שאלה

שאלה

אני מטפלת בחתול רחוב חולה, מטפלת עם אנטיביוטיקה ואוכל קבוע. הוא נמצא בהסגר אצלי כרגע צמוד לבית (בגג חצי מקורה בתוך הבניין)
הוא מצונן מאד ורזה באופן חילוני. לקחתי אותו לוטרינר ולאחר בדיקות דם זה אמר שאין לו משהו מסויים, נתן לו אנטיביוטיקה ואמר לתת לו אוכל שמן.

יש לי חתולה בבית. אני מקפידה לשטוף ידיים היטב לאחר מגע איתו. ייתכן שאני עלולה להדביק את החתולה שלי במחלות ממנו? (היא מחוסנת מרובע, עברה תילוע ופרעוש לא מזמן)

יתכן

מאחר שהחתולה מחוסנת, ואין מגע ישיר בין החתול החולה לחתולה שלך, הסיכון לא נחשב גבוה, אבל תיאורטית זה ייתכן

באיזה אמצעים אני יכולה לנקוט?

חוץ משטיפת ידיים.
כי הוא גם מתלטף על הרגליים שלי.

אני אקנה תרסיס אלכהול

כי לפעמים הוא מתלטף לי על הרגליים אז אני רוצה לרסס את המכנס שיחוטא כידי שהחתולה שלי לא תדבק חס וחלילה
זה יכול לעזור?

אוקי אז ככה>

קניתי אלכהל 70% וכלי לריסוס.
אני נוגעת בו רק בכפפות לטקס, לפני שאני חוזרת הביתה אני מתרססת ו"מתחטאת" בכל הגוף באלכהל שקניתי, משאירה את הנעלים בחוץ ושוטפת ידיים עד למרפק כשאני נכנסת הביתה, בנוסף לא נוגעת או מלטפת את החתולה שלי שעה לאחר המגע עם החתול החולה. מפה יש סיכוי שעדיין אעביר לה מחלה? חיידק?

sapirdvm

New member
את עושה מעולה

אולי פשוט זוג בגדים בכניסה לגג שבאים איתו במגע ולא נכנסים הביתה אלא ישירות למכונת הכביסה?
בהצלחה וכל הכבוד לך

זאת עלולה להיות בעיה מהסיבה

שאני עולה לבקר אוצו בממוצע כל שעתיים...
כל שעתים להחליף בגדים ולהכינס לכביסה זה לא הכי ראלי. חוץ ממה שאני עושה עם האלכהל, יש עוד משהו שאני יכולה לעשות?

ואני מרססת באמת הרבה

אלכהל, כמעט בכל מקום.

החתול החולה עבר בדיקות דם ולא נמצא שום דבר, הוא מצונן מאד ורזה בטירוף. הוא חלש ומלוכלך כי הוא לא ניקה את עצמו. במה כבר הוא יכול להדביק את החתולה שלי? אם יש סיכון שהיא תידבק אני אפסיק לטפל בו ואחזיר אותו לרחוב, את האנטיביוטיקה אני אתן לו באוכל בלי צורך לגעת בו... אבל הסיכון שפשוט לא יאכל את האוכל וחתולים אחרים יאכלו לו.

למעלה