שאלה

ReD BuLl0

New member
שאלה

בס"ד האם יש הבדל בין מיעוט חילוני קיצוני שזורק מזוזה לפח, לבין מיעוט חרדי קיצוני ששורף את דגל ישראל??? להזכירכם שלשני הדברים יציינתי כאן יש ערך תרבותי והיסטורי, ושני הדברים מהוים לסמל כלשהו לחלק גדול ונרחב מהציבור בארץ. נ.ב השאלה מיועדת גם לדתיים וגם לחילונים.

גוססי

New member
תלוי

חילוני המשליך מזוזה לפח בפרהסיה וכצעד הפגנתי אינו שונה מאותו חרדי.

אלי ו.

New member
מסכים

מוסרית מדובר באנשים שבוחרים באקט הפגנתי שפוגע בסמלים שיקרים לאחרים בכדי להעביר מסר שהם מאמינים בו.

תשובה:

המזוזה היא סמל של היהדות. ---מי שזורק מזוזה לפח הוא בוודאי לא מאמין בדת היהודית דגל ישראל גם הוא מעין סמל של היהודים (בארץ ישראל). ---מי ששורף את דגל ישראל גם הוא כנראה לא מאמין בדת היהודית. מסקנה: חילוני קיצוני שזורק מזוזה לפח הוא לא מאמין ביהדות ולכן הוא לא נחשב יהודי. חרדי קיצוני ששורף את דגל ישראל סובל מפיצול חמור באישיות. אם אתם רואים אחד כזה, נא להפנות דחוף לטיפול תרופתי מלווה בזריקות.

begone

New member
אין גבול להבל האנושי

"חילוני קיצוני שזורק מזוזה לפח הוא לא מאמין ביהדות ולכן הוא לא נחשב יהודי" אינני חילוני קיצוני. אל תסווג אותי כקיצוני. אין לך שום זכות לקרוא לי ´קיצוני´ או לא קיצוני. ויש הבדל עצום בין היהדות ובין הדת היהודית. אלו לא מושגים חופפים: המזוזה היא אביזר דתי. לידיעתך: אף אחד לא הצליח לענות על השאלה ´מיהו יהודי´, וגם אתה לא תהיה מסוגל אף פעם לענות עליה.

תרגע ביגון

אני בסך הכל עניתי לשאלה של ReD BuLI0. מה אתה נלחץ? "אינני חילוני קיצוני. אל תסווג אותי כקיצוני. אין לך שום זכות לקרוא לי ´קיצוני´ או לא קיצוני." אני לא קראתי לך קיצוני אלא ReD BuLI0 אמר שמי שזורק מזוזה הוא חילוני קיצוני. תפנה את הטענות שלך אליו. גם אני לא מזמן זרקתי את המזוזה שלי, ואני לא מאמינה באלוהים או בשטויות שהדת הזאת מציעה. לכן התכוונתי אלי, שאם אני לא מאמינה ביהדות אני לא נחשבת בעיני עצמי יהודיה. זה אמנם לא משנה את מה שכתוב לי בתעודת הזהות, אבל בתוך תוכי, אני לא מרגישה חלק מהדת הזאת. "אף אחד לא הצליח לענות על השאלה ´מיהו יהודי´, וגם אתה לא תהיה מסוגל אף פעם לענות עליה." לא ניסיתי וזה גם לא מעניין אותי מי הוא יהודי אמיתי. אולי הניסוח שלי היה קצת מוגזם כשאמרתי- הוא לא נחשב יהודי. אבל מה הבעיה? בן אדם שלא מאמין ביהדות והוא עושה הכל הפוך ממה שכתוב, מה כל כך לחוץ לו להקרא יהודי?

begone

New member
יהדות והדת היהודית

המילה ´יהדות´ היא מופשטת לחלוטין. גם פרויד היה יהודי, ולא היה דתי בכלל. הדת היהודית היא דבר ממוסד יחסית, שבקוים כלליים יש לו כל מיני חוקי השתייכות. אבל אפשר וניתן להיות ´יהודי´ (למרות שזה מופשט לחלוטין) בלי להיות קשור בשום צורה לדת היהודית. זה העניין. "בן אדם שלא מאמין ביהדות והוא עושה הכל הפוך ממה שכתוב, מה כל כך לחוץ לו להקרא יהודי?" כי העולם (זוכרת את היטלר וכו´?) מתייחס אלי כמו אל יהודי, אז אין לי ברירה אלא להשלים עם המציאות המרה ולהסתגל אליה כדי לשרוד.

היהדות ואני

"אבל אפשר וניתן להיות ´יהודי´ (למרות שזה מופשט לחלוטין) בלי להיות קשור בשום צורה לדת היהודית. זה העניין." כנראה שזה עדיין מה שאני. ככשואלים אותי מה הדת שלי אני אומרת יהודייה. ככה גם כתוב לי בתעודת הזהות. "כי העולם (זוכרת את היטלר וכו´?) מתייחס אלי כמו אל יהודי, אז אין לי ברירה אלא להשלים עם המציאות המרה ולהסתגל אליה כדי לשרוד." בטח שאני זוכרת את היטלר, כל פעם שאני הולכת לסבתא שלי אני שומעת סיפורים עליו ועל מה שעשה. אני עדיין נקראת יהודייה וכמו שאתה בעצמך אמרת- מציאות מרה. להסתגל כדי לשרוד? לא ידעת בקשר לזה. אני בניסיון להתכחש. דווקא נחמד לי עם זה יותר מלנסות להסתגל...

begone

New member
היהדות ואת

"ככשואלים אותי מה הדת שלי אני אומרת יהודייה" את יכולה להגיד שאת לא דתייה. "ככה גם כתוב לי בתעודת הזהות" הסיפור הזה בוטל. אין יותר ´לאום´ (הרי הלאום הוא ישראלי!). "להסתגל כדי לשרוד? לא ידעת בקשר לזה" כל מדינת ישראל הוקמה בגלל שהבינו שהעולם מתייחס אלינו כמו אל יהודים, למרות שאנחנו לא מתייחסים לעצמנו בתור יהודים. גם אנשים שלא ידעו שהם יהודים גילו לפתע שהשלטונות רואים בהם כיהודים. "אני בניסיון להתכחש" המציאות מחייבת אותנו להתמודד איתה. התכחשות? מסוכן.

נו טוב---

הסיפור עם הדת בוטל בתעודת זהות, אבל אני עדיין לא שיניתי אותה, כך שלי עדיין כתוב יהודייה. אולי ההתכחשות מסוכנת, אבל ההשתעבדות לדת מסוכנת ומיותרת עוד יותר--לדעתי (שלא יתחילו להלחץ לי פה אנשים).

begone

New member
טוב - זה לא

"הסיפור עם הדת בוטל בתעודת זהות, אבל אני עדיין לא שיניתי אותה" אם תאבדי את תעודת הזהות או שתחליפי אותה בחדשה - תגלי לפתע שאין לך ´יהודי´ בתעודת הזהות. ובצדק! "אולי ההתכחשות מסוכנת, אבל ההשתעבדות לדת מסוכנת ומיותרת עוד יותר" אבל, יקירתי האלמונית - הדת גם היא התכחשות למציאות. הדת היא כלי נפלא להתחמק מן המציאות ולהמציא עולם בדיוני ומנותק.....

ביגון------------------------------

"הדת גם היא התכחשות למציאות. הדת היא כלי נפלא להתחמק מן המציאות ולהמציא עולם בדיוני ומנותק....." יש משהו בדבריך.....

begone

New member
מכיוון שאני זרקתי מזוזה - אשיב

"האם יש הבדל בין מיעוט חילוני קיצוני שזורק מזוזה לפח, לבין מיעוט חרדי קיצוני ששורף את דגל ישראל???" כן - והנה ההבדל המרכזי: שריפת דגל בפומבי היא עבירה פלילית. עוד הבדל - זריקת המזוזה היתה באופן פרטי לחלוטין, במסגרת המשרד הפרטי שלי, ולא באופן פומבי. אף אחד לא ראה אותי עושה את זה.

naftalyb2

New member
היהודים לא צריכים שום סמל ליהדותם

בוודאי לא מזוזה . וכל מי שזורק מזוזה. הוא יהודי יותר מכל יהודי אחר

Weird Eyal

New member
עכשיו תורי

מזוזה זה משהו דתי בלבד יש הרבה ישראלים שלא משתייכים לדת היהודית ואין להם מזוזה אבל עדיין מרגישים ישראלים ולא ישרפו דגל בחיים אז כן יש הבדל גדול הדגל מייצג את מדינת ישראל ולא את הדת היהודית אומנם כאן זאת מדינת דת אבל עדיין הדגל ה של המדינה בלבד אז אותו חרדי שישרוף דגל מנסה לומר בעצם "אני לא מאמין בעצם קיומה של מדינת ישראל(שמאכילה אותי ומלבישה אותי ושומרת עלי ומאפשרת לי לחגוג את חגי ולכפות על אחרים את חגי ומנהגיי)" חרדי שיעשרוף דגל הוא מפגר כי בזכות המדינה הזאת הוא יכול להיות פרזיט כמו שהוא מצד שני אם שמאלן קיצוני או ערבי או כל אחד אחר שורף את הדגל זה כדיי לומר "וואללה זאת לא המדינה שלי ואני לא רוצה ממנה כלום"

ReD BuLl0

New member
אין הבדל כי לא עשית את זה בפרטיות

בס"ד כי אחרי שזרקת את המזוזה שיתפת את כל חברי הפורום במעשיך. ולכן זה נחשב עניין פומבי לפחות בפורום שמבקרים בו עשרות אנשים. דבר אחר: המיעוט החרדי ששורף את דגל ישראל גם הוא עושה בפרטיות עם חברי קהילתו, אבל הבעיה היא שצלמי ערוץ 2 באים ומצלמים והופכים את זה לעניין פומבי.

Weird Eyal

New member
אוייש המסכנים

כשהם רוצים להעיף את התקשורת מהשכונות שלהם הם יודעים טוב מאוד אייך לעשות את זה אז אל תבלבל לי את הביצים!!! הם רוצים שכולם יראו אייך הם שורפים דגלים וזורקים אבנים הם חושבים שככה הם יוצאים גברים הם שוכחים שהם משתינים על מי שמאכיל אותם מחרבנים על מי שמאכיל את הילדים שלהם יורקים על מי שמלביש אותם אם רק היה שכל לראשיי הממשלות במדינה הזאת אז מזמן זה היה נפסק הטירוף הזה

naftalyb2

New member
חרדי ששורף דגל של מדינה

זה בגלל שיש לו מזוזה בבית. וכל אלה שיש להם מזוזות הם אינם אחראים למעשיהם ראו הוזהרתם!

ReD BuLl0

New member
זה לא משנה...

בס"ד אני בטוח שאף אחד מחסידי נטורי קרטא לא בא לכתבי ערוץ 2 ואמר להם "תבואו אלינו לשכונה ביום העצמאות אנחנו רוצים לשרוף דגלים". עצם העובדה הכתבי העיתונות והטלויזיה באו מעצמם זאת לא אשמתם של החרדים.

begone

New member
תפעיל קצת את השכל

התקשורת היא נשמת אפה של כל דמוקרטיה. כל מי שמתנגד לנוכחות התקשורת - רוצה דיקטטורה. ומדיקטטורה יש רק צרות. להזכירך - גם הנאצים לא רצו שהתקשורת תסקר את אושוויץ. והם הצליחו. (כן - שוב שואה. מצטער, זו המציאות).

למעלה