שאלה

unexotic

New member
שאלה

היי אני רוצה להתחיל לעשות אימון אירובי של 20 דקות בערך, אבל כבר התבלבלתי לגמרי.. צריך לעשות מתיחות או חימום לפני? וצריך לעשות מתיחות גם אחרי? בקיצור תסבירו לי את כל העניין הזה :)

חימום לפני, מתיחות מתי שרוצים

עד כמה שאני יודעת.
עושים חימום לפני האימון - כמה דקות להזיז קצת את השרירים שאת הולכת להפעיל באימון.
מתיחות - הן חשובות כי גוף גמיש פחות ייפצע, אבל לא כל כך חשוב מתי עושים אותן. לפני אירובי, אחרי, בבית, מתי שבא (הסתייגות קטנה - אמרו לי שלא כדאי לפני אימון כוח)

הצעות לאיך נמתחים ואיך מתחממים תוכלי למצוא בשפע באינטרנט

unexotic

New member
תודה רבה על התשובות! עזרתן המון! ועוד משהו

זה יפגע בי באיזושהי צורה אם עשיתי אימון אחרי שלא אכלתי כלום כל היום?
זה לא אנורקסיה או משהו חס וחלילה, פשוט שמו לי גשר ואפילו יוגורט כואב לי לאכול..

מור שלז

New member
אויש - תרגישי טוב

אני לא חושבת שבאופן חד פעמי זה פוגע, אבל לא מומלץ להתאמן על כאב.

בנןסף כדאי לזכור שהאפקט האימוני מתקבל מהמכלול של: הרס ובנייה מחדש. אימון הורס רקמות (בעיקר שריר) והבנייה מחדש בצורה חזקה יותר מתרחשת בהתאוששות - מנוחה ותזונה.

ללא אכילה לאחר האימון לא תשיגי את האפקט האימוני.

הנה כתבה טובה בנושא:
http://www.yaeldror.co.il/?pageId=4869

נסי שוקולד

אפשר למצוץ אותו והוא מרגיע את הכאב. כמובן לא בתור תחליף-ארוחה רגיל, אבל מידי פעם כשמחזקים את הגשר...

מור שלז

New member
ברוכה הבאה

ננסה לעשות קצת סדר, למרות שלפחות נושא המתיחות שנוי במחלוקת...

חימום עושים לפני הפעילות. מטרתו להכין את הגוף ואת השרירים לפעילות עצמה.

מתיחות - כאן כבר אין אמת אחת. יש שטוענים שמתיחות זה מיותר ויכול אפילו לגרום לפציעה ויש שישבעו שהמתיחות הן מה ששומר עליהם מפציעה. ויש מחקרים שתומכים בגישה אחת ואחרים שתומכים בגישה שניה.
מה שחשוב אם החלטת לעשות מתיחות זה לזכור שמתיחות עושים על גוף חם. אפשר בסוף אימון, או בתחילת האימון אבל *אחרי* החימום, או אפילו אימון מתיחות ייעודי (עם חימום ספציפי)

ותוספות

חימום- נהוג לעשות הנעה של המפרקים (סיבובי ידיים, כתפיים, ירכיים, ברכיים, כפות רגליים, גו), והתחלה של הפעילות אותה עומדים לבצע בעצימות נמוכה.
מתיחות אחרי אימון מטרתן להחזיר את השרירים לאורכם ההתחלתי מכיוון שלפעילות אירובית (ריצה, אופניים, משחקי כדור וכד') נטיה להיעשות כשהשרירים במצב מקוצר. שרירים מקוצרים עשויים לשנות את מנח האיברים ( בייחוד האגן) ולגרום לבעיות שונות.
סיבה נוספת שעושים את המתיחות אחרי הפעילות היא שאז זרימת הדם וההזנה של השריר טובים יותר והסיכוי לפגיעה כתוצאה ממתיחה לא מבוקרת פוחת.
כמו שמור כתבה- האם מתיחות מונעות פציעות או לא זה שנוי במחלוקת.
מתיחות שמתטרתן הארכה והגמשה רצוי לבצע כאימון נפרד ובהשגחה.
כמו בכל דבר גם פה יש חלוקה- יש מתיחות סטטיות, יש דינאמיות ויש בליסטיות.
לכל סוג יש מטרות אחרות.
כמו בכל דבר- גם פה הדרכה אינדיבידואלית לא יכולה להזיק...

למעלה