שאלה

on and on

New member
שאלה

איך באה לידי ביטוי היציאה בשאלה שלכם?
האם אתם מחשיבים את עצמכם לחילונים (לא מקיימים את רוב מצוות)? או לאתאיסטים (לא מאמינים בכלל)?

להשתמש במילה "או"

בין שתי אפשרויות שאינן סותרות, יוצר שאלה שאין לה שום תשובה אפשרית (ע"ע האם אנחנו אנושיים או רקדנים).

אם אתה עצמך מגדיר חילוניות כפרקטיקה (אי קיום מצוות) ואתאיזם כתפיסת עולם (חוסר אמונה בקיומו של אלוהים), אין שום סתירה בין השנים.

on and on

New member
נכון

השאלה שלי הייתה "איך באה לידי ביטוי היציאה בשאלה שלכם?" מבחינת אמונה כמובן. השאלות שבאות אחריה הן כדי להבהיר את הכוונה שלי, ומשאירות מקום פתוח לענות ולנמק...
אשמח לשמוע את תשובתך

babylon_a1

New member

הלנצח

New member
באמת לא הבנתי מה אתה רוצה מהחיים שלו

ואני לא בטוח שאתה צודק שהשימוש במלה או במקרה זה הוא שגיאה.
אולי היה יותר מדויק אם היה כותב האם אתם רק חילונים או גם אתאיסטים.

Pastafarian

New member
מזכיר לי את זה:

A logician's wife is having a baby. The doctor immediately hands the newborn to the dad.
His wife asks impatiently: "So, is it a boy or a girl" ?
The logician replies: "yes".

Sonic hedgehog

New member
תהיה

למה כשאנשים מדברים על דרקונים או פיית השיניים או כל דבר בלתי סביר אחר בעני אנשים רציונלים הם לא אומרים שהם אגנוסטיים? למה המילה הזו עולה רק בהקשר של אלוהים? למה כל דבר אחר שאין לו הוכחה והוא לא ממש סביר אנשים לא טורחים להכניס דיסקליימר של ״ אנחנו לא יכולים להוכיח שאין אז קיים סיכוי קלוש שכן״?

אם חושבים על זה

יכול להיות שאת צודקת.

אני רק לאחרונה מצאתי את המושג הזה בויקיפדיה [מפורום אחר] והוא התייחס בעיקר לקטע האלוהי ופחות לעניין המופשט.

אני לא מאמין "באלוהי הדתות" אבל אני לא שולל שיש לו אי שם יצור "אלוהי" שגרם ליצירת העולם [בלבד] ולאחר שנתקלתי במושג הזה ידעתי סוף סוף איך להגדיר את עצמי מבחינה אמונית.

מזכיר לי את הקטע בהארי פוטר

שהרמיוני אומרת לאבא של לונה, אתה לא יכול להאמין במשהו עד שלא יפריכו אותו ... (טוב, התרגום שלי לא הכי, אבל אין לי עותק בעיברית)

הלנצח

New member
כי בכל זאת היקום מעורר אי אלו שאלות

ואלוהים פילוסופי הוא משהו שאני לא בטוח שניתן לשלול אותו באותה וודאות כמו מפלצת הספגטי.

naf86

New member
אני מי שאני

אם אני חוגג חנוכה, זה בשביל המנהג/אווירה/תרבות.
אני שולח את הילדים לבי"ס יהודי בשביל שיקבלו קצת חינוך ומושגים יהודיים.
האם אני חילוני? אפשר להגיד שכן. האם אני אתאיסט? אפשר גם להגיד שכן.אז וואטאבר.

damtiela

New member
נשמע יותר בכיוון של cultural jew

פחות אמונה, יותר תרבות ומסורת.

למעלה