מבחינה חוקית - אסור לו לקבל תשלום ללא דיווח. מי שנותן מעטפה מעמיד אותו בפני מכשול. כאמור - וטרינרים אינם טלנסקי.

להגיד תודה בדמות מכתב, תמונה או משהו צנוע זה תמיד טוב. לי זה ממש מחמם את הלב כאשר זה קורה.

yaelofer

New member
הוטרינר השכיר מקבל משכורת מהבוס שלו.

הוא לא עובד בחינם או בהתנדבות בשכר זעום או ללא תמורה.
לא ראוי לתת לו מתחת לשולחן כסף. זה מסריח לא טוב.
בהחלט ראוי לדווח לממונים עליו (לבוס שלו) שאתה התרשמת מהוטרינר השכיר מאד טוב, הבוס מאד ישמח לקבל תגובות חיוביות על העובדים שלו (זה גם חשוב לו לדעת שהעובדים שלו טובים - זה עושה שם טוב למרפאה והוא גם יודע שהוא יכול לשסמוך עליהם כשהוא עצמו לא נמצא), וכמו כן אולי אם הוא יקבל הרבה ביקורות טובות על וטרינר מסויים זה יגרום לו להשאיר את הוטרינר השכיר שלו כעובד במרפאה לצמיתות.

evike

Well-known member
מנהל
אנחנו עם אותו הווטרינר (הנהדר) כ 26 שנה

וכבר עם החתולה השלישית.

במשך השנים היו אצלו בין טיפולים רגילים לטיפולים מסובכים.
המרפאה שלו מלאה במתנות קטנות (חלקן עם הקדשה) ובמכתבי תודה מחורזים עם תמונות החתולה המטופלת, שמסגרנו, והן תלויות על קירות המרפאה.
כמובן אנחנו משלמים על כל טיפול, והתוספת לתשלום היא בהחלט מחווה מקובלת, שלא מכבידה על הכיס, אבל עושה כיף לווטרינר, וכן, גם לנו.
כי ככה מביעים הערכה לווטרינר על הטיפולים וההשקעה שלו, מעבר לתשלום מחוייב המציאות.

את התשלום הווטרינר שלכם מקבל מהבוס שלו, וגם לא כל אחד יקח תשלום נוסף.
אבל מתנות נחמדות ומקוריות, מכתבי תודה עם תמונות, אני מאמינה שכל אחד ישמח לקבל.

שבת שלום.

ruth02

New member
תודה

לכם על התגובות. אני מסכימה שיש פה בעייתיות מסוימת ולכן אני מתייעצת כאן.
מצד אחד זה וטרינר שכמו שציינתי הוא שכיר במרכז וטרינרי גדול שמקבל את משכורתו מהבוסים, מצד שני - במשך חודשיים "שיגענו" אותו בטלפונים לפאלפון שלו, כמה פעמים ביום, גם בשעות הערב כשהיה בבית, שלחנו מלא סמסים, כי היינו מאוד לחוצים, היתה איזו שהיא בעיה שדרשה התלבטות ולא ידענו מה לעשות ושיתפנו אותו בכל מה שעברנו והוא תמיד ענה יפה וברצון והתעניין והפך למעיין ידיד המשפחה.
במשך הזמן התחלנו להרגיש לא נעים שאנחנו משגעים אותו ונעזרים בו כל היום כל השבוע ואז עלתה המחשבה לשלם לו.
כמובן שכתבנו לו גם מכתב תודה יפהפה שאותו העברנו לבוסים שלו (משום מה הוא לא הגיב על כך).
העלנו בפניו את הרצון לשלם לו והוא לא אמר כן ולא אמר לא, וזה נשאר כך, ובנתיים אנחנו עדיין ממשיכים להיעזר בו, אנחנו ממש מרגישים שאנחנו "חולבים" אותו אבל אין לנו ברירה, אנחנו זקוקים לעזרתו והוא הוטרינר שמטפל בנו ואין לנו רצון לעבור וטרינר, הוא כבר מכיר את כל הסיפור ואותנו והוא ממש מקסים ואנחנו מרוצים ממנו.
השאלה מה הוא מרגיש בפנים, האם מרגיש: חולבים אותי ואני לא מקבל תמורה ? או האם מרגיש: הם רוצים " לקנות" אותי ? כי אפשר לראות את זה משני הכיוונים, חשבתי לשאול אותו ישירות ולשים את כל הקלפים על השולחן אבל אני חוששת שזה רק יביך אותו יותר.
אנחנו רוצים להודות ולא יודעים איך ורוצים שלא ירגיש "פראייר" כי לא מגיע לו !

ruth02

New member
תודה

ד"ר ירום ושאר המגיבים, חשבתי שוב על העניין ואתה צודק ד"ר ירום, אנחנו באמת נקנה לו מתנה צנועה ומכובדת שתחמם לו את הלב וזהו, גם אנחנו לא היינו שלמים עם לשלם לו ואתה ושאר המגיבים חיזקתם אותנו בכך.
טוב שיש כאן עם מי להתייעץ, מגיבים וד"ר חכמים

תודה ! רותי

למעלה