שאלה

שאלה

היי אני א מינית וא רומנטית עם עניין ה א מינית באמת שחיה בשלום אבל עם ה א רומנטית פחות .מצד אחד אני רוצה להיות קצת יותר ריגשית במערכת יחסים אבל כשזה מגיע אני לא באמת רוצה ואפילו נניח חיבוקים נשיקות ליטופים מפריעים לי ולא מעוניינת בהם. האם יש פה מישהו שהפך מא רומנטי לטיפה יותר רומנטי ? איך עושים את זה ???( רק אציין שעם הבעת רגשות במילים מרגיש לי יותר נוח מהקטע הפיזי )

מרגישה מאוד לא * נורמלית * תודה לעונים:)

niwo

New member
את מביעה את תחושותיי

עם א-מיניותי אין לי בעיה.
לעומת זאת, עם הא-רומנטית יש לי קצת יותר בעיות.
תמיד חשבתי שיום יבוא ואני אהיה בזוגיות, ושזה יכול להיות נחמד. אלא כשזה קורה בפועל, אני לא אוהב את זה. אני לא אוהב מגע. כשאנשים מנסים להחזיק לי את היד כל מה שאני חושב הוא: "יד, יד, יד, יד, יד, יד, יד, יד, תוריד את היד, יד, יד, יד".
איך שהוא, עניין הזוגיות לא כזה קורץ לי. אני לא כזה אוהב את זה.
הבעת בדיוק, אבל בדיוק את מה שאני מרגיש.
אספתי מספר קטעים של אנשים שהגיבו באתר של א-רומנטים שאני מזדהה עמם. אני אעלה את מה שהם כתבו מאוחר יותר. אני פשוט צריך לזוז.
כרגע, זה לא ממש עובד לי להיות רומנטי. כלומר, אני יכול להתקשר ולהתחבר אל חברים שלי ואני יכול להרגיש ממש קרוב אל מישהו, אבל, אני מעדיף בעיקר.... לדבר. אני מעדיף קרבה מנטאלית.

Brombit

New member
אולי אתה יכול להתאהב בלי לגעת :)

אבל אם אתה אומר שזוגיות לא קורצת לך, אז "לא צריך" P:

niwo

New member
הו, הגבתי לאבי1283 פחות או יותר מה שרציתי

לרשום גם לך.
אני חושב שיכולה להיות לי משיכה סוג-של-רומנטית כלפיי אנשים. אלא שאני לא חושב שהמשיכה היא כזו חזקה, ואני גם לא ממש חושב על זה כמשהו שאני רוצה שיקרה בפועל. אז זה סתם כמו מעין פנטזיה.
מצד שני, אני לא נוטה בכלל להימשך ואני גם לא מעוניין בזוגיות (אולי בפרטנריות כן), אז, המממ...אני די א-רומנטי אפור.

אוף, הא-רומנטיות האפורה שלי מורכבת. תמיד כששואלים אותי על א-מיניות אין לי בעיה להסביר, אבל עם א-רומנטיות אני אומר שזה מורכב מדיי.

Brombit

New member
זה לא בעיה שזה מסובך :)

במיוחד אם אתה לא כל כך רוצה קשר רומנטי בפועל.

avi1283

New member
יכול להיות

שאתה רומנטי אפור. ולא חושב שיש כללים לרומנטיות שצריך כך וכך. למישהי אחת לקבל פרחים זה הכי רומנטי ולמישהי אחרת זה יראה מטופש, אבל שתיהם יכולות להיות מאוד רומנטיות.
כי אני לא מאמין שיש אקטים שחייבים לאהוב, ואצל כל אחד זה יכול להתבטא בצורה אחרת. זה נכון למיניות וגם לרומנטיות.

נראה לי שאם תרצה לחקור ולפתח את הרומנטיות שמתאימה לך, כדאי למצוא מישהו שבערך באותו מצב, או קצת יותר רומנטי אבל שיהיה פתוח בעניין ולא יכפה עלייך את האקטים הרומנטיים שהוא מעונין בהם.
כי זה קשה לדעת מה רוצים כאשר יש אקט שאתה מרגיש שנכפה עלייך לאהוב, כמו למשל להחזיק ידיים, כך שאם תהיה בקשר שבו ברור שלא חייב להיות למשל כל מגע, אז תוכל להרגיש חופשי ולראות מה אתה רוצה, ואולי מיוזמתך תרצה איזשהו מגע ואולי לא, ורק למשל קרבה רגשית שבשבילך אולי תהיה מאוד רומנטית. אבל זה באמת קשה לדעת כאשר החברה לוחצת לאהוב אקטים מאוד מסוימים, כך שנראה לי שכמה שפחות לחץ בעניין שיופעל עלייך ככה יותר תוכל לדעת למה אתה יותר מתחבר.

niwo

New member
כן, באיזה שהוא מקום

אני חושב בערך כך.
אני מגדיר את עצמי כא-רומנטי אפור. אני אדם שלא נוטה ממש להתאהב. אני גם לא ממש זקוק לזה.
אבל כן יכולה להיות לי משיכה כלפיי אנשים. זו לא התאהבות אובסיסיבית חזקה, אבל אני כן חושב שזה סוג של אהבה. אני חושב שכזה מגיע לפועל, אני די נרתע מזה, ולא כ"כ מתחשק לי לרצות להיות עם אותו בנאדם.

וכן, אני בהחלט מסכים עם כל מה שאמרת. אני לא חושב שאקטים רומנטים, כפי שהם מוגדרים באופן "קלאסי" וסטראוטיפי בחברה מתאימים לי. אני בהחלט לא מישהו שירצה לאכול ארוחה רומנטית לאור נרות. זה יראה לי קצת מגוחך, מביך ולא נעים. זה לא משהו שאני ארצה.
כמו כן, אני לא כזה אוהב מגע.
כך שאני מאמין, שאני כן אעדיף זוגיות שלא תכלול מגע. משהו שיותר יכלול חיבור נפשי.
שוב, זה לא משהו שאני ממש כמה אליו. אני מרגיש חיבור גם עם חבריי (מה גם, שאני לא רואה את עצמי מתחבר רגשית רק למישהו אחד. יש לי הרבה חברים קרובים ואני לא רוצה שפתאום אדם אחד יגזול ממני את 'תשומת הלב').

אני קורא לעצמי א-רומנטי אפור שקרוב יותר לא-רומנטיות. עם זאת, אני גם קורא לעצמי lithromantic שזה פחות או יותר אנשים שיכולים להתאהב אבל לא רוצים ממש זוגיות.
אז אני נע בין לית'רומנטיות לבין א-רומנטיות. ולכן אני מגדיר את עצמי כא-רומנטי אפור.

אהה כן, ושכחתי לומר- אני יכול לדמיין את עצמי באקטים רומנטיים. אני יכול לדמיין שזה מגניב ונחמד, אבל בפועל, שוב, זה לא משהו שאני ממש אוהב.

p019

New member
רומנטיות עדין מבלבלת אותי

סטטיסטית הייתי אומרת - יותר קל להיות א-מיני א-רומנטי מאשר א-מיני רומנטי.
כיוון שהסיכוי לזוגיות א-מינית נמוך (חוק המספרים הקטנים
) - אני חושבת שכל הרומנטיים המתוסקלים בפורום יסכימו שזה יהיה יותר קל עם לא הייתם מעוניינים במערכת יחסים.

אישית הנושא עדין מבלבל אותי מה זו רומנטיות והאם אני א-רומנטית או רומנטית.
אני נופלת כנראה בהגדרה של א-רומנטית שמפנטזת על רומנטיות
.

avi1283

New member
קודם כל

זה סבבה לרצות או לא לרצות כל דבר.
אז אם את לא מעונינת בחיבוקים ונשיקות אין עם זה בעיה, יכול להיות שהרומנטיות שאת מעונינת בה זה רק עם הבעת רגשות ומלים, ואם תרצי מערכת יחסים אז את צריכה למצוא מישהו עם אותם רצונות.
אם את כן מרגישה רצון במגע רומנטי אבל מאיזשהי סיבה קשה לך עם זה, אז אולי אפשר לשנות. אבל השאלה היא באמת במה את מעונינת.

כסופר רומנטית והכי קלישאית שיש שאוהבת את

כל הדברים הכי דבילים (ללכת יד ביד, ארוחה לאור נרות, בכלל נרות..., פרחים! שירים.. וכו' הבנתם את הרעיון - קיטש אחד גדול ורוד ומנצנץ. נא לא להקיא עלי
)

אני יכולה לומר לך, שזה רוב הזמן מתסכל אותי, כי רוב הזמן אני לא שם.
מה שמוביל אותי לתחושה ההפוכה ממך: אני חושבת שהייתי מעדיפה להיות א-רומנטית וזהו.
נראה לי שלהיות א-מיני א-רומנטי זה השילוב הכי טוב.
חוסר תלות מוחלט באחרים!

אז אולי כדאי פשוט להסתכל על היתרון של המצב?

Brombit

New member
בעקרון הכי טוב

להנות ממין ורומנטיקה אבל לא להזדקק להם.

למעלה