שאלה ...

Julia16

New member
שאלה ...

טוב, אז כבר אמרתי לכם שאני לא ממש בקיעה בהיסטוריה של משינה וכל זה, אז אתם צריכים לעזור לי ללמוד עליהם.. אז נתחיל מזה שתגידו לי מה היה התפקיד של כל אחד בלהקה? (מוזיקאים, מלחינים, מבצעים..) ג´וליה

N a V e

New member
ככה,

*בקיעה=בקיאה...ולעיניינינו: יובל בנאי-שירה(ומעט גיטרה אקוסטית) שלומי ברכה-גיטרות מייקל בנסון-גיטרה באס אבנר חודרוב-קלידים,סקסופון ואקורדיון איגי דיין-תופים קצת יותר ממחצית השירים נכתבו ע"י שלומי ברכה.השאר נכתבו ע"י יובל בנאי,ומס´ שירים מועט ע"י איגי דיין,מייקל בנסון ואבנר חודורוב. אפשר לסכם שאת הרוב כותב ברכה,והשאר בנאי. לגבי הלחנות,את הרוב ביצעה משינה כהרכב,זתומרת,כולם ביחד. מובן שהיו שירים ספציפיים שאחד הנגנים הלחין את השיר כולו... המבצע,כמעט בכל השירים הוא יובל בנאי,הסולן. שירים ספציפיים שאחרים שרים,הם בן המלך(הפיזמון של איגי),והכל עוד אפשרי(כל הביצוע של מייקל). שלומי ברכה תורם המון קולות רקע... וגם אבנר מדיי פעם.

Lenard

New member
נווה... כמה תיקונים והוספות...

אבנר חודרוב בכלל לא כתב שירים, נדמה לי שהוא הלחין רק אחד, ולמרות זאת הוא החוליה שעליה אמר יובל "אבנר הוא החוליה החזקה שלנו, לא היינו מצליחים בלעדיו". מייקל בנסון שר עוד שיר שנקרא "זה לא יכול להיות ישן" יובל בנאי מנגן בגיטרה חשמלית בחלק מן השירים ב"שיא הרגש" ו"מפלצות התהילה". עוד דבר, משינה לא פוחדים לערב משפחה. זאת אומרת, ישנם הרבה שירים ותקליטים בהם כל מיני קרובי משפחה של חברי הלהקה משתתפים. דוגמא: אהוד בנאי מנגן ב"לילה בעיר". נאור דיין עוזר לעבד את "העמותה לחקר התמותה" ועוד...

N a V e

New member
אני חושב ש...

אבנר כתב ביחד עם איגי שיר אחד... שניה אני אנסה להיזכר... אני לא מכיר את השיר "זה לא יכול להיות ישן"(אני מהמעריצים הצעירים שאת השירים הפחות מוכרים מחפשים באינטרנט)...אבל כמובן שאני סומך עליך

זה לא יכול להיות ישן

מילים, לחן ושירה: שלומי ברכה היום, כשהאתמול נראה מותש היום, אין כל עונה ואין חדש היום, פתאום כתבתי שיר ישן מה יכול אדם למצוא בחול מה צריך לסבול כדי לגדול מה פתאום כתבתי שיר ישן לא צריך לפקוח כדי לסגור לא צריך גישה בשביל לבחור לא זה לא יכול להיות ישן עכשיו הכל נראה כמו תמיד עבר חולף ועל פניו עתיד כן השיר חייב להיות ישן (הוקדש בציניות אין קץ בין השורות לצמד המאוד לא מוכשר נחמה-קליסקי כפרודיה על שיר ישן של אתפיכס).

איגי גם כתב מילים לשיר

למטה נרד מהתוספת לתקליט השני. (זה מופיע כבונוסים שהתווספו לאלבום כשהוא יצא בדיסק ב 1990). הוא גם שותף ללחן של אנה. ואם כבר הוזכרו פה שירים של משינה שלא נכתבו על ידי ברכה-בנאי: מייקל בנסון לא רק שר את הכל עוד אפשרי, אלא גם כתב לו את המילים ביחד עם יובל בנאי. אורלי זילברשץ בנאי תרמה את אנה וסוזי ואהובתי(ביחד עם יובל). ראובן שפירא היה שותף ללחנים של אהובתי וברחובות שלנו. נ.ב. על הרבה שירים בתחילת הדרך יש קרדיט כולל למשינה. מישהו מהם היה מביא רעיון מהבית, והם היו מפתחים אותו הלאה. יובל בנאי ושלומי ברכה היו אמורים להרוויח יותר משאר החברים (מתמלוגים) כי הם כתבו את רוב שירי הלהקה, אבל השמועה מספרת שהכנסות התמלוגים חולקו בין החמישה כדי ליצור שוויון ולמנוע מתיחויות.

למעלה