שאלה

שאלה

שלום . האם יכול להיות מצב בו הפונדקאית יכולה לצאת מהחוזה מתי שהיא רוצה אם לא מושג היריון ? מה אנו יכולים לעשות?

ואם לא נצליח לשכנע אותה להמשיך עימנו : אם אנו רוצים להשתחרר מהחוזה הבנו היא צריכה לחתום על ויתור ..ואם היא אינה רוצה ?

.תודה לעונים

pundekaut2

New member
שחרור פונדקאית מחוזה - תתייעצו אם עוה"ד שלכם

בחוזה מתחייבת הפונדקאית לשש החזרות, ואם לא מושג הריון ניתן לסיים את החוזה.

אם היא רוצה להשתחרר מהחוזה לפני כן ללא סיבה מוצדקת, זה נחשב הפרת הסכם, ויש בחוזה פיצוי על כך.
אתם יכולים לדרוש ממנה את הפיצוי.

אני לא חושבת שהיה מקרה כזה שעמד במבחן המציאות, בו הורים תבעו פונדקאית על הפרת חוזה.
עד שהנושא לא מתברר בבית משפט, ההורים לא יכולים לחתום על חוזה עם פונדקאית אחרת.
אני חושבת שאם היו מקרים כאלו, ההורים פשוט ויתרו והמשיכו הלאה.

אני מרצוני לא הייתי ממשיכה עם פונדקאית שמראה הססנות ורצון להשתחרר מהחוזה. בנושא שמצריך אחריות גדולה,
דבקות במטרה, אמפטיה ושיקול דעת, צריך שותפה שמרגישה כך.

מירבי*

New member
הפרת הסכם

בכל הסכם פונדקאות יש סעיף המדבר על הפרות ההסכם.
בהסכמים שאני מכירה, פרישה מהתהליך לפני תום החוזה ולפני שהושג הריון גוררת פיצוי של 20000 ש"ח לשני הצדדים.

במקרה שאתם מבקשים להפסיק את התהליך והפונדקאית לא רוצה לחתום על הסכם סיום התקשרות, ניתן לפנות לוועדה ולהסביר את השתלשלות העניינים.
בכל מקרה, יש לכם ולה עורכי דין וזה הזמן הנכון להתייעץ איתם.

בהצלחה

ובכל זאת יש משהו לא תקין כאן...

ואני מבינה שהוא מגיע מ"אין"

אם הפונדקאית רוצה להפסיק את התהליך לפני הסיום והיא צריכה לשלם ואין לה איך אז הזוג תקוע עד שתשיג כסף ובינתיים הם לא יכולים להמשיך הלאה

ומה שחשוב לזוג זה החתימה על סיום התקשרות שהיא תחתום בכדי להמשיך עם פונדקאית נוספת וגם בכדי לסיים את זה ולבטל גם את הביטוח

אז בפועל זה הולך רק להיפך לרוב...

אם הזוג רוצה להפסיק הוא מחוייב לשלם כסף שכבר מופקד אצל העורך דין

ואם הפונדקאית רוצה אז לפחות לי - רציתי לסיים (עם הראשונה) כמה שיותר מהר בכדי שאוכל להמשיך עם אחרת ולא שילמתי לה כי היא הפרה חוזה ואיימה כל פעם להפסיק בעצמה, לא היה לה איך לשלם לי ושחותמים על הפרת הסכם וסיום התקשרות זה בעצם חתימה על כך שאין לצדדים שום התחייבות.

(אגב, הפונדקאית שלי 5 שנים קיבלה מסמכים של הביטוח שהיא ממשיכה לקבל ביטוח חיים ממני למרות שב 2007 כבר סיימנו את התהליך- שימו לב לבטל את הביטוח לחוד)

למעלה