שאלה:

SigalFJewelry

New member
שאלה:

יש לי לקוחה סינית שכבר קנתה אצלי כמה פעמים. יש לה אתר בו היא מציגה עבודות שלי ושל אומנים אחרים ומוכרת אותם רק בסין.

אתמול היא בצעה רכישה דרך פייפאל בלבד, ללא ששלחתי לה הודעת תשלום וכמובן - לא דרך אטסי.
מסתבר שצריך רק את כתובת המייל שלך ואז אין בעיה לשלוח תשלום.

אני יודעת שזה בעייתי ועל פי החוקים של אטסי זה אסור, אבל זה ניחא... מה שמדאיג אותי זה האם זה מספיק בטוח או שהיא יכולה לעשות דיספיוט על החיוב? לא יודעת למה אבל זה מרגיש לי לא בטוח...

אמנם חסכתי את העמלה של אטסי אבל אמרתי לה שלהבא אני מבקשת שהקניה תהיה רק דרך אטסי.

אשמח לשמוע תובנות...
תודה

RolyzCreations

New member
לדעתי כל עוד היא שילמה בפייפאל

היא יכולה לפתוח דיספיוט
אבל תתקשרי לפייפאל ותבררי.

SigalFJewelry

New member
תודה רולי, אני מקווה שיש לזה limit

ואי אפשר לעשות דיספיוט מתי שבא...
בכל אופן, על פניו אין סיבה שתעשה דיספיוט, אני סתם רוצה להרגיש בטוחה...
כל העסקאות שעשיתי איתה עד כה (משהו כמו 5 דרך אטסי) היא היתה בסדר.

mbfjewelry

New member
אשמח להסבר-מה זאת אומרת שלקוחה עושה דיספיוט

על חיוב ?

SigalFJewelry

New member
הלקוחה יכולה להתכחש לעסקה בטענה שלא קבלה

את המוצר, או שלא בצעה את העסקה.
dispute זה בעצם התנגדות לחיוב...

במרבית המקרים המוכר נשאר בלי הפריט ובלי הכסף....
אני לא חושבת שיש מה לעשות נגד זה מלבד להציג מסמכים המאמתים את הרכישה ואת קבלת הפריט ע"י הלקוח (זאת אחת הסיבות שאני שולחת תמיד ברשום) - אבל לא תמיד זה עוזר.

mbfjewelry

New member
אבל במקרה שלך אפרת,הלקוחה קנתה ממך כבר

כמה פעמים אז למה שהיא תרצה לעקוץ אותך .נכון שהכל אפשרי אבל אם לא ניתן קרדיט ללקוחות חוזרים אז נהיה בבעיה .אני מקווה שהכל יהיה בסדר עבורך

SigalFJewelry

New member
זו לקוחה סינית מפולפלת

ולא ממש תמימה. גם - מהפעם הראשונה רצתה לשלם לי דרך פייפאל ישירות ולא הסכמתי.
היא כל קניה שואלת אותי אם אפשר לשלם ישירות דרך פייפאל ללא התיווך של אטסי, ולמרות שכל פעם התשובה זהה - הפעם היא הפתיעה אותי ופעלה על דעת עצמה....

נכון, בתור לקוחה חוזרת היא הוכיחה את עצמה... אבל משום מה אני לא לגמרי שקטה איתה...

ואגב, אני סיגל (לא אפרת)...

RolyzCreations

New member
את יכולה להחזיר לה את הכסף ולהמשיך להתעקש

שתקנה דרך אטסי
ממש לא ברור לי למה לקוח ירצה לקנות שלא דרך אטסי, הרי הוא לא משלם עמלות..
לכן זה חשוד בעייני, גם אם היא היתה לקוחה טובה עד כה.

SigalFJewelry

New member
זה בדיוק העניין רולי!

וזה שכל פעם היא מתעקשת לשכנע אותי מחדש, זה חשוד בעיני.

חשבתי להתעקש איתה אבל בסוף החלטתי שלא.
מקסימום הלכו 124$...
מצד שני, אולי אני באמת עושה דרמה על לא מאום...

SigalFJewelry

New member
לא שאלתי אותה, אמרתי לה שאני מבקשת שהרכישה

הבאה תעשה דרך אטסי. היא מצידה השיבה שהיא חשבה שהיא חוסכת לי את העמלה באטסי ושזה לטובתי...

הלקוחה צודקת ורוצה בטבתך - מה נסגר איתך?

את בכוח רוצה לשלם לאטצי עמלה על לקוחה שאיתך כבר במגע ישירות? למה??
כמו שציינו הם יכולים רק לגרוע לך, לא להועיל. אין שום יתרון לבצוע דרך אטצי אלא להיפך.
אני עם לקוחות קבועים ישר עובר לתשלום ישיר ב-PP ומבחנתי יכול גם לתת להם מחיר מעט טוב יותר.
חלים אותם כללים כמו כל תשלום ב-PP אין הבדל.

SigalFJewelry

New member
אתה עושה את זה באופן קבוע ומעולם

לא היו לך בעיות?

מה נסגר איתי???? אני מניחה שאין כבעל ניסיון במקרה שלך, אבל במקרה שלי השאלה היתה מחוסר ניסיון.
אני מוכרת תכשיטים יחסית יקרים ורוצה להיות בטוחה שהדרך בה נעשתה העסקה לא תפגע בי.
ממש אין צורך להשתמש בשפה הזו...

ובכל זאת, המסר עבר loud and clear.
תודה (ולא בציניות!).

קבלי זאת בהתלוצצות

אין ב"נימת דברי" בכדי לפגוע בך, ומצטער אם מאוחר מדי ופגעתי, ברצינות.
לי מעולם לא היו בעיות.

היה חשוב לי להדגיש שאטצי לא מגינים עלינו בשום צורה בפני הונאות, ואין שום פסול לעבוד מול הלקוחה ישירות בפאיפאל. זה בדיוק אותו דבר כאילו רכשה באטצי מבחינת ההגנה שלך בפאיפאל, רק ללא העמלה של אטצי.
כמובן שאם לקוח פונה אליך מראש ומבקש לסגור עניינים מחוץ לאטצי זה פסול מבחינת החוקים שלהם וחושף אותך לבעיתיות (הסיכוי שיקרה מזה משהו מאוד נמוך אבל קיים).
אבל כאן כבר מדובר על לקוחה שעשתה איתך מספר עסקאות, אין שום סיבה שלא תעברו למיילים ותשלום ישיר, שוב היא רק רוצה בטובתך וכדי לנצל זאת.
אם יש לך עוד לקוחות קבועים שאת בקשר טוב איתם גם הייתי מציע לפנות אליהם בעניין.
המטרה של כולנו בסופו של דבר היא להרוויח כדי שנוכל להמשיך לעשות את מה שאנחנו אוהבים

SigalFJewelry

New member
אני בהחלט אחשוב על זה, עכשיו כשאני

יודעת שזה מקובל ....

חוץ מזה, תודה...
אני בגיל שכבר מזמן הפסקתי להעלב, מודה שהכעיס אותי קצת "הטון" של הנאמר... אבל זה חלק מהתקשורת הלא ישירה ... לפעמים מפרשים משהו שלא כפי כוונת המשורר...בכל אופן, עבר ונשכח!

תודה :)

crit

New member
זו אולי לקוחה מפולפלת אבל אטסי לא

מהווה שום גורם המגן עלינו כמוכרים - הכסף נמצא בפייפאל, אם קנתה דרך אטסי או ישירות העבירה הכסף לחשבון הפייפאל שלך.
במקרה שהלקוחה לא קיבלה המוצר - תיפנה לפייפאל שיחזירו לה הכסף מחשבונך - אטסי לא יכולים לעזור לך, רק להוות גורם חוקר נוסף ומקום להשאיר לך פידבק שלילי.
תבקש למשוך הכסף חזרה - תיפנה לפייפאל ואלה יפנו אליך לברור - אטסי לא יכולים לעזור לך או להוות "מגן".
אטסי, למיטב הבנתי ונסיוני, הוא אתר קניות ומכירות שחוץ מלסגור לך את החנות ולהוריד קופון על המכירות/קניות שלנו לא יכול לעזור אם מישהו מנסה לרמות אותך.
כך שלמעשה, אלא אם היא ממציאה עוקץ מסוג שעוד לא שמענו עליו, היא חוסכת לך את הקופון שאטסי גוזר...

SigalFJewelry

New member
הכל נכון וידוע. ובכל זאת,

משהו אחד יעדיף לעשות את העסקאות ישירות דרך פייפאל (ראי תגובתו של ספגטי מונסטר) ומשהו אחר יעדיף דרך אטסי.
יכול להיות שכלכלית זה הרבה יותר משתלם למכור רק דרך פייפאל ומעבר לכך, אני באמת חוסכת לעצמי את ההתמודדות עם נושא הפידבקים וכו', אבל בחרתי למכור את התכשיטים שלי באטסי וזאת הפלטפורמה אתה אני רוצה לפעול.

השאלה נשאלה כי מעולם לא נתקלתי בסוג כזה של עסקאות (שמשהו משלם לך ישירות מבלי ששלחת הודעת תשלום) ורציתי לדעת שזה תופס ושלא תהיינה בעיות בדיעבד.

תודה על התגובה :)

crit

New member
זה כבר תלוי בסדר העדיפויות שלך...

להרויח יותר (עם אותה רמת סיכון) או להישאר נאמנה לפלטפורמות :)
או כמו שנאמר לך למעלה: "מה נסגר איתך?"
בהצלחה

למעלה