שאלה..

יפתח13

New member
שאלה..

האם לדעתכם מדינה יכולה להיות באותו זמן גם דמוקרטית והוגנת כלפי כל אזרחיה וגם ציונית? תנו לי להסביר את עצמי... מדינת ישראל היא מדינה ציונית נכון? כלומר מי שהוא יהודי ציוני הוא "אזרח כבוד" בארץ ויש לו את כל הזכויות. ישראל מתיימרת להיות מדינה הוגנת כלפי כל אזרחיה, אבל הערבים הבדואים והדרוזים יכולים להרגיש שווים אם כל הזמן מזכירים שאנחנו מדינה ציונית? סתכלו על ההמנון, "ארץ ציון ירושלים" "נפש יהודית" איך ערבי מוסלמי או נוצרי יכולים לשיר את ההמנון? הרי בכל זאת הם חלק מהארץ לא? איך הם יכולים להצדיע לדגל כאשר הוא לא מסמל להם כלום? שאלה לחשוב עליה...

יפתח..

התקווה היא המנון היהודים. המיעוטים בארץ (או לפחות רובם) הם בעלי זהות דתית או לאומית שונה (למשל,רוב ערביי ישראל הכריזו בגלוי שהם מרגישים שייכים לעם וללאום הפלסטיני...) התקווה אולי יפה לעם היהודי כשלעצמו-אבל רק לידע הכללי שלך-לא רק אותך זה מטריד-וכבר היו כאן ובכלל בארץ הרבה דיונים בקשר להחלפת ההמנון הלאומי שלנו... ואגב-אני מאמינה שירושליים שייכת לציון,אבל שבהחלט ניתן להפוך אותה לעיר בינלאומית (ולדעתי גם פטורה ממס-כמו באילת) שמשותפת לכל הדתות (שזה כמעט וחזון אחרית הימים במצב הנוכחי...) טלטול

Deathatred

New member
האם ראית שהמוסלמים

תושבי צרפת וכל המהרגים ממהמגרב דורשים לשנות את ההמנון הצרפתי ואת הדגל? האם מוסלמי ויהודי בריטניה דורשים ממנה להסיר את הצלב שבדגל?

DRYICE

New member
ההמנון הצרפתי מאוד לוחמני

קורא לאנשי לבוא ולהלחם, האם פאצפיסטים יכולים להזדהות עם ההמנון? לא סביר, אני אישית חושב שיש לנו המנון רע מהרבה סיבות, אני חושב שהבעיה העיקרית בהמנו הוא דווקא שהוא דכאוני מדיי ותבוסתני מדיי, אבל המנון זה לא דבר שנוהגים לשנות, ואני שר את ההמנון בגאווה על אף שלו אני הייתי בוחר את ההמנוו הוא היה מאוד שונה. אין בעיה להיות ציונים ועדיי לתת לכל האזרחים שוויון זכויות מלא! ציונות מתבטאת בעיקר בקיבוץ הגלויות, וזה מדבר על חוקי הגירה ואין בינם לבין שוויון זכויות לאזרחים דבר וחצי דבר.

Roobie

New member
../images/Emo45.gif

ובנוסף לכך, מי שראה את טקס הפתיחה האחרון של המכביה (בטקס הקודם היה משהו אחר שהעסיק את כולנו...) יכול היה לראות את המשלחת של יהודי טורקיה מניפה בגאווה את הדגל הטורקי עם הסהר האיסלאמי, ואת המשלחת של יהודי שווייץ מניפה בגאווה את הדגל השווייצרי עם הצלב הנוצרי. אפשר לחיות כמיעוט ועדיין לקבל זכויות. אמנם בישראל האזרחים הערביים עדיין מקופחים, אך לא הציונות היא מה שצריך להתבטל על מנת לדאוג להם.

למעלה