שאלה!

rocket

New member
שאלה!

מישהט יכול להסביר לי את ההבדלים בין אוגר אורק וטרול ??? הבדלים במראה חיצוני, התנהגות .... מישהו ?

תשובה!

הם יצורים שונים לגמרי!!!! טרול- טרולים הם לרוב ירוקים וגדולים מאוד יש להם כח ריפוי אצמי ולרובם יש בעיה עם אור שמש (היא הופכת אותם לאבן ולכן הם חיים במהרות) אוגר או בעברית אורג- הוא יצור קצת יותר חכם מהטרולים המתומתמים אורג חיי לבד ביערות או בביצות (שרק לדוגמה) אורג יכולים ליהיות גם מגים (oger mage) אורק- אורק הוא החלש מבין השלושה ולרוב המפלצת הראשונה שכל קבוצה פוגשת (שה"מים רבים חורשים עליהם יותר מיידי [גם אני]) הם חיים בשבטים או בקהילות גדולות (אפילו בערים משלהם) שבדרך כלל נמצעים במהרות או במקומות שהם כבשו (הם לא בונים טוב שום דבר חוץ מנשק) אורכים הם לא כל-כך מפלצות תמיד כי הם חיים חיים מלאים כמו בני אדם רק שהם תמיד רעים (אני מכיר מישהו שפעם שיחק בקבוצת הרפתקנים שכולם אורכים שהורגים בני אדם, גמדים ואלפים [DDN מחייך, לא?]) יש עוד מלא לכתוב אבל זה רק מה שקפץ לי בראש תוך כדי כתיבה!

תשובה יפה אבל...

לא הכי נכונה יש הרבה שיטות והרבה אינטרפיטציות (מילה ארוכה) לכל אחד מן הגזעים הללו ב FASA למשל (SHADOWRUN,EARTHDAWN) האורקים והטרולים הם גזע תבוני ממש כמו שאר הגזעים (אלפים,גמדים,בני אדם) אז אני מבקש טרולים הם לא בהכרח יצורים גדולים (OK הם בדר"כ גדולים) וטיפשים וירוקים שמשמיעים קולות ואוהבים לשמור על גשרים אוגרים (לא, לא המכרסם הקטן שמטייל בגלגל) הם בכלל סיפור אחר מפני שהם שילוב ביזארי ולכל אחד יש אוגר אחר משלו (רומח הדרקון למשל - אוגרים/אורגים הם צהובים) ואורקים הם בטח לא מן תת-אנשים מרושעים/טיפשים/בשר תותחים... וכו´ ------ מוגש מטעם אתל"מ (האגודה לתפלצות לא מוערכות)

Soul Cake Duck

New member
מבלי להיכנס עמוק מדי לנושא...

אני תמיד מצאתי את זה נוח יותר לתרגם Ogre כ"עוג". זה מתאים מבחינת המשמעות ונותן צליל מתאים מבחינת האסוציאציה.

מיהם החבר´ה

אוגר, שאם כבר לא מתרגמים ל"עוג" עדיף לכתוב כ"עוגר" כי זה לא נראה כמו המכרסם הקטן והנשכן, הוא יצור גדול מאוד, בין שני מטר וחצי לשלושה, ומאסיבי מאוד. העוגר הוא קריקטורה של "הרבה שרירים - מעט שכל" שכן לרוב הוא מתואר גם כרפה-מחשבה ומסריח, וחמוש באלה גדולה. כמו כן, העוגרים הם אוכלי אדם (במילון אוקספורד, התרגום לעוגר הוא "ענק אוכל אדם") מה שלא מוסיף לפופולריות שלהם. כמובן, שאתה יכול ליצור עוגרים משלך - "שרק" למשל הוא דוגמא לעוגר קצת אחר... "אורגים", אגב, הם יצורים לא סימפטיים מעולם "הממלכות הצעירות" שבספרים על אלריק וחרבו אבי-סער (יש גם שיטת משחק כזו, שברגע שאשיג אותה אספר איך היא). אני לא יודע עליהם הרבה, רק שהם מעוותים פיזית, והמלכים שלהם נראים כמו בני אדם אבל מעוותים נפשית. אורק הוא בערך בגובה של אדם, רק עם גב כפוף ורגליים עקומות, מה שקצת מנמיך אותו. יש לו שיניים בולטות, אף שמזכיר קצת חוטם של חזיר, והתנהגות בדרך כלל לא סימפטית. הוא מכבב בספר ובסרט "שר הטבעות", יחד עם דודנו הגובלין. הטרול הוא מפלצת איומה, גבוהה ורזה עם גיזרה של עמוד חשמל, עם עור ירוק שנראה כמו גומי, אף ארוך ומחודד כמו ליהודי בקריקטורה אנטישמית, עיניים שקועות, שיער שנראה כמו ליפה מצמר פלדה, וציפורניים ושיניים אימתניות. הוא לא הופך לאבן באור השמש, אבל יש לו תכונה מרגיזה של "התחדשות" - פצעים שנגרמים לו מתרפאים מעצמם נורא מהר, וגם אם תכרות לו את היד או הראש, הם ימשיכו להלחם. סצנה יפה שבה טרול אחד כמעט מחסל חבורה שלמה של גיבורים נמצאת בספר היפה "שלושה לבבות ושלושה אריות" של פול אנדרסון.

DDN

New member
"אורגים"

הם אנשים שכלי העבודה שלהם הוא הנול, והם טווים בחווטים ועושים מלאכת בד. כמו כן, "האורגים" הוא משחק מחשב מאוד מאוד יפה ומוצלח של לוקאספילם, בו שיטת הקסם מעוד מעניינת. מפיקים קסם אך ורק בעזרת מוסיקה.

Gilgam69

New member
אורג = בן תערובת של אורק ועוג

הוא בעל חזות של אורק אבל חזק וטיפה גדול יותר מאורק, בגלל שאחד מהוריו היה עוג.

Elenlos

New member
רק תיקון קל

אורקים וגובלינים הם לא בני דודים הם אותו הגזע או שכך לפחות לפי טולקין אני לא בטוח איך זה ב- מו"ד.

Gilgam69

New member
עד כמה שאני יודע...

גם אצל טולקין הם בני דודים אבל אני לא סגור על זה. לגבי היחס ביניהם במ"ת (מו"ד, ROLEMASTER וכו´) היחס ביניהם הוא קרבה רחוקה מאוד: בעוד שהגובלינים שייכים למשפחת ה-GOBLINOIDS שאלה שייכים גם ההובגובלינים וה-BUGBEARS, האורקים הם משפחה בפני עצמה ובהרבה מקומות יש גם תתי-גזע של אורקים.

למעלה