שאלה

begone

New member
בולשיט מוחלט

"אחרי שזרקת את המזוזה שיתפת את כל חברי הפורום במעשיך" אף אחד לא יודע את זהותי. הפורום הוא לא ´בפומבי´ כי אף אחד לא יודע מי אני. "המיעוט החרדי ששורף את דגל ישראל גם הוא עושה בפרטיות עם חברי קהילתו" לצערי משפט זה לוקה בסתירה פנימית: בפרטיות עם חברי קהילתו = בפומבי. אין סוף לטמטום! הטיפשות האנושית, אינסופית היא. "בפרטיות עם חברי קהילתו" - זה בפומבי לחלוטין. אני לתומי חשבתי שחברי הקהילה הם אזרחי המדינה. משונה בעיניי איך פתאום הופכים אזרחים ל´חברי קהילה´. אולי תקימו מדינה עצמאית ´דוסנילנד´ בלב מאה שערים?

ReD BuLl0

New member
סליחה סליחה

בס"ד אותם חרדים ששרפו דגלים עשו את זה בפרטיות. הם פשוט התכנסו כמה חברה ושרפו דגלים. ואני מתערב איתך שאם המצלמה של הטלויזיה לא היתה מתערבת אז אתה ואני אפילו לא היינו יודעים על זה. ביגון חמודי, תלמד לדבר אל אנשים בכבוד. ואל תקרא לכל דבר טימטום, מספיק עם ההגזמות האלה. פעם אפילו אמרת עלי שאני בור בגלל שלא ידעתי שספר השיאים של גינס הוא השפר שתורגם להכי הרבה שפות. דיי כבר עם הקיצוניות הזאת, מה יש לך??? היתה לך ילדות קשה?? הבנתי שהיו לך חיים קשים. אבל למה להוציא את זה עלי?? טוב אני לא רוצה להפריע לך... תורה תורה תורה תורה, בורא עולם בורא עולם ------- ביגון: אין אין אין אין אין--------:))))) שכנעת אותי אני חוזר בשאלה..מאיפה אתה מביא את ההוכחות האלה???

begone

New member
יש לך בעיה מוחית קשה מאוד

"אותם חרדים ששרפו דגלים עשו את זה בפרטיות. הם פשוט התכנסו כמה חברה ושרפו דגלים" תגיד, אתה למדת בבית הספר "מערה גימל" בתקופת האבן? המושג בפומבי מדבר על ´רשות הכלל´, דהיינו בשטח שהוא מחוץ לדירה פרטית. אם האנשים האלה ´התכנסו´ בשדה פתוח או סתם ליד הבית - זה ´בפומבי´. התקשורת יכולה לסקר את הדברים האלה בלי שום בעיה. זה מותר ואף רצוי. "ואני מתערב איתך שאם המצלמה של הטלויזיה לא היתה מתערבת אז אתה ואני אפילו לא היינו יודעים על זה" אותו דבר נכון גם לגבי כלבוטק - אם המצלמה הנסתרת לא היתה חושפת את הפשעים, אף אחד לא היה יודע מהם. אתה בעצם מגן על פושעים. זה טיעון קלאסי של פושע: אם לא היו תופסים אותי, אף אחד לא היה יודע שפשעתי. שריפת דגל היא עבירה פלילית. פלילית! אתה יודע מה זה פלילי? ראית פעם שוטר או בית סוהר? זה פלילי.

ReD BuLl0

New member
לא טענתי אף פעם שזה לא פלילי

בס"ד אני נגד אותם האנשים שמבצעים פעולות כאלה כמו שריפת דגלים. לא יודע מאיפה הבאת את זה שאני בעד. גם אנשי כת הסטן עושים כל מיני טקסים מחוץ לבית. אז מה תקרא לזה טקסים פומביים??? לא! . אני לא חושב שלשרוף דגל זה דבר פלילי, ואי גם לא חושב שלשרוף מזוזה זה דבר פלילי. מה שאני כן חושב שמי שעושה את שני המעשים הללו פוגע ברגשותיהם של הרבה אנשים שהדברים הללו חשובים להם. ואתה פגעת בי בזה שזרקת את המזוזה לפח - הראת זילזול רב וכאילו ניפנפת את אמונתי לנגד כולם. אתה רוצה לזרוק את המזוזה שלך לפח- סבבה אין בעיה , זכותך המלאה. אבל אל תבוא אחרי כמה זמן לפורום ותגיד שזרקתי מזוזה בהתלהבות, כי זה פוגע באנשים אחרים- בדיוק כמו שפוגע באנשים אחרים ששורפים את דגל מדינתם. עכשיו---- תעזוב אותי בשקט ..

begone

New member
ממש תודה לך!

" גם אנשי כת הסטן עושים כל מיני טקסים מחוץ לבית. אז מה תקרא לזה טקסים פומביים???" כן! ושוב - כן! ופעם שלישית - כן! "אני לא חושב שלשרוף דגל זה דבר פלילי" דעתך לא רלוונטית. יש חוק כזה. "ואי גם לא חושב שלשרוף מזוזה זה דבר פלילי" דעתך לא רלוונטית. אין חוק כזה. "מה שאני כן חושב שמי שעושה את שני המעשים הללו פוגע ברגשותיהם של הרבה אנשים" גם להיפרד מבחורה באמצע רומן רומנטי - זה פוגע ברגשות. פגיעה ברגשות איננה עילה לשום דבר. "ואתה פגעת בי בזה שזרקת את המזוזה לפח" אז תבכה, ילד. תבכה. "הראת זילזול רב וכאילו ניפנפת את אמונתי לנגד כולם" הדגש הוא באמת על ה´כאילו´. זאת המזוזה שלי ואני אעשה בה מה שאני רוצה. ואתה יכול להמשיך לבכות עד מחר. "אל תבוא אחרי כמה זמן לפורום ותגיד שזרקתי מזוזה בהתלהבות, כי זה פוגע באנשים אחרים" שיתמודדו עם זה כמו אנשים מבוגרים. אל תתבכיין לי על פגיעה ברגשות. אם אתה רוצה לדבר על פגיעה ברגשות - אני יכול תמיד לומר שעצם קיומך פוגע ברגשותיי. ואני רוצה להרוס בתי כנסת כי קיומם של בתי כנסת פוגעים ברגשותיי. המונח ´פגיעה ברגשות´ הוא פשוט דמגוגיה טהורה.

begone

New member
זה מאוד מצחיק

אתה מביא השוואות מגוחכות, לא יודע מה ההבדל בין רשות הפרט לרשות הכלל, לא מבדיל בין פעולות לגיטימיות ובין פעולות עברייניות, מתהדר בדמגוגיה בסגנון ´פגיעה ברגשות´ שאין מאחוריה שום משמעות - ואחר כך טוען שאי אפשר לקיים איתי דיון. בדוק את עצמך לפני שאתה מדבר על אחרים. עולם המושגים שלך מאוד לא מדוייק, ההשוואות שלך דמגוגיות, הביסוס העובדתי שלך רעוע. אתה בורח מן הדיון, לא בגלל שאני מציק לך או מעליב אותך: אתה פשוט מנותק מן המציאות כפי שהיא. שלום ולהתראות.

Lee Anna

New member
BEGONE

"גם להיפרד מבחורה באמצע רומן רומנטי - זה פוגע ברגשות. פגיעה ברגשות איננה עילה לשום דבר" אתה צודק. אף אחד לא יתבע אותך אם תפרד מבחורה. לפעמים עדיף להיפרד- חוסר התאמה וכו. השאלה תמיד היא איך אתה נפרד מהבחורה. אם לאחר כחודש של רומן רומנטי יום אחד כשהיא מגיעה לדירה שלך היא מגלה שזרקת את כל הדברים שלה מהחלון ואתה לא פותח לה את הדלת כשהיא דופקת, ושכשהיא מטלפנת אלך אתה קורא לה כונפה מכוערת ומבהיר לה שתמיד יצאת איתה רק בשביל הסקס ושבעצם יש לך חברה שפשוט חוזרת עכשיו מחודשיים חופשה בחו"ל, אז… אז אתה בנאדם נורא. אתה לא חייב להאמין במה שאתה לא רוצה אבל קצת כבוד לציבור שדעותיו לא זהות לשלך לא יזיק (ואל תתחיל לבלבל על כפייה דתית ועל השתמטות מהצבא כי יש חרדים שכן משרתים בצבא ואם זה לא מספיק אז יש את כל הציבור הדתי-לאומי שמשרת- אפילו ביותר נכונות להקרבה מהציבור החילוני.)

begone

New member
מה עשיתי בדיוק?

"קצת כבוד לציבור שדעותיו לא זהות לשלך לא יזיק" הציבור החרדי חושב שאני כופר, שאני אישרף בגיהנום, שאני מכונת בשר, שאני חמורו של משיח, שאני תינוק שנשבה, שאני מופקר, שאני טריפה, שאני נבלה, שאני חוטא, שאני בור ועם הארץ. כבוד? לציבור הזה? לא בעוד אלף שנים. אגב, גם הציבור הדתי-לאומי חולה בכמה מחלות משיחיות חמורות, והפנאטיזם הדתי שלו (מעורבב בפטישיזם כלפי אדמה וקברים) הוביל אותנו למשבר השטחים. ראי מה קורה בחברון, זו רק דוגמה אחת קטנה.

אלי ו.

New member
שיפור ניכר! כל הכבוד!!

התאפקת ולא התיחסת לנאצים או לתורת הגזע. אתה רואה, כשאתה רוצה אתה יכול
דרך אגב, רוב הדתיים חושבים עליך (אם הם היו חושבים עליך) כעל תינוק שנשבה. אדם שזכות הבחירה ניטלה ממנו ולכן אינו אחראי הלכתית למעשיו.

גוססי

New member
כבר היינו בסרט הזה, לא?

וכמדומני הגענו למסקנה שגם הדתיים הם תינוקות שנשבו.

אלי ו.

New member
מה לא ברור?

עניתי לביגון שחושב שהחרדים שונאים אותו וכו´ שלא כצעקתה. הויכוח בנושא תינוק שנשבה אכן הסתיים בהסכמה. זה לא הנושא בשרשור הזה.

גוססי

New member
פשוט מאד:

אם כולם "תינוקות שנשבו" אזי הביטוי מאבד לחלוטין את משמעותו. גם בתקופת הוגהו המקורי - הרמב"ם, אם איני טועה - לא היה ליהודים המאמינים חופש בחירה ממש כשם שלא היה ליהודים שגודלו בידי גויים, וכך היה בכל הדורות.

תגובה יקריי...

סבבה - אל תאמין העיקר שתהיה שלם אם זה... ומלכתחילה אל תתקין מזוזה - לזרוק אותה זה כבר משהו אחר - כבד את אחיך בנאדם - כבד את סובביך את אמונתם... איש באמונתו יחיה...אחי גם אתה לא תרצה שיזלזלו בדברים חשובים לך כמו שאני לא רוצה וכמו שיהודי מאמין לא ירצה שיזלזו בדבר חשוב לו כמו המזוזה... אישית לי המזוזה לא מרעידה את הפיטמות בתכלס אבל לבנאדם אחר כן אז... אור ואהבה חברים...

begone

New member
תגובה לך

"ומלכתחילה אל תתקין מזוזה" לא התקנתי - זו היתה מזוזה שהתקינו לי בכניסה למשרד. וזאת למרות שכולנו שם חילונים גמורים. "איש באמונתו יחיה" המשפט המקורי הוא ´צדיק באמונתו יחיה´. לכן אין שום סיבה שאני אכבד סוחרי דת ציניים, רבנים מושחתים, פוליטיקאי-דת צבועים, נביאי שקר ואנשים המתפרנסים מרמייה במסווה של אמונה. "מאמין לא ירצה שיזלזו בדבר חשוב לו כמו המזוזה" חשוב? מזוזה? אם תיפצע בתאונת דרכים, המזוזה תרפא לך את הפצעים? אם תרצה לגמור תואר באוניברסיטה - המזוזה תעזור לך בבחינות? זה בולשיט. "אישית לי המזוזה לא מרעידה את הפיטמות בתכלס אבל לבנאדם אחר כן" הנאצים מאוד התרגשו כאשר הם דיברו על הפיהרר שלהם - אז תכבד גם אותם. אדרבא - תכבד גם את החרדים, שאומרים שאתה מכונת-בשר, כופר, תינוק שנשבה, גוי בור ועם הארץ......יורקים עליך ואתה אומר שזה גשם. הקם להשמיצץ השכם להשמיצו. החרדים רוצים מדינת הלכה? הם יקבלו קדחת ממני. ש"ס תצטער על היום שבו חשבה שהחילונים הם חבורה של רכיכות.

Hagai חגי

New member
זאת אומרת, לפי זה, מותר לי לשרוף

דגל באופן פרטי? (לא מבחינת החוק) נראה לי שהאיסור הוא לשרוף דגל גם באופן פרטי, כמו לקרוע שטר של 20 שקל (משום סמל המדינה) כך שמעתי.

begone

New member
כמובן שמותר

מותר לשרוף דגל באופן פרטי. בדיוק כפי שמותר לך להסתובב עירום בביתך, אבל לא להסתובב עירום ברחוב. ובדיוק כפי שמותר לך לקלל את את ראש הממשלה במקלחת, אבל לא בעיתון ´ידיעות אחרונות´.

the new L

New member
לדעתי

אם תשרוף דגל בביתך, ותספר אחר כך למישהו שיתלונן במשטרה, אתה תוכל לצאת זכאי בבית המשפט, פשוט מפני שזהו משפט בעל חוסר עניין ציבורי, כי עשית זאת בביתך, ואף אחד לא נפגע מזה

כמה הפגנות של זריקת מזוזת ראית?

מעבר לכך, מזוזה היא סמל יהודי נטו. הדגל הוא סמל יהודי וישראלי. זכותי לזרוק מזוזה בביתי, כמו שזכותו של חרדי לשרוף דגל בביתו. אני לא מעריך את שני המעשים, אבל זכותם.

למעלה