שאלה

ofir_y

New member
שאלה

שלום אני מראשון בן 17.5 , עם רישיון נהיגה. רציתי לשאול מה האופציות שלי, לאן אני יכול להתנדב?

מתנדב

New member
אם זה פעם ראשונה, שהנך יוצא להתנדב

בשלב ראשוני, הייתי מייעץ לך להתחיל להתנדב בקלאסי, ורק אחרי תקופה של כשנה, לעבור ליחידות המיוחדות. ולאלו שיש להם רשיון נהיגה, הם צרכים שנתיים רשיון נהיגה, וללא עבר תנועה.

or_k

New member
ר.נ. משטרתי

בבאר שבע זה אחרת. אם אתה בן 21 ויש לך יום רשיון אזרחי אתה יכול לגשת לטסט משטרתי. חריגים פחות מ-21 זה באישור מיוחד של איזה קצין במרחב נגב. חבל.......

or_k

New member
ככה הבנתי מהטסטר שעושה טסטים

למתנדבים באק"מ באר שבע. ושאלתי אותו מספר פעמים את אותה שאלה.

מתנדב

New member
לגבי הרשיונות המשטרתיים.....

לא הטסטר קובע, אלא המשטרה עצמה. בכל אופן זה נשמע לי מוזר מאוד שהטסטר אמר לך את זה, היות ואני יודע שחייב שנתיים רשיון, ואפי´ ישנם מקומות שמקפידים 3 שנים.

or_k

New member
אני אנסה לברר שוב עם עוד "גורמים"

אצלנו. מקווה לחזור עם תשובה במהירות.

ישראל26

New member
נראה לי שגיל 21 הוא קבוע לנהיג

ת רכב ביטחון (משטרה אמבולנס כיבוי ) ואף רכב כבד למעט מי שעושה זאת בצה"ל וזאת בגלל אופי השירות הצבאי הישראלי שנגמר בגיל 21 אצל רוב האנשים ומרגע זה "אתה מוגדר כבוגר במדינת ישראל ואחראי (...........)....:)

ישראל26

New member
שכחתי -קבוע על ידי משרד התחבורה

-בלי קשר לרשות שבה אתה רוצה לקבל את רשיון הנהיגה וצה"ל הוא חריג של משרד הביטחון בזה , כי האחריות עוברת לרישוי הצבאי .

Deathatred

New member
תשובה

תוכל להתנדב לקלאסי בבסיסים השונים. כמו כן תוכל להתנדב לקלאסי במסגרת מפקדת הנוער (בסיס מצוין!). בקשר לרישיון - כדי לקבל רישיון משטרתי צריך להיות בן 21 ומעלה, רצוי אחרי צבא. מה שכן, תוכל להסיע מתנדבים מהבסיס למקום שבו הם מוצבים באוטו הפרטי שלך.

מתנדב

New member
אני לא יודע מהיכן אתם לוקחים את

החוקים החדשים האלו?. לגבי רשיונות משטרתיים צריך לפחות שנתיים רשיון נהיגה על אזרחי וללא עבירות תנועה, ואין לזה כל קשר לגיל. (גם אם היו יכולים להוציא רשיון נהיגה בגיל 12 אז שנתיים אחרי זה בגיל 14 הייתה יכול להוציא רשיון משטרתי, כך שהגיל לא קובע, זה רק תלוי כמה זמן יש לך רשיון משטרתי.) ולגבי שכתבת שרצוי אחרי צבא, זה גם משונה ומופרך לגמרי, אין שום סעיף במשטרת ישראל, שבשביל להוציא רשיון משטרתי אז אלו שעשו צבא יהיה להם עדיפות גבוהה מאלו שלא עשו צבא. לא כל התנדבות במשא"ז, תלוייה אם עשיתם צבא או לא. אמנם יש יחידות מיוחדות ששם כן מבקשים מתנדבים שעשו דווקא צבא. מתנדבי המתמיד או איש ית"מ, אינו חייב לעשות צבא.

Deathatred

New member
אני יודע שאצלנו

לא נותנים לאנשים מתחת לגיל 18 ניידת ושמעתי איפה שזה מגיל 21 ומעלה.

מתנדב

New member
לא נותנים מתחת לגיל 18 ניידת......

כי תעשה חישוב קל, באיזה גיל אפשר להוציא רשיון נהיגה אזרחי, ואז תגיע למסקנה, שלפני גיל 18 אין סיכוי שתעשה רשיון משטרתי.

למעלה