שאלה...

אחרי מיליון שנה שלא הייתי פה..

העלית לבשה, דיון באמת מעניין ואנסה לענות.

בזמנו הגעתי לפורום הזה כי חשבתי שאני סובלת מהפרעת אכילה רגשית ואולי באמת יש בזה משהו. היו לי לא מעט מקרים שאחרי אכילה מופרזת (גם בהגדרה שלה היא לא נקראת "בולמוס") היו לי תחושות פיזיות לא טובות, עם ריצות לשירותים כל הלילה וכו' (משתדלת לא לפרט יותר מדי כדי שלא יהיה טריגרי).
אני חושבת שכל אדם אוכל אכילה רגשית לפעמים אבל אולי ההבדל הוא שבהפרעת אכילה קשה לשים את הגבול..
אני קצת מסתבכת עם התשובה כי אולי כמו שפרפר אמרה, כאשר חיים בחברה חולה, ההגדרות הולכות לפי מה שנורמטיבי ומה שיותר קיצוני ופחות נפוץ..

בתקופה זו אני בדיאטה בליווי דיאטנית קלינית (שלא מומחית להפרעות אכילה) ואני מרגישה שבזכות זה אני בתקופה הרבה יותר טובה מבחינת האכילה. לא רק שירדתי במשקל, גם כמעט ולא קורים לי מקרים של אותן תחושות פיזיות שהזכרתי, אחרי אכילה מופרזת. כלומר אני כן אוכלת "רגשית" אבל גם יודעת מתי לעצור. האם זה אומר ש"נרפאתי" מ"הפרעת אכילה" אם בכלל הייתה כזאת?
ימים יגידו..

היי
שמחה לראות אותך כאן

וגם שמחה לקרוא אותך, את נשמעת באמת בטוב, ונשמעת במקום מפויס עם עצמך. מקווה שזה גם מרגיש ככה ולא רק נשמע...

מסכימה איתך שהדברים מורכבים מאוד. שלפעמים דברים עם מאוד מטושטשים בין חולי ממשי לבין הנורמלי שהוא גם חולה...
איכשהוא, נראה לי שלא תמיד חשוב למצוא בדיוק איפה אתה, אלא יותר חשוב למצוא מה יעזור לך.
אם להתייחס לעצמך כבעלת הפרעת אכילה עזר לך להתמודד לעומק עם המקום הזה בתוכך של אכילה רגשית, והביא אותך לבחור בחיים של אכילה מאוזנת יותר, ועכשיו את מרגישה טוב יותר-
עשית מסלול שעבורך היה נכון, ובין כך או בין כך, הרווחת.

תודה לך

אכן עברתי כברת דרך והרבה בזכות הטיפול אצל הדיאטנית.
רק שעכשיו יש לי לבטים האם הגיע הזמן להפסיק את הטיפול. מצד אחד זה עוזר, מצד שני אני קצת מרגישה שזה הולך לכיוון ה"דיאטה" במובן שתמיד התנגדתי לה.
בגדול אני יכולה לומר שכרגע אני מרוצה ומרגישה בסדר עם המשקל הנוכחי שלי אבל מרגישה שהדיאטנית קצת לוחצת לרדת עוד. ולצורך זה אני כאילו אמורה להטיל על עצמי עוד הגבלות שאולי מבחינה בריאותית הן סבבה אבל השאלה היא כמה זמן אפשר להחזיק מעמד עם ההגבלות האלו.
וגם אם אני מחליטה לסיים אז השאלה היא איך..
הרבה מחשבות והתלבטויות

למעלה