שאלה

AshkA_

New member
שאלה

היי לחברי הפורום.
ראיתי פעם את הסדרה עד עונה שלוש, ובעונה השלישית איבדתי עניין.
הבנתי מהרבה מקורות שהעונה השביעית מוצלחת.
שאלתי היא, עד כמה קריטי להשלים את שאר העונות?
האם אפשר לדלג על עונה מספר ארבע/חמש/שש או חלק מהן, בלי שזה יהרוס מהותית את הרצף?

CrawlSpace

New member
למה מראש לדלג על כ"כ הרבה עונות?

את עד כדי כך מתבססת על טעם של אחרים? לא הבנתי בכלל את ההיגיון.

בכל מקרה, לא יודע מה שמעת על עונה 7, אבל עונה 4 הרבה יותר אהובה גם מבחינת מבקרים וגם מעריצים. מבחינתי אין מה להשוות ובטח שאסור לוותר עליה.

einat162

New member
לדעתי :

תעשי מאמץ תסיימי את עונה 3, ,ותמשיכי ל-4 שאכן היתה טובה בגלל ג'ון ליתג'ו שהיה קריפי בטירוף (בתודעה אצלי הוא עדיין צרוב בתור דיק החייזר... למרות שהוא עשה הרבה תפקידים דרמטיים).

עונה 5 היתה חלשה לדעת הרבה אנשים- אני אהבתי אותה מאוד, לאו דווקא מבחינת איכויות המשחק (למרות שממש אהבתי שם את ג'וני לי מילר!) אלא בגלל שהיא היתה עונה מותחת. ממש חיכיתי לפרק הבא כדי לראות מה יקרה, ולא בגלל שאני אוהבת את הסידרה באופן כללי. אהבתי את העניין הרומנטי שלדעת רבים גרע מהעונה הזאת.

עונה 6 עומדת בפני עצמה (stand alone לא קשורה) היתה הכי חלשה, משעממת וגרועה לדעתי. עליה אפשר בקלות לוותר - חוץ מה-5 דקות של הפרק האחרון .

עונה 7 שעכשיו הסתיימה היא שוות ערך לעונה הראשונה בכמה היא טובה - ג'ניפר קרפנטר (דברה מורגן) מקבלת תפקיד משמעותי ומראה יכולות משחק מעולות.

אורישקי

New member
פשוט לא, לראות את כל העונות, כולן אדירות

עונה 4 קודם כל עונה מדהימה ובעיני היא הכי טובה אחרי עונה 7, בעיני הרוב גם יותר, חובה לראות.
את עונה 5 יש הרבה שלא אוהבים, גם בעיני היא התחילה רע אבל הפרקים האחרונים היו מדהימים ומאד אוהב אותה.
עונה 6 בעיני אנדרייטד, היא נחשבת מאד שנואה אבל אני די נהנתי ממנה.

CrawlSpace

New member
אני מתפלא על התגובות שלכם

עונה 7 הכי טובה? ברמה של עונה 1?

עדיין לא סיימתי את העונה אבל לדעתי יש ירידה ענקית ברמה אחרי הפרקים הראשונים... זה חזר די מהר לסוג השטויות של עונה 6 (ואפילו 5).

einat162

New member
כן, בגלל הדיאלוגים בין דקסטר ודברה

אומנם יש עניין האנה ו"עוד דמות רומנטית שדקסטר בטוח יאבד איכשהו", אבל בגלל הקתרזיס אחרי 6 עונות , ובגלל שעניין דברה מדברת איתו על זה - זה סוג של המשכיות לעונה 1 שדי הציגה את המהות של הסדרה.
עונה 7 ממשיכה את הקליף האנגר של הפרק האחרון בעונה 6 שבאמת שינה את חוקי המשחק.

CrawlSpace

New member
הקטעים עם דברה ודקסטר באמת הכי חזקים

בגלל זה מעצבן אותי שבכלל הכניסו את האנה לתמונה. העונה יכלה להיות לגמרי דברה ודקסטר ובמקום זה שוב נפלנו לאותה תבנית קבועה שדקסטר הפעם באמת מאוהב ושהיא מבינה אותו באמת, בלה בלה בלה...

אפילו הצליחו להכניס שורה מפגרת על זה שהוא פחד רק פעמיים בחיים - כשאמא שלו נרצחה ושהוא פחד על האנה. כאילו האריסון מעולם לא נחטף ע"י טרוויס, דברה לא עמדה להירצח ע"י בריאן, ריטה אף פעם לא נרצחה, ג'ורדן אף פעם לא עמד לרצוח את לומן וכו'.

לדעתי החצי הראשון באמת ברמה של העונות הראשונות אבל מבאס הכיוון שהם לקחו אחר כך. אני עכשיו בפרק 11 אז נראה איך הכל באמת מתפתח. לצערי זה מתחיל להיראות כמו עונה 6 שוב, אבל כמו שאמרתי, עניין של טעם

CrawlSpace

New member
ראיתי עכשיו...אין לי מילים!

לצערי כבר יכלתי להבין שככה תיגמר העונה מספוילר שיצא לי לקרוא (ספוילר ענק לצערי, לא סובל ספוילרים) ואיכשהו עדיין הייתי בהלם כאילו לא היה לי מושג מה יקרה. זה הקטע הכי מזעזע בסדרה מאז הסוף של עונה 4.

אני אפילו לא בטוח שזה צעד טוב לסדרה או לדמות של דברה... אבל הפרק בהחלט משנה את כל העונה, אין ספק. לטוב או לרע, צריך עוד לחשוב על זה...

בכל מקרה...מטורף.

einat162

New member

לי בד"כ לא אכפת לקרוא ספויילים- ואני אפילו מחפשת אותם בד"כ. לגבי פרק סיום העונה הצלחתי להחזיק את עצמי ככה שהשוק היה 100% אמיתי.
אני גם לא יודעת מה יעשו עם הדמות של דברה עכשיו, איכשהו אני לא חושבת שהיא תגיע למצב של ביתור גופות בתור
Family quality time with Dexter
אבל אי אפשר לדעת....
יכול להיות שבמקרה הזה הסיפור של לומן הוא יותר קריטי ממה שחשבנו - איך בנאדם "נורמלי" יכול לעשות דברים בלתי נורמליים, ולהמשיך לחיות. הבחירה של לומן לעזוב (גם את דקסטר) היתה בגלל שהיא "לא הרגישה את הצורך יותר" - אבל גם בגלל שהיא בחרה לא לעשות את זה יותר. במקרה שלנו דב עשתה את הבחירה שלה, היא בחרה באחיה- מי שהיא מאוהבת בו- שהיה חלק מהחיים שלה מאז שזוכרת את עצמה. כמה רחוק היא תלך? היא כבר עשתה דרך ארוכה.

CrawlSpace

New member
לדעתי כל האמינות של הסדרה תלויה במה

שיקרה עם הדמות של דברה עכשיו. מה שהיא עשתה נראה כמו אי שפיות זמנית, את זה אני קונה.

אני ממש לא אקנה את זה אם היא תרצח שוב או תתמוך ברציחות שלו. אם היא פשוט תקח את זה בקלילות ותמשיך הלאה כמו שהיה העונה ("אני יודעת שלא תפסיק להרוג" בגלל שפעם אחת הוא תקף עצור), זה יוריד מהדמות שלה אצלי. מוזר שבזמן האחרון יש דיבורים על עונה 9, אחרי הסיום הזה קשה לי להאמין שאפשר לעשות עונה 9 מבלי להרוס את הדמות של דב, וחבל כי היא הדמות הכי טובה כרגע בסדרה (בטח יותר מדקסטר שמוצא נשמה תאומה כל שני וחמישי).

הם חייבים לקחת את זה ברצינות, אחרת גם לגוורטה תהיה סתם עוד אחת שגילתה ומתה בשביל למתוח עוד את הסדרה. מקווה שלא ידלגו על הפרטים הקטנים (יש סם הרדמה לסוסים בגופות של לגווארטה ואסטרדה, הקליע של דב בתוך לגוורטה, הצווים שלגוורטה הזמינה לפני המוות שלה, ההאשמות של לגוורטה וכו') כי המוות של לגוורטה חייב להיות ההתחלה של הסוף. קצת נמאס מסיפורים שלא מובילים לשום מקום (בדיעבד כל המאפיה הרוסית הייתה פילר) אז אם רצחו דמות של 7 עונות זה צריך להיות מוצדק.

einat162

New member
כמה הערות לגבי מה שרשמתבעונה 7 :

אני גם לא אקנה את זה אם היא תתחיל לרצוח או תעזור לו להעביר חלקי גופות ממקום למקום.
מצד שני, לגלות שאחיך הוא רוצח סידרתי ולהכניס אותו אליך הביתה (לנסות לעשות מן "מרפאת גמילה" 24/7) זה גם לא משהו שקשה לקבל במציאות....

נראה לי שכל הדיבורים על עונה 9 הם הייפ של מעריצים ברשת. עוד ביח"צ של עונה 7 ציינו שהסידרה תסתיים בעונה 8 - עובדה שהרבה אנשים בחרו להתעלם ממנה.
כל עוד לא פירסמו משהו רשמי- הכל יכול להיות.

לגבי סם ההרדמה אצל לגווארטה- דקסטר ציין בקריינות שהו נתן לה חצי מנה כדי שלא יופיע בדם (עוד סיבה, חוץ מעליליתית, למה היא התעוררה כשדברה נכנסה). אבל לגבי אסטרדה- כן, בהחלט.
מה שצריכים להסביר לנו- מה בדיוק קרה אחרי- מה דקסטר עשה כדי לטשטש ראיות? הרי כמו שכתבת, הקליע של דב בתוך לגווארטה (לגבי אסטרדה- נראה שלגווארטה ירתה בו, אז זה יורד מהפרק). דב שם, זה לא שהוא יכול לקחת את הזמן ולחטט להנאתו בגופה של לגווארטה תוך כדי שדב מסתכלת ובוכה בהיסטריה....

לגבי הצווים, אני חושבת שאחרי שדקס הפליל את לגווארטה וגרם לזה להראות כאילו היא רודפת אותו בגלל עניין אישי (דוקס) הצווים לא יהיו משהו קריטי בעלילה, חושבת שהם גם לא יצאו עדיין לפועל (לא נחתמו ע"י שופט, לא הועברו מהמדפסת של לגווארטה למשטרה, וכו'). דקסטר אומר משהו על הסטטוס שלהם כשפרץ לבית וגילה אותם.

CrawlSpace

New member
לגבי הצווים

דקסטר אומר שהם חתומים ע"י שופט כשהוא פורץ לה לבית. בזמן חקירת רצח נראה לי שהגיוני לבדוק גם את הכיוון הזה. מאוד נוח שהיא נעלמת או שהגופה שלה נמצאת בתזמון הזה.

גם טרחו להראות לנו שבטיסטה לא יודע איפה דקסטר ואפילו ג'יימי אמרה שהיה אמור לבוא לאסוף את האריסון והוא לא בא. עוד דבר מאוד חשוד זה שדברה התקשרה למוקד לבקש מיקום של לגווארטה (המקום שהיא נרצחה בו, לא פחות) ובטח גם מזה יתעלמו, למרות שאאל"ט אמור להיות תיעוד של הדברים האלה.

אני לא ממש מאמין שבגלל שהיא קיבלה רק חצי מנה דקות לפני המוות שלה זה לא יעלה בנתיחת הגופה, אבל בעולם של הסדרה הזאת הכל אפשרי. לפי התירוץ הזה יכולים גם להגיד שבעצם הגוף של אסטרדה הספיק להתנקות מאז הזריקה שהוא קיבל בפארק אחה"צ.

לגבי עונה 9, סקוט באק בעצמו אמר שזאת אפשרות ושזה תלוי בשואוטיים אם יזמינו עונה נוספת. אין ספק ששואוטיים יסכימו למשוך את זה לנצח כשהרייטינג טוב, השאלה אם השחקנים יחתמו.

אישית הייתי רוצה עוד עונות כי אני כמעט תמיד נהנה למרות כל השטויות והטמטום בעונות האחרונות, אבל מבחינת העלילה אני מתאר לעצמי שעונה 8 יכולה להיות מעולה אם תהיה האחרונה.

einat162

New member
מסכימה עם הכל. ולגבי החצי מנה-

זה משהו שדקסטר ציין "לפנינו". אם זה אמיתי במציאות הרפואית- אין לי מושג (גם לא נראה לי), אבל זאת סידרה, ובמציאות שלה זה כן.

למעלה