שאלה

שאלה

לנכד יש בעיות בלימודים (כיתה לקויי למידה)הוציאו אותו מתוך המסגרת הרגילה מכיוון שהוא העדר הרבה מבהס בגלל שאין לו חשק ללכת לבהס.והעבירו אותו למקום אחר בעיר (פתוח) שמיועד לילדים בסיכון נשירה מהלימודים ,אבל גם לשם הוא התחיל להעדר.והם אומרים שאולי יכניסו אותו לפנימיה שנה הבאה .החשש שלי שכן ינשור בסופו של דבר וידרדר .מה המפה שלו אומרת על כך .

אינני יודעת לדבר על המפה, אבל

כשאני הייתי ילדה, ילדים/נערים ונערות יצאו לעבודה או לבית ספר מקצועי.
חלק מהילדים האלה שלמדו איתי הפכו עם הזמן לבעלי עסק.
זוהי טעות איומה להשאיר חלק מהילדים במסגרת מאמללת (לימודים), שאינה מתאימה להם.

אם לא מדובר בילד עצלן ו/או מפונק, כדאי לשוחח איתו באופן רגוע על ההעדפות שלו.

בימינו אפשר להשלים לימודים בכל גיל.
(קיים פרוייקט הילה, בו לומדים נערים שנשרו מלימודים, באופן פרטני או בקבוצה
קטנה. אבל נדמה לי שהוא צעיר מדי. כדאי לברר במח' החינוך או במתנ"ס המקומי).

Y. Welis

New member
כדאי לוודא אם ההיעדרויות לא היו על רקע חברתי

כמו אלימות ובעיות חברתיות. סיכוי גבוה יותר. לרוב מי שמשתעמם ימשיך לבוא (אם כי יאחר).

צריך גם לברר מה מעניין אותו. מטריד כמה החלטות נעשות על גבו, מבלי לברר מה באמת קורה. לא אומר שהוא ידע לספק הסבר, אבל סביר שניתן יהיה להבין ממנו מה הבעיה. זריקה לפנימיה אולי לא תועיל.

נפטון בזוית פעולה לירח של הילד

נפטון צמוד עדיין לונוס הרגשית ובזוית פעולה לנפטון שתלך ותהיה מדויקת בתקופה הקרובה: ערפול ובלבול - אלה הדברים שנפטון מביא איתו עכשיו. הילד זקוק יותר מכל דבר אחר לחיבוק חום ואמפטיה, כי הסיפור הוא רגשי ולא דווקאי. בפנימיה לדעתי ירגיש אפילו יותר גרוע: הוא זקוק לחום ותחושה שאוהבים אותו ובעיקר תחושה של יציבות רגשית. יתכן והוא מגיב באופן רגשי על דברים שקורים בבית. מומלץ לא לשפוט אותו אלא פשוט.. לקבל אותו כפי שהוא, ולאהוב אותו.

דעתי..

um1111

New member
יאיר, במשפט הראשון את מתכוון

לזוית פעולה של נפטון מול הירח או לזוית של נפטון מול נפטון?

um

אני מתכוון לסקוויר של נפטון לירח של הילד

נפטון בתחילת מזל דגים יוצר סקוויר לירח של הילד בתחילת מזל תאומים. לזה התכוונתי.

נפטון בטרנזיט, כמובן..

למעלה