שאלה

jack4u

New member
שאלה

ידוע שכדאי ששריר יגדל בצורה מקסימלית עדיף לחלק את מספר המנות לבערך ארבע-חמש במרווחים של כמה שעות כל פעם. השאלה שלי היא הפוכה: לעיתים אין הזדמנות לאכול במשך שעות רבות בגלל סיבות כאלה ואחרות... מאיזה מספר שעות בערך של אי אכילה בין ארוחה לארוחה כבר יש נזק/עצירה של גדילת השריר? אם אדם התאמן בלילה מסויים ואכל ארוחה גדולה אחרי האימון, מה בערך המינימום ארוחות/ שעות בין ארוחה לארוחה ביום למחרת שבהם לא תחול עצירה/ האטה בגדילת השריר? אני יודע שהשאלה היא ״באוויר״ וקשה לענות תשובה מדויקת אבל העניין חשוב לי בגלל שלפעמים ימים שלמים נשרפים לי מחוץ לבית ויש אפשרות לאכול ארוחה רצינית רק בלילה של אותו יום. יוצא בערך 12 שעות של סנדוויץ׳ בינוני עם לא המון חלבון בפנים ואני תמיד מפחד שאני זורק אימונים שלמים לפח בגלל זה.. תודה לכולם ואחלה פורום דרך אגב!

jonifilo

New member
ידוע שהמיתוס הזה כבר מזמן הופרך.

כנרא שאתה לא מעודכן.
מה שקובע הוא צריכת הקלוריות היומית,אתה יכול לאכול גם ארוחה אחת.

tranquilizer

New member
נדמה לי שיש פה בלבול עם ירידה במשקל

לא זכור לי שהיה משהו חד משמעי שאין הבדל לגבי היפרטרופיה.

בעיקרון אפשר לחשוב על זה גם הגיונית

נניח אכלת 200 גרם חזה עוף שלוקח לו 3 שעות להתעכל ועוד 2-3 שעות להיספג במלואו במעי. חומצות האמינו ינועו בדם עוד 3-5 שעות לאחר מכן בדם, כך שלאכול כל 3 שעות יהיה דיי מיותר.
כל מחקר על IF יתן לך את הסימוכין שאתה מחפש הן בחיטוב והן בעלייה במסת השריר. יש את הבלוג של מרטין לדוגמה www.leangains.com
ויש את המאמר הבא:
הכל מסביב ל IF, CR, ADF (צום ממושך, תדירות ארוחות)

tranquilizer

New member
עברתי על רוב המאמרים והקישורים

במאמר של אלן , ומהמעט מחקרים שדיברו על עלייה במסת שריר (רוב המחקרים מדברים דווקא על ירידהבמשקל) לא נמצאו הבדלים משמעותיים בין 3 ל 6 ארוחות ביום.

הבחור כאן ציין שיש ימים שהוא אוכל סנדוויץ' בלבד במשך 12 שעות . התגובה הייתה שאפשר גם ארוחה אחת ביום. אני לא מכיר במחקר שמראה עלייה מיטבית במסת שריר בצריכה של ארוחה אחת ביום.

ההמלצות שאני מכיר (מצגת טובה שכדאי לעבור עליה , במיוחד שקופית 21) היא צריכה של חלבון כל 4-6 שעות.
אשמח אם תראה לי אחרת.

עלייה או ירידה במשקל זה לא באמת שונה

ולא ראיתי במצגת רפרנס לטענה שצריך לאכול כל 4-6 שעות (ולא ראיתי את זה בכלל באף מקום לא רק במצגת). כל המחקרים שבודקים MPS או שהם מתמקדים בחלונות זמנים יחסית קטנים לאחר צריכת החלבון (2-4 שעות) או שיש מעט משתתפים במחקר או שזה הדבר היחידי שמתייחסים אליו. עלייה במסת השריר תלוייה בהורמונים רבים ולכן להסתכל רק על MPS יהיה שגוי מהיסוד. מה גם שמין הסתם ש MPS יהיה גבוה יותר פר בדיקה בזמן נתון אם תאכל כל 4-6 שעות מאשר אם תאכל ארוחה אחת של 2500 קלוריות באותו היום. השאלה כמה ה MPS הכללי היה בטווח זמן של 24 שעות בין אותה ארוחה בודדת של 2500 קלוריות כנגד 6 או 3 ארוחות שהסך הכללי שלהן 2500 קלוריות.

למעלה