שאלה...

aaccc11

New member
שאלה...

נא לבדוק לי בבקשה את השאלה שפתרתי שלב אחרי לשב- השאלה והדרך מצורפת בתמונה המצורפת.. תודה רבהה לכל העונים!!!!!!!

aaccc11

New member
../images/Emo9.gif אבל יש לי עוד 9 תרגילים כאלו

לפתור וזה לוקח לי מינימום שעה לתרגיל

aaccc11

New member
טוב...אז אני יביא שאלה שאני יושב

עליה אבל אל תפתור לי אותה!!!!, תגיד לי רק באיזה שיטרה כמו: חפיפה, וכו...-וגם איזה משולשים לחפוף אבל לא מה הדרך.. כי עדין אני צריך לחשוב

א) זה קל וזה לא בחפיפה...

לך על דרך קטעי האמצעים במשולשים... לגבי ב) - מה זה FR ?

aaccc11

New member
כן... גם אני חשבתי על קטעי האמצע..

וחשבתי כאילו לנסות להוכיח ש de הוא קטע אמצע- ואז למעשה "גמרתי" את השאלה... אבל המשפט היחידי שאנחנו יודעים שהוא למעשה משפט הפוך בשביל להוכיח שמשהו הוא קטע אמצע אומר ש קטע המחבר שתי נקודות הנמצאות על שתי צלעות במשולש מקביל לצלע השלישית ושווה למחציתה הוא קטע אמצעי. או משפט אחר: קטע היוצא מאמצע צןלעאחת במשולש ומקביל לצלע השלישית חוצה את הצלע השניה (שאני לא מוצא שום תנאי שיש לנו בשאלה..) אז לפי איזה משפט.. תודה!

aaccc11

New member
למה.??

א) מי אמר לך שהם מקבילים ב) מי אמר לך שחצי ממנו שווה לחצי מהגדול? תודהֱ!

freak of nature

New member
לפי ק"א הפוך,מגלים שזה מקביל.

יש משפט:ק"א במשולש (קטע המחבר את אמצעי שתי צלעות המשולש)מקביל לצלע השלישית ושווה לחציה. הרי נתון לך ש-AD=DC,ושהזוויות F=E=90 ב.לפי המשפט של ק"א

aaccc11

New member
זה שכל אחד מהם שווה ל 90 זאת

אומרת שהם מקבילים גם? ומה הקשר ש AD=DC??? תודה!!!!!!!

freak of nature

New member
BD הוא תיכון,ולכן AD=DC

הרי גילית שהם מקבילים לפי קטע אמצעים הפוך. תקרא בהודעה הקודמת שלי,יש שם אותו. או שאתה פשוט יכול להוכיח את זה על ידי כך שתגיד שזוויות F=E=90 ולפי המשפט:אם בין שני קווים ישרים הנחתכים ע"י ישר שלישי קיים זוג אחד של זוויות מתאימות שוות אז אלו ישרים מקבילים. תקנו אותי אם אני טועה,כי אני לא כל כך בטוחה

freak of nature

New member
תשובה לב´.

AF=2DE-->DE=5 אתה עושה אותו דבר עם משולש BDE, KF-ק"א.(אתה מגלה שFE=EC). DE=2FK-->FK=2.5 AK=AF-KF=10-2.5=7.5 AK=7.5

aaccc11

New member
OK אבל בשביל לומר שזה

קטע אמצעי את צריכה להוכי שהם מקבילים (שאת זה לא הוכחת) + שהקטע שווה לחצי מהקטע השלישי...(משהו כזה)

freak of nature

New member
דווקא כן הוכחתי....

זה אותו דבר כמו במשולש הגדול... חוץ מזה אם שתי הזוויות שוות ל-90 מעלות,אז הם מקבילים,ובגלל ש BF=FE הוא ק"א... ויש לך כבר את כל הפיתרון של הבעיה הזאת... יש שאלות?

למעלה