שאלה?

שאלה?

אין לי מושג איפה אני צריכה לשאול את השאלה הזו, אבל אשמח אם תכוונו אותי אם זה לא אתם.

אתמול בשעות הצהריים אני ומכר שכבנו על הקרקע והבטנו לשמיים, וכמובן שראינו את הירח, פתאום אנחנו שמים לב שהוא זז.. דיי מהר האמת...ואז הוא נעלם ואז אחרי כמה דקות חזר למקוו בו הבחנו בו ואז שוב,זז במסלולו רק לאט יותר...[או שזה היה אפקט הרוח] היות ואני לא ממש מבינה וכן גם מכרי, רציתי לשאול מה,פתאום הירח זז?
אני יודעת שהוא סובב אותנו ,אבל האם אנחנו אמורים להראות זאת ?
וכל עניינן הירח,למה אתמול החצות הרגשתי כאילו הירח התקרב לכדו"א ושינה צבעו לצהוב? קרינת השמש?

נו, שאלות קיטבג אבל ויקפדיה לא ענתה לי.
אשמח לתשובתכם, תודה :)

deathcaster

New member
אולי עישנתם משהו?

BigBadWolf

Member
את תנועת הירח ניתן לראות, אבל לא בזמנים קצרים

לירח לקוח חודש לנוע סביב כדור הארץ, על זה מבוסס לוח השנה העברי. תנועה הרבה יותר מהירה היא זו של סיבוב כדור הארץ סביב עצמו שלוקח יממה ואז נראה כאילו הירח זורח, נע מצד אחד של השמיים על לצד אחר ולבסוף שוקע.
כל תנועה אחרת של הירח שתראי היא אשליה אופטית. לדוגמה, כפי שבו חורין ציין יכולה להיות אשליה אופטית כתוצאה מתנועת העננים. אשליה נוספת שראית היא זו של הירח המתקרב והמצהיב שנובעת מקרבה לקרקע - ככל שהירח יותר קרוב לקרקע כך הוא נראה יותר גדול וצהוב (וכמובן שהצבע יכול להיות מושפע גם מעננות וזיהומים באטמוספרה).

כל האור שאנו רואים מהירח מקורו בשמש. אור השמש פוגע בירח ומוחזר לכדור הארץ - אחרת לא היינו רואים אותו ולכן גם נראה שהירח נעלם ומופיע במהלך החודש (כתוצאה מהזווית בה האור מגיע מהשמש לירח יחסית לכדור הארץ).

sani1000

New member
בהקשר לזה- היה פעם איזה סרט...

שתיאר תקופה שבה חשבו שכדור הארץ הולך להיחרב, אני חושבת שזה היה בעקבות שביט שהתקרב אל כדור הארץ יותר מידי- זה אכן היה בעקבות זה?

למעלה