שאלה

קאליופי

New member
שאלה

למה מוסיקת רוק כבד ומטאל נקראת "מוזיקת השטן"? הסיברו והביאו דוגמאות לשירים ומילותיהם.... תודה...

אני שיעורי בית לא עושה כבר 15 שנה

תשובה כללית: משום שהרבה להקות מאטל משתמשות בדימויים נוצריים הקשורים לשטן וגהינום, נכון שלא כולם, אבל מספיק בשביל שהשם ידבק לסגנון המוסקלי. חוצמזה זאת המצאה של שמרנים אמריקנים מפגרים שלא מבנים את המוסיקה, וילדים שמתלהבים מהשירים בלי להבין את התוכן.

LadyG

New member
הסבירו...והביאו דוגמאות

סחתין. גם אני לא מכינה שיעורי בית כבר אי אלו שנים (הייתי מתה להגיד 15) אבל הסבירו והביאו דוגמאות??? נובמת

lady G

זה לא מזכיר את שני הזקנים בחבובות...

ganooov

New member
אז ככה: ../images/Emo13.gif

א. אני חושב שפורום "רוק ומטאל" הוא מקום מתאים יותר. ב. מכיוון שכבר התחילו לענות, אז אני אגיד עוד משהו: הגיטרות הכבדות לא עושות לך קישור לשטן? ואתה יודע שיש במטאל המון דברים "דתיים" - לך תחשוב על זה.

godsdice

New member
הדוגמא הכי מפורסמת

Suicide Solution של אוזי. אני אתן בקצרה את הסיפור, ומי שרוצה לקרוא אפשר פה. השיר נכתב על Bon Scott הסולן הראשון של ac/dc שמת מאלכהול. והשיר בא להגיד שאלכהול יכול להיות נוזל רצחני. ב84 נער בן 19 התאבד בעוד הוא שומע את השיר של אוזי Suicide Solution. ואז התחילו הפרשניות למילים, התביעות, המסרים שהיו מוחבאים בשיר...וכולי. ל-Judas Priest היתה תביעה דומה, בגלל התאבדות של נער.

ganooov

New member
זה מזכיר לי את הסיפורים על ../images/Emo13.gif

השיר "יום ראשון עצוב".

הביטוי מוסיקת השטן

הביטוי מוסיקת השטן לקוח מכינוי של שמרנים אמריקאים בשנות החמישים לרוק אנד רול, של אלביס פרסלי, צ´אק ברי ודומיהם, הם קראו למוסיקה זו כך, משום שהרוק במקורו בנוי על מקצבים של שחורים בארה"ב (בלוז סייונג ורית´ם אנד בלוז) ואותם שמרנים ראו במקצבים "השחורים" סימן ל"שטניות" במסיתה את הנוער הלבן והטוב מדרך הישר. עם השנים הפך הרוק אנד רול, לחלק לגיטימי מהממסד האמרקאי, והכינוי "מוסיקת השטן" לא התאים לו יותר, וגם השימוש בו חדל להתיחס לרוק אנד רול "פרופר", מה שנשאר בתוך ההגדרה הם הלהקות שלא הצליחו להכנס לממסד, איירון מידון, בלק סאבת´, קייס ודומיהן, ולאחר מכן כל ז´אנר המאטל קיבל את הכינוי הטיפשי הזה. להקות מטאל רבות אימצו את השטניות שהודבקה להן ממילא והלכו על גוון גותי שחור למוסיקה שלהן. הן עטיפות התקליטים והן מילות השירים של להקות אלה מלאות בדימויים שטניים, ומראה אירופאי גותי של ימי הביניים. קבוצות גדולות של ילדים המכנים את עצמם "כת השטן", אימצו את המוסיקה הטיפשית הזו יחד עם הרעיונות הילדותיים שלהם, ובכך חיזקו את הדימוי השטני של המוסיקה

Jam Head

New member
הא..... מסכים חלקית.....

קודם כל " מוסיקת השטן " זה סתם המצאה טיפשית של החברה בעיקר על להקות המטאל של היום - אף פעם לא שמעתי שמישהו אמר על אלוויס כאלה דברים.... חחח משעשע... בכל אופן אם היית שומעת פעם מטאל כבד כגון בלאק מטאל או ד´ת מטאל היית רואה שיש הרבה להקות שמשתמשות בליריקה כבדה שמדברת בעיקר על מוות וסוגי מוות שונים , זה נקרא אומנות ויש קהל מעריצים גדול שאוהב את המוסיקה הזאת. הקטע של כת השטן.. לשרוף חתולים ולהקריב בתולות זה סתם זיוני שכל דתיים חסרי בסיס וכל מיני שטויות של אנשים שמנסים לקטרג ולהשמיץ.

אמרו גם אמרו

אפילו על הביטלס אמרו דברים כאלה, ולא רק בארץ, החברה תמיד מפחד ממה שלא מוכר, והמטאל כמו הרוק בשנות החמישים נראה לא מוכר ועל כן מידיית הוא הופך למשהו שטני ומסוכן.

godsdice

New member
האמת, התחילו את זה Black Sabbath

ולד זפלין Black Sabbath - "it was their satanic overtones that got them in hot water with conservative organizations and parent groups. Although many of the members were staunch Catholics, the Church of Satan embraced Sabbath´s music and the band themselves were labeled Satanists." זפלין אני חושב שזה ג´ימי פייג (וגם רוברט פלאנט) התעניינו בכשפים, מיסטיקה ומיתולוגיה.

למעלה