שאלה...

LittleBigGirl

New member
שאלה...

מישהו יכול לספר לי קצת על המיונים של הצבא? ראיונות ומבחנים וכדומה... עוד שאלה- עד כמה משפיעים ציוני הבגרות על הקבלה לעתודה? לי יש בעיה עם הציון בלשון (70) ועם הציון במתמטיקה שכנראה יעמוד על 70 או 75, בלי הבונוס שארבע יח"ל מקבלים. כל שאר הציונים שלי מעולים, אבל אני בכל זאת חוששת. מישהו יודע עם יש התחשבות בציון בלשון אם לא נולדתי בארץ?

Acrios

New member
אל תדאגי

הקבלה תלוייה בבגרויות אך לא רק בהן אלא גם במבדקים של הצבא ובציון הפסיכומטרי... חוצמזה לשון זה כולה יחידה אחת...וחוצ-חוצמזה תמיד תהיי אופטימית - לחיים טובים וורודים יותר

eitan007

New member
יש לך זמן...

יש מבדקי קצונה שנקראים בקיצור "קינן שפי". שהם בוקים את כישורייך החברתיים + אישיותך באופן כללי. לשון זה יחידה אחת ואין לו כמעט שום השפעה על הממוצע הסופי. אם למשל יהיה לך עכשיו ממוצע סופי של 103, תחשבי שאם היה לך 100 בלשון, היה לך 104. יחי ההבדל הקטן. ואין שום טובות הנאה לילידי הגולה. אבל בכל זאת, כמה שנים את בארץ ?(אולי בכל זאת מגיע לך משהו).

La Bamba

New member
בקשר לבגרות בלשון...

אין הקלות לאנשים שנמצאים 12 שנים בארץ... מצטער להרוס, אבל אלה העובדות. אני יודע שלנו בבית-הספר הייתה איזו ´כיתת עולים´ והם היו זכאים לבחינות אחרות או הקלות כלשהן בלשון, תנ"ך והיסטוריה. אבל זה לאנשים שלא נמצאים הרבה זמן בארץ.

eitan007

New member
דרך אגב, גם אליעזר בן יהודה ואברהם

אבן שושן, לא נולדו בארץ. האם משרד החינוך היה נותן להם הקלות ? מסופקני.

למעלה